fbpx

Bananenmeel – Glutenvrije melen

bananenmeel, bananenmeel recept, bananenmeel recepten, bananenmeel glutenvrij, bananenmeel koekjes, bananenmeel gezond, organic happiness, glutenvrij, glutenvrij meel, biologisch, biologische foodblog, bananenmeel cake

Bananenmeel: Glutenvrije melen. Bananenmeel wordt gezien als het nieuwe amandelmeel. Ik zal je alles over het meel vertellen en waarom ik er fan van ben.


Ik kende zelf bananenmeel eerst ook niet totdat ik met Voedingsgeluk ging samenwerken en dit meel mocht gebruiken voor pannenkoekjes. Dat pakte heel goed uit, want het meel is super lekker. Ondanks dat het wat duurder is dan het gemiddelde meel ben ik er echt fan van.


Bananenmeel, wat is het?

Bananenmeel wordt gemaakt van groene, onrijpe bananen. Doordat de suikeromzetting nog niet heeft plaatsgevonden, heeft het meel een nootachtige smaak. Het smaakt dus niet naar bananen, wat je wel zou verwachten. Daarnaast is het ook nog niet zo zoet, doordat er dus onrijpe bananen gebruikt zijn. En doordat het meel dus van bananen wordt gemaakt, is het een perfect glutenvrij alternatief. (1+2)


Waarom is bananenmeel zo gezond?

Het meel bevat een soort zetmeel wat door je lichaam herkend wordt als vezel. Wat ervoor zorgt dat je langer vol zit en daarnaast bevordert het je spijsvertering. Ook heeft bananenmeel een lage ‘glycemische index’ wat ervoor zorgt dat er geen pieken in de bloedsuikerspiegel ontstaan en het meel dus geleidelijk in je bloed wordt opgenomen. Daarnaast bevat het meel Kalium wat goed is voor je hart, Magnesium wat goed is voor de activiteit van zowel je spieren en zenuwen en tot slot vitamine C. (2+3)


Toepassing van bananenmeel

Je kunt bananenmeel in allerlei soorten recepten gebruiken, zoals bananenmeel pannenkoekjes, bananenmeel taartjes en bananenmeel koekjes. Let wel op dat je meel niet 1-op-1 kunt vervangen door bananenmeel in een recept. Je hebt ongeveer 40% minder bananenmeel nodig dan bijvoorbeeld tarwe- of boekweitmeel.


Bronnen
:

  1. https://www.femkesfoodies.nl/2018/08/verschil-tussen-bakbananenmeel-en-bananenmeel/
  2. https://www.hollandandbarrett.nl/shop/product/holland-barrett-bananenmeel-60007762
  3. https://goedgezond.info/2016/10/11/11-goede-redenen-om-bananenmeel-te-gebruiken/
Michelle

Michelle

Ik ben Michelle, 27 jaar en de enthousiaste oprichtster van Organic Happiness. Ik ben dol op lekker én gezond eten en wil jou laten zien hoe lekker gezond eten kan zijn. Als ik niet in de keuken sta, ben ik in de natuur te vinden met mijn vriend Jens en hond Leyla of sta ik op de tennisbaan.

Please follow and like us:

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close