fbpx

Eetdagboek eirecepten september

{:nl}

Eetdagboek eirecepten september

“Er bestaan veel meer varianten van glutenvrij brood, maar dit is de eerste zonder gekke toevoegingen.”


Eetdagboek eirecepten in september. In dit eetdagboek deel ik de nieuwe creaties die ik maakte de afgelopen maand en die wil ik heel graag met je delen.

Grappig hoe ik soms maandenlang hetzelfde kan eten en dan ineens weer super veel inspiratie heb voor nieuwe dingen. Deze maand stond om de één of andere reden in het teken van ei en avocado. Ik ontdekte het glutenvrije, biologische desembrood van Yam en ik at eigenlijk bijna geen brood meer, doordat ik vaak last van mijn buik kreeg en daarom is dit brood een uitvinding. Er bestaan veel meer varianten van glutenvrij brood, maar dit is de eerste zonder “gekke” toevoegingen. Ik ben er dus gelijk mee aan de slag gegaan en maakte mijn eerste ‘avocado toast’.

organic happiness, biologische foodblog, biologisch, ontbijt, gezond ontbijt, avocado, avocado toast

Ik prakte een avocado die daar deed ik peper, zout en wat chilivlokken op. Die deed ik op een geroosterde boterham. Vervolgens bakte ik een biologisch eitje wat ik daarop deed. Een super lekkere combinatie, die ik al veel voorbij had zien komen en nu eindelijk zelf kon maken.

eetdagboek, what I eat in a day, eetdagboek fitgirl, organic happiness, biologische foodblog, biologisch, ontbijt, gezond ontbijt

Op zondag eten we vaak een pizza, hiervoor gebruiken we de pizzabodem van Magioni (meestal de courgette). Waar ik eerst vaak een tomatensaus maakte en de pizza met veel verse groenten belegde, heb ik nu een nieuw super lekker recept ontdekt. Daarvoor maak ik zelf groene pesto (van spinazie, cashews, knoflook, basilicum en olijfolie) en daar besmeer ik de bodem mee. Vervolgens gaat er nog steeds lekker verse groente op en bak ik de pizza. In de tussentijd grill ik halloumi waarmee ik de pizza tot slot beleg en met een handje rucola. 

Meestal maak ik alleen iets meer pesto dan we nodig hebben en die gebruikte ik voor deze heerlijke lunch. Ik bakte 2 omeletten van ei met havermout en een beetje plantaardige melk, zodat ze goed vullen. Die besmeerde ik vervolgens met een beetje pesto en daarop deed ik een topping van cherrytomaatjes, rucola en avocado. Echt super lekker én gezond!

eetdagboek, what I eat in a day, eetdagboek fitgirl, organic happiness, biologische foodblog, biologisch, ontbijt, gezond ontbijt

Op zondagmorgen vind ik het vaak heerlijk om lekker uit te pakken met een flinke stapel pannenkoeken. Jens lag nog te slapen en werd ietwat katerig wakker dus dit was ook voor hem een perfect ontbijtje. Ik maakte deze heerlijke pancakes met chocolade en pindakaas, de perfecte start van een lazy Sunday.

eetdagboek, what I eat in a day, eetdagboek fitgirl, organic happiness, biologische foodblog, biologisch, ontbijt, gezond ontbijt

Nog zo’n heerlijke toast variatie die ik maakte, de eerste is met hummus en avocado en de tweede met geprakte avocado en cherrytomaatjes. Ik merk ook nu ik meer groentes eet bij de lunch, ik ‘s middags veel voller zit en niet echt een middagdipje ervaar. Echt een aanrader dus om meer groenten aan je lunch toe te voegen.

organic happiness, biologische foodblog, biologisch, ontbijt, gezond ontbijt

Ik ben dol op het voorjaar en de zomer, warme dagen en veel zon. De herfst maakt me altijd een beetje depressief, alhoewel dat een te groot woord is. Waar ik in deze tijd van het jaar wel heel blij van word, zijn spruitjes! Al vanaf dat ik heel jong was, zijn dat echt mijn favoriete groenten. Het liefste roerbak ik ze met een uitje, champignons en pecannoten. Zoete aardappelfrietjes en een kaasburger erbij en ik ben helemaal happy!

organic happiness, biologische foodblog, biologisch, ontbijt, gezond ontbijt

Nog een lekkere ei variatie, deze keer bakte ik een omelet met havermout, plantaardige melk en ik deed er een beetje geraspte cheddarkaas overheen. Die smelt dan zo lekker en dat geeft een heerlijke smaak. Vervolgens belegde ik de ‘eiwrapjes’ met rucola en cherrytomaatjes, heerlijk!

Tot slot maakte ik deze heerlijke toast, ik liet me hiervoor inspireren door de instagram van Deliciously Ella en besloot een eigen variant te maken. Het recept komt vrijdag online!

Ik hoop dat je het leuk vond om dit eetdagboekje te lezen en dat het je geïnspireerd heeft om ook meer te variëren met je eten.

Ben je op zoek naar nóg meer gezonde inspiratie? Dan is het glutenvrije en lactosevrije E-book zeker iets voor jou. In het E-book vind je maar liefst 20 super lekkere én gezonde recepten die je ook nog eens heel snel maakt. Je kunt het E-book in de shop bestellen óf eerst het GRATIS inkijkexemplaar downloaden voor een exclusief voorproefje.
 

{:}{:en}

Food Diary September

“There are a lot more variations of gluten free bread, but this is the first one without weird additions.”


Food Diary September. I just created some really nice combinations that I wanted to share with you this month.

It is funny how I can sometimes eat the same thing for months and than suddenly feel a lot of inspiration to create new recipes. This month somehow was all about egg and avocado. I discovered the gluten free sourdough bread from Yam and almost never eat bread, because it usually bothers my stomach and that is why I love this bread. There are a lot more variations of gluten free bread, but this is the first one without weird additions. So I started right away with making my first ‘avocado toast’ ever.

I mashed an avocado and put some salt, pepper and chili flakes on it. I covered some toast with it. Next I baked an omelette which I put on top of the avocado. A super delicious combination that I had saw a lot with others and was finally able to make myself.

On Sundays we usually eat pizza, I always use the vegetable pizza bottoms from Magioni (usually the zucchini one). Where I used to make tomato sauce and covered the pizza with a lot of fresh vegetables, I figured out a new really good recipe. I make green pesto myself (from spinach, cashews, garlic, basil and olive oil) and cover the bottom with it. Next there still will be fresh vegetables on top and I bake the pizza. In the meantime I grill halloumi with which I will cover the pizza in the end and top it off with a hand full or arugula.

Usually I make a bit more pesto than we need and I used it for this delicious lunch. I made 2 omelettes with egg, oatmeal and some plant based milk, to make sure they fill well. I covered them with a little bit of pesto and made a topping of cherry tomatoes, arugula and avocado. Super delicious and healthy!

On Sunday morning I love to make a big amount of pancakes. Jens was still sleeping and woke up a bit hangover so this was the perfect breakfast for him as well. I made these delicious pancakes with chocolate and peanut butter, the perfect start of a lazy Sunday.

Another delicious toast variation that I made, the first one is with hummus and avocado and the second one with mashed avocado and cherry tomatoes. Now that I eat more vegetables at lunch I notice being more full during the afternoon and don’t really experience an afternoon dip. So I would definitely recommend adding more vegetables to your lunch.

I love Spring and Summer, warm days and a lot of sunshine. Autumn usually makes me a bit depressive, although that word is too big. What does make me happy this time of year are definitely sprouts! Since I was a little girl they are my absolute favorite vegetables. I love to stir fry them with an onion, mushrooms and pecans. I always add some sweet potato fries and a vegetarian burger with cheese and it makes me so happy!

Another delicious egg variation, this time I baked an omelette with oatmeal, plant based milk and put some grated cheddar cheese on top. It melts and that gives such a delicious taste to the omelette. I covered these ‘egg wraps’ with arugula and cherry tomatoes.

At last I made this delicious toast, I got inspired by the Instagram of Deliciously Ella and decided to make my own variation. The recipe will be online Friday.

I hope you liked reading this Food Diary and of course that is has inspired you to also vary more with your food.

{:}

Please follow and like us:

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close