fbpx

Bloedsinaasappel Cheesecake

“Bloedsinaasappel is een vrucht die je niet veel ziet, maar hij ziet heel mooi uit.”

Bloedsinaasappel Cheesecake. Deze no bake cheesecake met chocolade en bloedsinaasappel is super lekker én nog gezond ook.

Klik hier om direct naar het recept te gaan.


Bloedsinaasappel Cheesecake

Bloedsinaasappel is een vrucht die je niet veel ziet, maar hij ziet heel mooi uit. Vanbinnen is hij namelijk donkerrood in plaats van oranje. Hij is ook wat zoeter dan een gewone sinaasappel. De combinatie met de bittere cacao in de bodem is een hele goede, want het matcht super lekker bij elkaar! Je kunt hem trouwens ook perfect als ontbijt eten.

Heb je deze cheesecake recepten ook al gezien?

Recept: Bloedsinaasappel Cheesecake

Bloedsinaasappel cheesecake, Cheesecake met bloedsinaasappel, Cheesecake met chocolade en bloedsinaasappel, Vegan bloedsinaasappel cheesecake, Vegan cheesecake, Glutenvrije bloedsinaasappel cheesecake, Bloedsinaasappel cheesecake maken, Bloedsinaasappel chocolade cheesecake, Bloedsinaasappeltaart met chocolade, Chocolade cheesecake, No bake cheesecake, No bake chocolade cheesecake, Organic Happiness, Biologisch, Biologische foodblog
Bloedsinaasappel cheesecake, Cheesecake met bloedsinaasappel, Cheesecake met chocolade en bloedsinaasappel, Vegan bloedsinaasappel cheesecake, Vegan cheesecake, Glutenvrije bloedsinaasappel cheesecake, Bloedsinaasappel cheesecake maken, Bloedsinaasappel chocolade cheesecake, Bloedsinaasappeltaart met chocolade, Chocolade cheesecake, No bake cheesecake, No bake chocolade cheesecake, Organic Happiness, Biologisch, Biologische foodblog


Ingrediënten

100 gram dadels
115 milliliter gekookt water
45 gram kokosolie
35 gram cacaopoeder
170 gram amandelen
40 gram glutenvrije havermout
Sap van 4 bloedsinaasappels
50 gram kokosbloesemsuiker
100 milliliter kokosmelk
7 gram agar agar

Bloedsinaasappel cheesecake, Cheesecake met bloedsinaasappel, Cheesecake met chocolade en bloedsinaasappel, Vegan bloedsinaasappel cheesecake, Vegan cheesecake, Glutenvrije bloedsinaasappel cheesecake, Bloedsinaasappel cheesecake maken, Bloedsinaasappel chocolade cheesecake, Bloedsinaasappeltaart met chocolade, Chocolade cheesecake, No bake cheesecake, No bake chocolade cheesecake, Organic Happiness, Biologisch, Biologische foodblog

 

Hoe maak je het?


Laat de dadels 10 minuten weken in het gekookte water. Smelt ondertussen de kokosolie in een pannetje op laag vuur. Als de dadels geweekt zijn en de kokosolie gesmolten, kun je ze in de keukenmachine doen. Voeg daar vervolgens ook de cacaopoeder, de amandelen en de havermout aan toe. Mix tot een glad en plakkerig deeg.

Bloedsinaasappel cheesecake, Cheesecake met bloedsinaasappel, Cheesecake met chocolade en bloedsinaasappel, Vegan bloedsinaasappel cheesecake, Vegan cheesecake, Glutenvrije bloedsinaasappel cheesecake, Bloedsinaasappel cheesecake maken, Bloedsinaasappel chocolade cheesecake, Bloedsinaasappeltaart met chocolade, Chocolade cheesecake, No bake cheesecake, No bake chocolade cheesecake, Organic Happiness, Biologisch, Biologische foodblog

 

Vet de taartvorm in met het restje kokosolie. Verdeel het havermoutmengsel over de bodem van de taartvorm. Zorg ervoor dat het gelijkmatig verdeeld is en je een opstaande rand hebt voor de korst.

Zet in de koelkast in op te stijven, terwijl je met de vulling aan de slag gaat.

Bloedsinaasappel cheesecake, Cheesecake met bloedsinaasappel, Cheesecake met chocolade en bloedsinaasappel, Vegan bloedsinaasappel cheesecake, Vegan cheesecake, Glutenvrije bloedsinaasappel cheesecake, Bloedsinaasappel cheesecake maken, Bloedsinaasappel chocolade cheesecake, Bloedsinaasappeltaart met chocolade, Chocolade cheesecake, No bake cheesecake, No bake chocolade cheesecake, Organic Happiness, Biologisch, Biologische foodblog

Doe het sap van de bloedsinaasappels in een pannetje. Voeg daar vervolgens de kokosbloesemsuiker, de kokosmelk en de agar agar aan toe. Zet op middelhoog vuur. Mix met een garde tot een glad geheel zonder klontjes. Het duurt ongeveer 5 minuten tot je merkt dat het mengsel dikker begint te worden.

Laat een beetje afkoelen voordat je het over de bodem verdeelt. Zet de taart vervolgens terug in de koelkast om op te stijven. Dit duurt minimaal 2 uur.

Voel even goed of de taart hard geworden is. Als dat zo is, dan kun je van deze heerlijke vegan bloedsinaasappel cheesecake gaan genieten!

Heb jij dit recept gemaakt? Deel hem op Social Media

@organichappinessblog of gebruik #organichappinessblog

Bloedsinaasappel cheesecake, Cheesecake met bloedsinaasappel, Cheesecake met chocolade en bloedsinaasappel, Vegan bloedsinaasappel cheesecake, Vegan cheesecake, Glutenvrije bloedsinaasappel cheesecake, Bloedsinaasappel cheesecake maken, Bloedsinaasappel chocolade cheesecake, Bloedsinaasappeltaart met chocolade, Chocolade cheesecake, No bake cheesecake, No bake chocolade cheesecake, Organic Happiness, Biologisch, Biologische foodblog

Ken jij het Organic Happiness abonnement al?

Mis nooit meer een recept en ontvang maandelijks alles overzichtelijk in je mailbox. Klik hier voor meer informatie!

Michelle

Michelle

Ik ben Michelle, 31 jaar en de enthousiaste oprichtster van Organic Happiness. Ik ben dol op lekker én gezond eten en wil jou laten zien hoe lekker gezond eten kan zijn. Als ik niet in de keuken sta, ben ik in de natuur te vinden met mijn vriend Jens en hond Leyla of sta ik op de tennisbaan.

Please follow and like us:

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close