fbpx

Perzik Cheesecake

“De topping is vaak super snel klaar en als je maar genoeg agar agar toevoegt, kan hij niet mislukken!”

Perzik Cheesecake. Deze vegan en glutenvrije cheesecake met perzik is heel makkelijk te maken. En ook heerlijk als gezond ontbijt.


Klik hier om direct naar het recept te gaan.


Cheesecake

Vroeger zag ik er eigenlijk altijd tegenop om een cheesecake te maken. Ik vond het veel werk en was bang dat hij niet goed op zou stijven. Nu ik de laatste tijd veel meer cheesecakes maak, kom ik erachter dat beide angsten totaal ongegrond zijn.


Het maken duurt eigenlijk helemaal niet zo lang. Ik heb al verschillende bodemvariaties geprobeerd en eigenlijk duurt de bodem vaak nog het langst, omdat die soms ook even moet bakken in de oven. De topping is vaak super snel klaar en als je maar genoeg agar agar toevoegt, kan hij niet mislukken!


Heb jij de cheesecake smaak ook helemaal te pakken? Bekijk dan zeker deze recepten ook even!

Recept: Perzik Cheesecake

Perzik cheesecake, Rijke cheesecake met perziken, Cheesecake met perzik, Vegan en glutenvrije cheesecake met perzik, Glutenvrije cheesecake, Vegan cheesecake, Vegan perzik cheesecake, Perzik cheesecake recept, Organic Happiness, Biologisch, Biologische foodblog
Perzik cheesecake, Rijke cheesecake met perziken, Cheesecake met perzik, Vegan en glutenvrije cheesecake met perzik, Glutenvrije cheesecake, Vegan cheesecake, Vegan perzik cheesecake, Perzik cheesecake recept, Organic Happiness, Biologisch, Biologische foodblog

 

Ingrediënten

100 gram ontpitte dadels
115 milliliter gekookt water
45 gram kokosolie
170 gram ongezouten amandelen
40 gram (glutenvrije) havermout
6 geschilde en ontpitte perziken (+ optioneel decoratie)
50 gram kokosbloesemsuiker
100 milliliter kokosmelk
8 gram agar agar

Perzik cheesecake, Rijke cheesecake met perziken, Cheesecake met perzik, Vegan en glutenvrije cheesecake met perzik, Glutenvrije cheesecake, Vegan cheesecake, Vegan perzik cheesecake, Perzik cheesecake recept, Organic Happiness, Biologisch, Biologische foodblog

Hoe maak je het?

Laat de dadels ongeveer 10 minuten weken in het gekookte water. Smelt ondertussen de kokosolie langzaam in een pannetje op middelhoog vuur. Doe vervolgens de amandelen met de havermout in de kom van de keukenmachine. Voeg daar na het weken de dadels en de gesmolten kokosolie aan toe.

Perzik cheesecake, Rijke cheesecake met perziken, Cheesecake met perzik, Vegan en glutenvrije cheesecake met perzik, Glutenvrije cheesecake, Vegan cheesecake, Vegan perzik cheesecake, Perzik cheesecake recept, Organic Happiness, Biologisch, Biologische foodblog

 

Mix de ingrediënten tot een plakkerig geheel, dit wordt de bodem van de taart. Vet de taartvorm goed in met een beetje kokosolie. Verdeel vervolgens het plakkerige mengsel over de bodem. Druk overal stevig aan en zorg voor een mooi opstaand randje.


Zet de bodem even in de koelkast om verder uit te harden.

Perzik cheesecake, Rijke cheesecake met perziken, Cheesecake met perzik, Vegan en glutenvrije cheesecake met perzik, Glutenvrije cheesecake, Vegan cheesecake, Vegan perzik cheesecake, Perzik cheesecake recept, Organic Happiness, Biologisch, Biologische foodblog

 

Schil de perziken en haal de pitten eruit. Snijd in wat kleinere stukjes en doe in de blender of keukenmachine met de kokosmelk. Blender/mix tot een glad en stevig geheel.

Perzik cheesecake, Rijke cheesecake met perziken, Cheesecake met perzik, Vegan en glutenvrije cheesecake met perzik, Glutenvrije cheesecake, Vegan cheesecake, Vegan perzik cheesecake, Perzik cheesecake recept, Organic Happiness, Biologisch, Biologische foodblog

 

Schenk daarna in een pannetje en voeg daar de kokosbloesemsuiker en de agar agar aan toe. Zet op middelhoog vuur en laat langzaam pruttelen. Roer goed door totdat je merkt dat het mengsel steviger begint te worden. Laat daarna even afkoelen voordat je het vervolgens gelijkmatig over de taartbodem verdeelt.

Zet de taart vervolgens voor minimaal 2 uur in de koelkast om op te stijven. Daarna kun je genieten van deze heerlijke perzik cheesecake! Ook heerlijk als ontbijt.

Heb jij dit recept gemaakt? Deel hem op Social Media

@organichappinessblog of gebruik #organichappinessblog

Perzik cheesecake, Rijke cheesecake met perziken, Cheesecake met perzik, Vegan en glutenvrije cheesecake met perzik, Glutenvrije cheesecake, Vegan cheesecake, Vegan perzik cheesecake, Perzik cheesecake recept, Organic Happiness, Biologisch, Biologische foodblog

Ken jij het Organic Happiness abonnement al?

Mis nooit meer een recept en ontvang maandelijks alles overzichtelijk in je mailbox. Klik hier voor meer informatie!

Michelle

Michelle

Ik ben Michelle, 31 jaar en de enthousiaste oprichtster van Organic Happiness. Ik ben dol op lekker én gezond eten en wil jou laten zien hoe lekker gezond eten kan zijn. Als ik niet in de keuken sta, ben ik in de natuur te vinden met mijn vriend Jens en hond Leyla of sta ik op de tennisbaan.

Please follow and like us:

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close