fbpx

Appel Cheesecake

“Ik besloot daarom dat het tijd was om met dat recept aan de slag te gaan.”

Appel cheesecake. Proef de perfecte combinatie van zoete appels en romige cheesecake met dit overheerlijke appel cheesecake recept.


Klik hier om direct naar het recept te gaan.


Cheesecake

Ik ben dol op een gezonde cheesecake, omdat je er ook zo lekker mee kunt ontbijten. Ondertussen heb ik al een aantal varianten gemaakt. Maar toen ik een paar weken geleden in bed lag, dacht ik ineens aan een appel cheesecake. Ik besloot daarom dat het tijd was om met dat recept aan de slag te gaan.

En het voordeel van deze gezonde cheesecake is dat hij super voedzaam is. Je kunt hem dus ook perfect als ontbijt eten.


Appel

Ik vind appel ook zo’n lekker stuk fruit omdat je er echt alle kanten mee op kunt in recepten. Zoals dus in deze cheesecake, maar je kunt er nog veel meer mee. Heb je bijvoorbeeld deze lekkere recepten met appel al gezien?

Recept: Appel Cheesecake

Appel cheesecake, Appel cheesecake taart, Cheesecake met appel en kaneel, Appel-kaneel cheesecake, Gezonde appel cheesecake, Appeltaart cheesecake, Recept voor appeltaart cheesecake, Gezonde appeltaart cheesecake, Gezonde cheesecake, Gezonde cheesecake met kwark, Organic Happiness, Biologisch, Biologische foodblog
Appel cheesecake, Appel cheesecake taart, Cheesecake met appel en kaneel, Appel-kaneel cheesecake, Gezonde appel cheesecake, Appeltaart cheesecake, Recept voor appeltaart cheesecake, Gezonde appeltaart cheesecake, Gezonde cheesecake, Gezonde cheesecake met kwark, Organic Happiness, Biologisch, Biologische foodblog

Ingrediënten
40 gram kokosolie
200 gram havermeel
120 gram amandelmeel
8 gram kaneel
7 gram bakpoeder
2 eieren
70 gram ahornsiroop
400 gram kwark
5 gram agar agar
300 milliliter water
30 gram honing
1 appel

Appel cheesecake, Appel cheesecake taart, Cheesecake met appel en kaneel, Appel-kaneel cheesecake, Gezonde appel cheesecake, Appeltaart cheesecake, Recept voor appeltaart cheesecake, Gezonde appeltaart cheesecake, Gezonde cheesecake, Gezonde cheesecake met kwark, Organic Happiness, Biologisch, Biologische foodblog

 

Hoe maak je het?

Verwarm de oven voor op 160 graden. Smelt eerst de kokosolie in een pannetje langzaam op laag vuur. Doe ondertussen het havermeel in de kom van de keukenmachine (of een mengkom). Voeg daar daarna het amandelmeel, de kaneel en het bakpoeder aan toe. Meng even door. Vervolgens voeg je de eieren, de ahornsiroop en de gesmolten kokosolie toe. Meng opnieuw tot een plakkerig deeg.

Appel cheesecake, Appel cheesecake taart, Cheesecake met appel en kaneel, Appel-kaneel cheesecake, Gezonde appel cheesecake, Appeltaart cheesecake, Recept voor appeltaart cheesecake, Gezonde appeltaart cheesecake, Gezonde cheesecake, Gezonde cheesecake met kwark, Organic Happiness, Biologisch, Biologische foodblog

 

Vet daarna de springvorm in met het restje van de gesmolten kokosolie. Doe vervolgens een bakpapiertje in de springvorm.

Verdeel tot slot het deeg over de springvorm. Zorg ervoor dat het overal even dik is en goed aangedrukt. Bak de bodem vervolgens in 25 minuten goudbruin en gaar.

Appel cheesecake, Appel cheesecake taart, Cheesecake met appel en kaneel, Appel-kaneel cheesecake, Gezonde appel cheesecake, Appeltaart cheesecake, Recept voor appeltaart cheesecake, Gezonde appeltaart cheesecake, Gezonde cheesecake, Gezonde cheesecake met kwark, Organic Happiness, Biologisch, Biologische foodblog

 

Ondertussen kun je met de cheesecake aan de slag. Doe hiervoor de kwark in een mengkom. Voeg daar vervolgens de gesneden appel, nog wat extra kaneel en de honing aan toe. Meng goed door elkaar.

Doe daarna de agar agar in een pannetje met water en laat ongeveer 10 minuten pruttelen. Roer daarna door het appel- kwarkmengsel heen. Als de bodem klaar is, kun je die eerst even goed laten afkoelen.

Appel cheesecake, Appel cheesecake taart, Cheesecake met appel en kaneel, Appel-kaneel cheesecake, Gezonde appel cheesecake, Appeltaart cheesecake, Recept voor appeltaart cheesecake, Gezonde appeltaart cheesecake, Gezonde cheesecake, Gezonde cheesecake met kwark, Organic Happiness, Biologisch, Biologische foodblog

 

Als de bodem ondertussen is afgekoeld, kun je het appel-kwarkmengsel eroverheen gieten. Zet de cheesecake daarna in de koelkast en laat minimaal 2 uur opstijven.

Beweeg na de 2 uur voorzichtig de springvorm heen en weer of voel even met je vinger aan de bovenkant. Als je voelt dat de cheesecake stevig is, dan is hij goed. Zo niet, laat hem dan nog even staan in de koelkast.

Haal de cheesecake voorzichtig uit de springvorm en je kunt van deze heerlijke cheesecake gaan genieten. Ook perfect als ontbijt!

Heb jij dit recept gemaakt? Deel hem op Social Media

@organichappinessblog of gebruik #organichappinessblog

Appel cheesecake, Appel cheesecake taart, Cheesecake met appel en kaneel, Appel-kaneel cheesecake, Gezonde appel cheesecake, Appeltaart cheesecake, Recept voor appeltaart cheesecake, Gezonde appeltaart cheesecake, Gezonde cheesecake, Gezonde cheesecake met kwark, Organic Happiness, Biologisch, Biologische foodblog

Ken jij het Organic Happiness abonnement al?

Mis nooit meer een recept en ontvang maandelijks alles overzichtelijk in je mailbox. Klik hier voor meer informatie!

Michelle

Michelle

Ik ben Michelle, 31 jaar en de enthousiaste oprichtster van Organic Happiness. Ik ben dol op lekker én gezond eten en wil jou laten zien hoe lekker gezond eten kan zijn. Als ik niet in de keuken sta, ben ik in de natuur te vinden met mijn vriend Jens en hond Leyla of sta ik op de tennisbaan.

Please follow and like us:

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close