Speculaas bananenbrood. Een suikervrij bananenbrood met speculaas en daarnaast een bananenbrood met weinig ingrediënten, dat is dit speculaas bananenbrood. Dit bananenbrood kun je ook prima invriezen en makkelijk meenemen.
Klik hier om direct naar het recept te gaan.
Realflavors
Wellicht heb je het in een vorige blog al gelezen, maar ik mag een aantal producten van de webshop van Realflavors uitproberen. Dit is een webshop met alleen maar gezonde en ontzettend veel biologische producten. Echt een snoepjeswinkel voor mij haha. Deze week probeerde ik het Teffmeel uit, eerlijk gezegd had ik daar nog nooit mee gebakken. Het Teffmeel wat ik gebruikte is trouwens van Bauckhof en kun je hier bestellen.
Teffmeel
Teffmeel dus, ik had er wel al eerder van gehoord, maar het nog nooit gebruikt. Ik deed wat research en kwam erachter dat het echt super gezond is. Het heeft een heel hoog ijzergehalte en bevat daarnaast eiwitten en bestaat zelfs voor 80% uit complexe koolhydraten. Ook zitten er veel aminozuren, vezels, calcium en kalium in. Van nature is teff glutenvrij, een super gezond alternatief dus voor bijvoorbeeld tarwe. (Bron: https://www.voedingswaar.nl/teffmeel.htm)
Bananenbrood
Ik had een aantal rijpe bananen liggen, dus de keuze wat ik met het teffmeel ging maken, was snel gemaakt: Bananenbrood. Pas zag ik in een vlog van iemand die speculaaskruiden in de kwark deed en toen kreeg ik zoveel zin in speculaaskruiden haha. Ik besloot daarom om alvast een beetje vooruit te lopen op Sinterklaas en een speculaas bananenbrood te maken.
Ben jij ook zo dol op bananenbrood als ik? Bekijk deze bananenbrood recepten dan zeker ook even!
Recept: Speculaas bananenbrood
Ingrediënten
3 bananen
3 eieren
200 gram (volkoren) teffmeel
15 gram speculaaskruiden
Hoe maak je het?
Verwarm de oven voor op 180 graden. Als je een keukenmachine hebt, kun je alle ingrediënten daar in doen en het laten mixen tot een glad geheel.
Heb je geen keukenmachine, prak dan de bananen fijn met een vork. Doe ze in een mengkom en voeg hier de overige ingrediënten aan toe. Meng vervolgens tot een glad geheel.
Als je een glad beslag hebt, kun je een bakpapiertje in een cakeblik doen. Verdeel vervolgens het beslag gelijkmatig over de vorm en bak het bananenbrood in ongeveer 35 minuten gaar in een voorverwarmde oven.
Let op dat de baktijd per oven kan verschillen.
Als je denkt dat het bananenbrood klaar is, kun je er een satéprikker insteken, als die er schoon uitkomt, is het bananenbrood klaar.
Je kunt nu genieten van dit heerlijke speculaas bananenbrood, ook lekker met wat notenpasta erop.
Heb jij dit recept gemaakt? Deel hem op Social Media
@organichappinessblog of gebruik #organichappinessblog
Ondanks dat dit een betaalde samenwerking is met Realflavors en ik het meel van hen ze opgestuurd heb gekregen, verandert dat niets aan mijn mening over Realflavors en het meel.
Ken jij het Organic Happiness abonnement al?
Mis nooit meer een recept en ontvang maandelijks alles overzichtelijk in je mailbox. Klik hier voor meer informatie!
Michelle
Ik ben Michelle, 26 jaar en de enthousiaste oprichtster van Organic Happiness. Ik ben dol op lekker én gezond eten en wil jou laten zien hoe lekker gezond eten kan zijn. Als ik niet in de keuken sta, ben ik in de natuur te vinden met mijn vriend Jens en hond Leyla of sta ik op de tennisbaan.