fbpx

Pumpkin spice cheesecake

“Sinds ik het goede basisrecept heb ontdekt, lukken ze elke keer en wordt het ook steeds leuker om te experimenteren.”

Pumpkin spice cheesecake. Deze Herfst cheesecake met pompoen en pumpkin spice is perfect tijdens een regenachtige dag of voor Halloween.

Klik hier om direct naar het recept te gaan.


Cheesecake

Ik zit helemaal in een cheesecake fase op dit moment en maak de één na de ander. Sinds ik het goede basisrecept heb ontdekt, lukken ze elke keer en wordt het ook steeds leuker om te experimenteren. Ik vond het daarom tijd worden voor een Halloween/Herfst kruidige pompoen cheesecake en dat is super goed gelukt met dit recept. Als topping gebruikte ik de chai topping van deze kruidige pompoenmuffins.

Heb jij ook zin in cheesecake, maar niet in pompoen? Of wil je na dit recept iets anders proberen? Bekijk deze cheesecakerecepten dan zeker ook even!

Recept: Pumpkin Spice Cheesecake

Pumpkin spice cheesecake, Pumpkin spice cheesecake recept, Cheesecake met pumpkin spice, Cheesecake met pumpkin spice recept, Herfst cheesecake met pompoen en pumpkin spice, Herfst cheesecake met pompoen, Gezonde pompoen cheesecake, Pompoencheesecake, Pompoen cheesecake, Cheesecake herfst, Organic Happiness, Biologische foodblog
Pumpkin spice cheesecake, Pumpkin spice cheesecake recept, Cheesecake met pumpkin spice, Cheesecake met pumpkin spice recept, Herfst cheesecake met pompoen en pumpkin spice, Herfst cheesecake met pompoen, Gezonde pompoen cheesecake, Pompoencheesecake, Pompoen cheesecake, Cheesecake herfst, Organic Happiness, Biologische foodblog

Ingrediënten
40 gram kokosolie
200 gram havermeel
120 gram amandelmeel
8 gram kaneel
7 gram bakpoeder
2 eieren
160 milliliter ahornsiroop
400 gram lactosevrije kwark
8 gram agar agar
300 milliliter water
250 gram pompoenpuree
1 kaneelstokje
5 kruidnagels
10 kardemompeulen

Pumpkin spice cheesecake, Pumpkin spice cheesecake recept, Cheesecake met pumpkin spice, Cheesecake met pumpkin spice recept, Herfst cheesecake met pompoen en pumpkin spice, Herfst cheesecake met pompoen, Gezonde pompoen cheesecake, Pompoencheesecake, Pompoen cheesecake, Cheesecake herfst, Organic Happiness, Biologische foodblog


Hoe maak je het?

Verwarm de oven voor op 160 graden. Smelt de kokosolie langzaam in een pannetje op laag vuur. Doe ondertussen het havermeel in een mengkom. Voeg daar vervolgens het amandelmeel, de kaneel, het bakpoeder en de eieren aan toe. Als de kokosolie is gesmolten, kun je die ook toevoegen. Meng het geheel tot een glad deeg.

Pumpkin spice cheesecake, Pumpkin spice cheesecake recept, Cheesecake met pumpkin spice, Cheesecake met pumpkin spice recept, Herfst cheesecake met pompoen en pumpkin spice, Herfst cheesecake met pompoen, Gezonde pompoen cheesecake, Pompoencheesecake, Pompoen cheesecake, Cheesecake herfst, Organic Happiness, Biologische foodblog

 

Bekleed de springvorm met een bakpapiertje. Vet de randjes in met wat kokosolie en verdeel het deeg over de bodem. Druk goed aan en bak de bodem in 25 minuten gaar in de voorverwarmde oven.

Pumpkin spice cheesecake, Pumpkin spice cheesecake recept, Cheesecake met pumpkin spice, Cheesecake met pumpkin spice recept, Herfst cheesecake met pompoen en pumpkin spice, Herfst cheesecake met pompoen, Gezonde pompoen cheesecake, Pompoencheesecake, Pompoen cheesecake, Cheesecake herfst, Organic Happiness, Biologische foodblog

Meng de kwark met de ahornsiroop in een pannetje. Voeg daar de pompoenpuree aan toe met het water, de agar agar, het kaneelstokje, de kruidnagels en de kardemompeulen. Zet op middelhoog vuur en laat een paar minuten pruttelen. Blijf goed roeren totdat je merkt dat het mengsel dikker wordt. Als dit niet echt gebeurt, kun je nog wat extra agar agar toevoegen. Laat hierna een beetje afkoelen.

Pumpkin spice cheesecake, Pumpkin spice cheesecake recept, Cheesecake met pumpkin spice, Cheesecake met pumpkin spice recept, Herfst cheesecake met pompoen en pumpkin spice, Herfst cheesecake met pompoen, Gezonde pompoen cheesecake, Pompoencheesecake, Pompoen cheesecake, Cheesecake herfst, Organic Happiness, Biologische foodblog

 

Laat de bodem van de cheesecake ook even afkoelen voordat je het pompoenmengsel eroverheen verdeelt. Gebruik hier een zeef voor om te voorkomen dat de peulen en de kruidnagels mee komen. Zet vervolgens voor minimaal 2 uur in de koelkast om op te stijven.

Je kunt nu van deze heerlijke pumpkin spice cheesecake gaan genieten. Top eventueel af met de topping van deze muffins.

Heb jij dit recept gemaakt? Deel hem op Social Media

@organichappinessblog of gebruik #organichappinessblog

Pumpkin spice cheesecake, Pumpkin spice cheesecake recept, Cheesecake met pumpkin spice, Cheesecake met pumpkin spice recept, Herfst cheesecake met pompoen en pumpkin spice, Herfst cheesecake met pompoen, Gezonde pompoen cheesecake, Pompoencheesecake, Pompoen cheesecake, Cheesecake herfst, Organic Happiness, Biologische foodblog

Ken jij het Organic Happiness abonnement al?

Mis nooit meer een recept en ontvang maandelijks alles overzichtelijk in je mailbox. Klik hier voor meer informatie!

Michelle

Michelle

Ik ben Michelle, 31 jaar en de enthousiaste oprichtster van Organic Happiness. Ik ben dol op lekker én gezond eten en wil jou laten zien hoe lekker gezond eten kan zijn. Als ik niet in de keuken sta, ben ik in de natuur te vinden met mijn vriend Jens en hond Leyla of sta ik op de tennisbaan.

Please follow and like us:

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close