Bananenbrood met havermout


​Bananenbrood met havermout. Deze healthy snack is helemaal organic verantwoord en past prima in je healthy lifestyle.​
​Het tweede gerecht in de samenwerking met Nutorious Peanutbutter is een bananenbrood. In mijn vorige blog schreef ik iets meer over deze samenwerking.

De combinatie banaan en pindakaas is er eentje die we eigenlijk al heel lang kennen. Wist je dat Elvis Presley het liefste wentelteefjes met banaan en pindakaas at? Ik dacht daarom al snel aan de combinatie van pindakaas met bananenbrood en ik kan je vertellen dat die combinatie heel erg goed is uitgepakt.

Bereidingstijd:  10 minuten
Baktijd
:                 35 minuten
Aantal:                  1 bananenbrood (12-15 plakjes)
Bijzondere benodigdheden:

  • Blender of keukenmachine
  • ​Cakeblik

blog, bananenbrood, banaan, havermout, recept, healthy food, snacks, healthy, gezonde recepten, lekker, foodblog, fruit, organic happiness, biologische foodblog

Lactosevrij
blog, bananenbrood, banaan, havermout, recept, healthy food, snacks, healthy, gezonde recepten, lekker, foodblog, fruit, organic happiness, biologische foodblog

Vrij van geraffineerde suikers
blog, bananenbrood, banaan, havermout, recept, healthy food, snacks, healthy, gezonde recepten, lekker, foodblog, fruit, organic happiness, biologische foodblog

100% biologische ingrediënten
Ingrediënten

150 gram havermout*
3 bananen
3 eieren
25 milliliter havermelk
50 gram pindakaas (honing/kaneel)
10 gram baking soda
* Door te vervangen voor een glutenvrije variant maak je het recept glutenvrij

Hoe maak je het?

Voor dit recept heb ik pindakaas van Nutorious Peanutbutter gebruikt in de smaak honing/kaneel. Je kunt natuurlijk ook naturel pindakaas of notenpasta gebruiken.
Verwarm de oven voor op 175 graden.
Om dit bananenbrood te kunnen maken, hebben we havermoutmeel nodig. En dat maak ik zelf. Je doet de havermout in de blender of de keukenmachine en maalt het net zolang totdat er een fijn meel ontstaat.

Zet het havermoutmeel nog even apart. Prak de bananen met een vork in een kom. Dit gaat het makkelijkste als je wat rijpere bananen hebt. Als de bananen nog niet rijp zijn, dan zijn ze vaak wat harder en dat maakt het erg lastig om ze te prakken. Als je alle bananen goed hebt geprakt, kun je hier de eieren aan toevoegen. Meng de eieren goed door de banaan heen, zodat het een beslag wordt. Zorg ervoor dat je geen losse stukjes ei meer ziet.

Als je de bananen en de eieren goed hebt gemengd en het een beslag is geworden, kun je hier de pindakaas en de havermelk aan toevoegen. Meng dit goed door elkaar. Dit duurt eventjes voordat de pindakaas goed met de rest mengt. Ga net zolang door totdat je geen stukjes pindakaas meer ziet en het een geheel is geworden. Als je dat namelijk niet doet, dan heb je soms een hap bananenbrood die helemaal naar pindakaas smaakt en andere stukken waar helemaal geen pindakaas in zit. Dat is natuurlijk zonde.

Als je de pindakaas en de havermelk goed hebt gemengd met de eieren en de bananen, dan kun je het havermout meel en de baking soda toevoegen aan de kom. Meng ook dit goed door elkaar. Dit gaat het makkelijkste met een vork of een spatel, je hebt hier geen mixer voor nodig. Het mengen zal steeds wat zwaarder gaan, omdat het beslag nu echt een deeg wordt.

Doe een bakpapiertje in het cakeblik of vet het cakeblik in, dan hoeft er geen bakpapiertje in. Giet het deeg nu in het cakeblik. Verdeel goed over de hele vorm en bak het bananenbrood voor 35 minuten in een voorverwarmde oven op 175 graden. Let op dat de baktijd per oven kan verschillen.

Je kunt nu lekker gaan genieten van dit biologische en lactosevrije bananenbrood. ​Het is trouwens ook super lekker om een plakje bananenbrood met pindakaas te besmeren.
blog, bananenbrood, banaan, havermout, recept, healthy food, snacks, healthy, gezonde recepten, lekker, foodblog, fruit, organic happiness, biologische foodblog

Ik vind het super leuk als je een recept van mij maakt en ik ben dan ook ontzettend benieuwd naar het eindresultaat. Laat je me weten hoe het is geworden? Je kunt Organic Happiness taggen op Facebook of Instagram @organichappinessblog en gebruik daarbij de hashtag #organichappiness

Volg je Organic Happiness al op Social Media?

Please follow and like us:

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download het GRATIS Inkijkexemplaar van het 'Lekker in je vel' E-book!

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close