Veelgestelde Vragen (FAQ)

Veelgestelde Vragen (FAQ)

Wat betekent gezonde voeding voor Organic Happiness?

Gezonde voeding bij Organic Happiness staat voor natuurlijke voeding. Het gebruiken van producten uit de natuur, die vrij zijn van kleur-, geur- en smaakstoffen. Producten die vrij zijn van andere onnatuurlijke toevoegingen en die bij voorkeur biologisch zijn geteeld of geproduceerd. Het is voeding waar je lichaam wat aan heeft, vol voedingsstoffen waar je energie van krijgt. Alle recepten zijn zoveel mogelijk gluten- en lactosevrij, vrij van geraffineerde suikers en daarnaast zoveel mogelijk biologisch. Simpele recepten met natuurlijke ingrediënten die je in de supermarkt kunt vinden.

Kost gezond eten veel meer tijd?

Natuurlijk kost gezond eten wat meer tijd dan bijvoorbeeld fast food, maar dat is het dan ook zeker waard. Ten eerste zijn de smaken lekkerder, het is daarnaast beter voor je lichaam en het geeft je energie. Het voordeel van de recepten van Organic Happiness is dat je veel recepten bijvoorbeeld al in het weekend kunt maken. Je kunt bijna alle recepten invriezen of in de koelkast een paar dagen bewaren.

Kan het kloppen dat ik niet alle ingrediënten ken?

Ja, zeker in het begin wanneer je net gezond(er) gaat eten, kan het zeker voorkomen dat bepaalde ingrediënten nieuw voor je zijn. Ik moet zeggen dat ik zelf ook veel ingrediënten pas heb leren kennen, toen ik gezonder ben gaan eten.

Ik heb lang niet alle ingrediënten in huis, wat kan ik het beste doen?

In het begin had ik ook veel ingrediënten niet in huis, ik zou zeggen stap voor stap uitbreiden. Begin met de ingrediënten die je vaak nodig hebt, zoals bijvoorbeeld kokosolie, havermout en baking soda. Als je dan vervolgens weer een ander recept maakt met andere ingrediënten, kun je die aanschaffen om zo langzaam je verzameling uit te breiden.

Waar kan ik deze gezonde ingrediënten kopen?

De meeste ingrediënten kun je gewoon bij de (biologische) supermarkt, de natuurvoedingswinkel of de markt halen. Je ziet namelijk dat ook reguliere supermarkten hun gezonde, natuurlijke en biologische assortiment steeds verder uitbreiden. Voor enkele ingrediënten zul je even moeten zoeken, maar als je ze eenmaal hebt gevonden, dan weet je dat gelijk voor de volgende keer!

Klopt het dat gezond eten veel duurder is en waarom is dat?

Het klopt wel dat gezond eten een stukje duurder is dan voorverpakte maaltijden. De kosten hoeven niet veel hoger te zijn, afhankelijk van waar je je ingrediënten koopt. Zo koop je op de Markt vaak voor een leuk prijsje verse groenten en fruit en bespaar je ten opzichte van de supermarkt. Je krijgt er natuurlijk ook iets voor terug, want je doet iets goed voor je lichaam. Daarnaast krijg je meer energie, voel je je fitter en blijf je langer gezond. Gezond eten is waarschijnlijk duurder, omdat het minder massaal geproduceerd wordt en biologische voeding is duurder omdat het niet bespoten wordt. Daardoor moeten insecten op andere manieren bestreden worden die maar tijd en geld kosten.

Hoe en hoelang kan ik de gerechten het beste bewaren?

De meeste ontbijtgerechten kun je in de vriezer bewaren, zoals bijvoorbeeld broden, muffins en taartjes. Ze zijn in de vriezer 1-2 maanden houdbaar en uit de vriezer, buiten de koelkast 2 dagen. Als je broden in de vriezer bewaart, is het handig om ze vantevoren al in plakjes te snijden.

De meeste snacks kun je maximaal 2 weken bewaren in de koelkast en 4-6 weken in de vriezer. Ook hiervoor geldt dat het handig is om bijvoorbeeld een cake of bananenbrood in plakjes te snijden. Droge snacks (zoals muffins of koekjes) kun je het beste buiten de koelkast bewaren. Als je deze in een afgesloten bak of koekblik doet, zijn ze een week houdbaar. De meeste snacks kun je invriezen en dan zijn ze 6 weken houdbaar.

Voor smoothies geldt dat je ze het beste dezelfde dag op kunt drinken en maximaal 1 dag in de koelkast kunt bewaren.

Ik zie best veel recepten met banaan, maar ik houd niet van banaan. Hoe kan ik de banaan vervangen?

Banaan kan meerdere functies hebben in een gerecht, het kan iets doen voor de binding of voor de zoetheid van een gerecht en daardoor is het niet altijd makkelijk te vervangen. In een bakrecept kun je de banaan vervangen door ongezoete appelmoes, let wel op dat appelmoes natter is dan banaan en dat je dus wat minder nodig hebt. Anders gaat het ten koste van de structuur. Voor iets meer structuur kun je ook voor dadels kiezen. Als de banaan voor de binding van het recept zorgt, kun je het ook vervangen door een ei.

Hoe kan ik noten vervangen in een recept, ik heb notenallergie?

Je kunt noten vervangen, door pitten en zaden. Hier kun je bijvoorbeeld pompoenpitten, zonnebloempitten of lijnzaad.

Zijn alle recepten gluten- en lactosevrij (te maken)?

Niet alle recepten zijn gluten- en lactosevrij, de meeste recepten wel. Of de recepten gluten- en/of lactosevrij zijn, staat bij elk recept vermeld. Ook staat meestal aangegeven wat je kunt doen om het recept alsnog gluten- en/of lactosevrij te maken.

Hoe kan ik ei vervangen in een recept?

Ei heeft vaak een bindende factor in een recept en kun je op meerdere manieren vervangen. Als het een zoet recept is, kun je een halve geprakte banaan door het beslag mengen. Bij een hartig recept (waar je geen banaan smaak in wilt), kun je chiazaad toevoegen. Laat 2 eetlepels chiazaad 15 minuten weken in een bakje water en voeg vervolgens het chiazaad toe aan je beslag.

Wat betekent vrij van geraffineerde suikers?

Er zijn ontzettend veel verschillende soorten suikers, de geraffineerde suikers zijn de minder gezonde suikers die je lichaam van nature niet goed kan verwerken. Voorbeelden hiervan zijn poedersuiker, kristalsuiker of basterdsuiker. In de recepten van Organic Happiness worden natuurlijke suikers gebruikt, zoals honing, ahornsiroop of de suikers uit fruit of vruchten. Doordat er wel natuurlijke suikers in de gerechten zitten, kunnen ze niet de classificatie ‘suikervrij’ krijgen.

Waarom kan ik geen calorieën van de recepten vinden?

Bij Organic Happiness geloven we in gezonde, natuurlijke en pure voeding die je lichaam ‘voedt’ in plaats van ‘vult’. Wij tellen daarom zelf geen calorieën, maar voelen aan wat ons lichaam nodig heeft. Daarom zetten we er geen calorieën bij, maar ook omdat het een scheef beeld kan geven. Een avocado bevat bijvoorbeeld 250 calorieën, maar is een stuk voedzamer en gezonder dan een frikadel die net zoveel calorieën bevat. Wij vinden dat voedzame voeding en een combinatie van vezels, eiwitten en vetten veel belangrijker is dan het aantal calorieën.

Waar kan ik andere vragen stellen?

Mocht het antwoord op jouw vraag hier niet tussenstaan, dan kun je ons altijd een mailtje sturen op info@organichappiness.nl of jouw vraag in de comments van het recept achterlaten. Dan proberen we daar zo snel mogelijk op te reageren.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download het GRATIS Inkijkexemplaar van het 'Lekker in je vel' E-book!

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close