fbpx

Witte chocolade cheesecake met frambozen

“Ik vind cheesecake altijd een leuk recept om te maken omdat je er lekker mee kunt variëren.”

Witte chocolade cheesecake met frambozen. Deze gezonde cheesecake met frambozen swirl is vegan en ook heerlijk als ontbijt!


Klik hier om direct naar het recept te gaan.


Cheesecake

Ik vind cheesecake altijd een leuk recept om te maken omdat je er lekker mee kunt variëren. Je kunt het ook makkelijk vegan maken en er een gezondere variant van maken door bijvoorbeeld kwark te gebruiken. Omdat er veel voedzame ingrediënten in zitten, vind ik het zelf ook altijd heel lekker om mee te ontbijten. Ik wilde al een tijdje een cheesecake met frambozen swirl maken, maar de vorige keer mislukte dat omdat de cheesecake niet goed opsteef. Deze keer is het wel gelukt en het resultaat is super lekker.


Heb je deze cheesecake recepten ook al gezien?

Recept: Witte chocolade cheesecake met frambozen

Witte chocolade cheesecake met frambozen, Cheesecake met frambozen swirl, Frambozen cheesecake, Cheesecake met frambozensaus, Cheesecake met witte chocolade en frambozen, Frambozencheesecake, Frambozen cheesecake witte chocolade, Vegan frambozencheesecake, Vegan cheesecake met frambozen, Vegan cheesecake met witte chocolade, Gebakken cheesecake witte chocolade, Organic Happiness, Biologisch, Biologische foodblog
Witte chocolade cheesecake met frambozen, Cheesecake met frambozen swirl, Frambozen cheesecake, Cheesecake met frambozensaus, Cheesecake met witte chocolade en frambozen, Frambozencheesecake, Frambozen cheesecake witte chocolade, Vegan frambozencheesecake, Vegan cheesecake met frambozen, Vegan cheesecake met witte chocolade, Gebakken cheesecake witte chocolade, Organic Happiness, Biologisch, Biologische foodblog

Ingrediënten

15 gram lijnzaad + 3 eetlepels water
20 gram kokosolie
100 gram havermeel
60 gram amandelmeel
5 gram kaneel
5 gram bakpoeder
90 gram ahornsiroop
400 gram vegan (amandel)kwark
5 gram agar agar
50 gram witte chocolade
80 gram frambozen

Witte chocolade cheesecake met frambozen, Cheesecake met frambozen swirl, Frambozen cheesecake, Cheesecake met frambozensaus, Cheesecake met witte chocolade en frambozen, Frambozencheesecake, Frambozen cheesecake witte chocolade, Vegan frambozencheesecake, Vegan cheesecake met frambozen, Vegan cheesecake met witte chocolade, Gebakken cheesecake witte chocolade, Organic Happiness, Biologisch, Biologische foodblog

 

Hoe maak je het?

Verwarm de oven voor op 160 graden. Doe het lijnzaad met het water in een kommetje en laat hard worden. Smelt ondertussen ook de kokosolie op laag vuur.

Doe vervolgens het havermeel in de kom van de keukenmachine of een mengkom. Voeg daar vervolgens het amandelmeel, de kaneel, bakpoeder en de ahornsiroop aan toe. Als de kokosolie is gesmolten, kun je die ook toevoegen net als het lijnzaad (zonder het water). Meng tot een glad geheel.

Witte chocolade cheesecake met frambozen, Cheesecake met frambozen swirl, Frambozen cheesecake, Cheesecake met frambozensaus, Cheesecake met witte chocolade en frambozen, Frambozencheesecake, Frambozen cheesecake witte chocolade, Vegan frambozencheesecake, Vegan cheesecake met frambozen, Vegan cheesecake met witte chocolade, Gebakken cheesecake witte chocolade, Organic Happiness, Biologisch, Biologische foodblog

 

Doe een bakpapiertje in de springvorm en vet de randen goed in met wat kokosolie. Verdeel het mengsel wat je net gemaakt hebt over de bodem van de springvorm. Zorg ervoor dat het gelijkmatig verdeeld is.

Bak de bodem 15 minuten in een voorverwarmde oven.

Witte chocolade cheesecake met frambozen, Cheesecake met frambozen swirl, Frambozen cheesecake, Cheesecake met frambozensaus, Cheesecake met witte chocolade en frambozen, Frambozencheesecake, Frambozen cheesecake witte chocolade, Vegan frambozencheesecake, Vegan cheesecake met frambozen, Vegan cheesecake met witte chocolade, Gebakken cheesecake witte chocolade, Organic Happiness, Biologisch, Biologische foodblog

Zet een pannetje op het vuur en doe daar de kwark in met de agar agar. Breng aan de kook tot je merkt dat het dikker wordt. Snijd de witte chocolade in blokjes en doe bij het mengsel. Roer tot je een dik mengsel hebt gekregen. Laat even afkoelen voordat je het over de bodem van de taart verdeelt

Doe de frambozen in een ander pannetje en laat pruttelen tot je een vloeibaar frambozenmengsel hebt gekregen. Het witte chocolade kwarkmengsel verdeel je vervolgens over de bodem van de taart en verdeel gelijkmatig. Tot slot doe je daar het frambozenmengsel op en maak je met een satéprikker een swirl. Laat in de koelkast ongeveer 4 uur opstijven.

Haal uit de koelkast en geniet van deze heerlijke cheesecake! Ook super lekker als ontbijt.

Heb jij dit recept gemaakt? Deel hem op Social Media

@organichappinessblog of gebruik #organichappinessblog

Ken jij het Organic Happiness abonnement al?

Mis nooit meer een recept en ontvang maandelijks alles overzichtelijk in je mailbox. Klik hier voor meer informatie!

Michelle

Michelle

Ik ben Michelle, 31 jaar en de enthousiaste oprichtster van Organic Happiness. Ik ben dol op lekker én gezond eten en wil jou laten zien hoe lekker gezond eten kan zijn. Als ik niet in de keuken sta, ben ik in de natuur te vinden met mijn vriend Jens en hond Leyla of sta ik op de tennisbaan.

Please follow and like us:

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close