fbpx

Appel toast met pindakaas

Appel toast met pindakaas. Wat eet je op een geroosterde boterham? Pindakaas met gegrilde appel is een heel goed idee!


Klik hier om direct naar het recept te gaan.


Glutenvrije toast

Bij Deliciously Ella zag ik een soortgelijk warm ontbijt gerechtje voorbijkomen en dat inspireerde mij om deze toast te maken. Ik gebruikte het glutenvrije, biologische desembrood van Yam, mijn favoriet. Doordat we dus bijna nooit brood eten, heb ik ook geen broodrooster en was het even improviseren, maar het was zeker een geslaagd experiment.
 

Zondagochtend vertelde ik Jens over deze toast met gegrilde appel, een heerlijke experiment en hij vond de combinatie een beetje gek, maar wilde het toch wel proberen. En dat bleek een groot succes want hij vond het toch een beetje tegenvallen dat ik er maar 2 gemaakt had en keek me lief aan of ik er nog 2 voor hem wilde maken. Een groter compliment kon ik natuurlijk niet krijgen. Met een broodrooster maak je het recept dus nog sneller!


Heb je deze warme recepten met appel ook al gezien?

Recept: Appel toast met pindakaas

appel toast met pindakaas, toast met pindakaas, toast met appel en pindakaas, geroosterd brood met appel, toast met gegrilde appel, warme toast recepten, warm ontbijt, warm ontbijten, pindakaas, gegrilde appel, biologische foodblog, organic happiness, biologisch
appel toast met pindakaas, toast met pindakaas, toast met appel en pindakaas, geroosterd brood met appel, toast met gegrilde appel, warme toast recepten, warm ontbijt, warm ontbijten, pindakaas, gegrilde appel, biologische foodblog, organic happiness, biologisch
appel toast met pindakaas, toast met pindakaas, toast met appel en pindakaas, geroosterd brood met appel, toast met gegrilde appel, warme toast recepten, warm ontbijt, warm ontbijten, pindakaas, gegrilde appel, biologische foodblog, organic happiness, biologisch

 

Ingrediënten

2 glutenvrije boterhammen
1/2  (biologische) appel
1 theelepel honing
Snuf kaneel
Pindakaas naar smaak
Kokosolie om in te bakken

appel toast met pindakaas, toast met pindakaas, toast met appel en pindakaas, geroosterd brood met appel, toast met gegrilde appel, warme toast recepten, warm ontbijt, warm ontbijten, pindakaas, gegrilde appel, biologische foodblog, organic happiness, biologisch

 

Hoe maak je het?
Doordat ik geen broodrooster heb, heb ik het biologische brood in een droge koekenpan getoast en dat werkt top. Het duurt wel iets langer.

Schil in de tussentijd de appel en snijd in partjes. Meng in een kommetje met honing en kaneel en roer goed door elkaar zodat de appel alles opgenomen heeft.

Toast met gegrilde appel

 

Verwarm ondertussen een klontje kokosolie in een grillpan of koekenpan en leg hier de appelpartjes in. Laat ongeveer 5 minuten op middelhoog vuur bakken, je zult zien als je ze omdraait dat ze mooi bruin kleuren. Bak nog een aantal minuten aan de andere kant en ze zijn klaar.

Besmeer de toast met een (dikke) laag pindakaas en beleg met de appel.

En dit super easy ontbijtje is klaar en écht zo lekker dat je het gelijk wil maken.

Heb jij dit recept gemaakt? Deel hem op Social Media

@organichappinessblog of gebruik #organichappinessblog

appel toast met pindakaas, toast met pindakaas, toast met appel en pindakaas, geroosterd brood met appel, toast met gegrilde appel, warme toast recepten, warm ontbijt, warm ontbijten, pindakaas, gegrilde appel, biologische foodblog, organic happiness, biologisch
Michelle

Michelle

Ik ben Michelle, 27 jaar en de enthousiaste oprichtster van Organic Happiness. Ik ben dol op lekker én gezond eten en wil jou laten zien hoe lekker gezond eten kan zijn. Als ik niet in de keuken sta, ben ik in de natuur te vinden met mijn vriend Jens en hond Leyla of sta ik op de tennisbaan.

Please follow and like us:

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close