“Zorg ervoor dat je geen klonten pindakaas meer hebt, maar dat het goed verdeeld is.”
Klik hier om direct naar het recept te gaan.
Open dag Kitchen Republic
Ongeveer 2 weken geleden ben ik op uitnodiging van Emiel van Nutorious Peanutbutter bij de open dag van Kitchen Republic geweest. Diverse food start-ups stonden hier (20 om precies te zijn) allemaal met een uniek concept en verhaal. Het was echt een super leuke middag waar ik veel lekkere dingen geproefd heb en hele leuke concepten voorbij heb zien komen. Chocolade met pinda’s (Chock and Rock), taartjes met bietenkleurstof en heerlijke smoothies.
Nutorious Peanutbutter
Zoals gezegd, was ik hier op uitnodiging van Emiel van Nutorious Peanutbutter. Dit is een nieuwe pindakaas, omdat Emiel vond dat het tijd werd voor iets anders dan de boterham met pindakaas. Hij ontwikkelde daarom 3 verschillende smaken: chili/sambal, witte peper en honing/kaneel. Alle ingrediënten die gebruikt worden, zijn nog biologisch ook, een topproduct dus wat mij betreft. Met Emiel heb ik afgesproken dat ik de hele maand juni op vrijdag een recept (ontbijt of tussendoortje) maak met zijn pindakaas. Vandaar dat je al deze recepten met pindakaas gaat zien de komende maand. Meer informatie over de pindakaas en de verkooppunten vind je op de website van Nutorious Peanutbutter. In de recepten die ik de komende week maak, kun je deze pindakaas ook vervangen door naturel pindakaas of notenpasta.
Helaas is de pindakaas van Nutorious Peanutbutter inmiddels niet meer verkrijgbaar.
Recept: Vegan Overnight Oats met kokos
Ingrediënten
35 gram (glutenvrije) havermout
10 gram geraspte kokos
10 gram lijnzaad
5 gram chiazaad
35 gram pindakaas (chili/sambal)
200 milliliter havermelk
Hoe maak je het?
Doe allereerst de havermout in een potje. Dit kan bijvoorbeeld een oud jampotje zijn. Voeg vervolgens de geraspte kokos, het lijnzaad en het chiazaad bij de havermout in het potje. Je kunt ook nog andere zaden toevoegen. Ook kun je specerijen zoals bijvoorbeeld kaneel toevoegen. Op die manier kun je deze biologische overnight oats helemaal naar je eigen smaak maken.
Als je alles goed hebt gemengd, kun je daarna de pindakaas aan het mengsel toevoegen. Meng de pindakaas ook goed door het geheel heen. Zorg ervoor dat je geen klonten pindakaas meer hebt, maar dat het goed verdeeld is.
Als je alles goed hebt gemengd, dan zijn je overnight oats al bijna klaar. Je kunt tot slot de havermelk toevoegen. Roer het geheel nog één keer voorzichtig door elkaar. Je oats zijn nu klaar om in de koelkast te gaan. Het is nu nog een heel vloeibaar mengsel, maar als je het morgenochtend uit de koelkast haalt, is het een lekker papje geworden. Zet de oats voor ongeveer 6 tot 8 uur (een nacht) in de koelkast. Je kunt de deksel open laten.
Haal de volgende ochtend uit de koelkast, roer even goed door elkaar en je kunt van dit heerlijke ontbijtje gaan genieten!
Heb jij dit recept gemaakt? Deel hem op Social Media
@organichappinessblog of gebruik #organichappinessblog
Ondanks dat ik de pindakaas heb gekregen van Nutorious Peanutbutter doet dat niets af aan mijn mening over deze pindakaas.
Ken jij het Organic Happiness abonnement al?
Mis nooit meer een recept en ontvang maandelijks alles overzichtelijk in je mailbox. Klik hier voor meer informatie!
Michelle
Ik ben Michelle, 25 jaar en de enthousiaste oprichtster van Organic Happiness. Ik ben dol op lekker én gezond eten en wil jou laten zien hoe lekker gezond eten kan zijn. Als ik niet in de keuken sta, ben ik in de natuur te vinden met mijn vriend Jens en hond Leyla of sta ik op de tennisbaan.