Vegan overnight oats met kokos

Vegan Overnight Oats met kokos. Een simpel vegan en healthy ontbijt recept, wat je ’s ochtends alleen maar uit de koelkast hoeft te halen.
blog, vegan, overnight oats, organic, recept, healthy food, healthy, kokos, havermout, lijnzaad, chiazaad, ontbijt, gezonde recepten, foodblog, lekkere recepten, organic happiness, biologische foodblog

Ongeveer 2 weken geleden ben ik op uitnodiging van Emiel van Nutorious Peanutbutter bij de open dag van Kitchen Republic geweest. Diverse food start-ups stonden hier (20 om precies te zijn) allemaal met een uniek concept en verhaal. Het was echt een super leuke middag waar ik veel lekkere dingen geproefd heb en hele leuke concepten voorbij heb zien komen. Chocolade met pinda’s (Chock and Rock), taartjes met bietenkleurstof en heerlijke smoothies.

blog, vegan, overnight oats, organic, recept, healthy food, healthy, kokos, havermout, lijnzaad, chiazaad, ontbijt, gezonde recepten, foodblog, lekkere recepten, organic happiness, biologische foodblog

Zoals gezegd, was ik hier op uitnodiging van Emiel van Nutorious Peanutbutter. Dit is een nieuwe pindakaas, omdat Emiel vond dat het tijd werd voor iets anders dan de boterham met pindakaas. Hij ontwikkelde daarom 3 verschillende smaken: chili/sambal, witte peper en honing/kaneel. Alle ingrediënten die gebruikt worden, zijn nog biologisch ook, een topproduct dus wat mij betreft. Met Emiel heb ik afgesproken dat ik de hele maand juni op vrijdag een recept (ontbijt of tussendoortje) maak met zijn pindakaas. Vandaar dat je al deze recepten met pindakaas gaat zien de komende maand. Meer informatie over de pindakaas en de verkooppunten vind je op de website van Nutorious Peanutbutter. In de recepten die ik de komende week maak, kun je deze pindakaas ook vervangen door naturel pindakaas of notenpasta.


Bereidingstijd: 5 minuten
Koeltijd:              1 nacht (6 tot 8 uur)
Aantal:                 1 portie
Bijzondere benodigdheden:

  • Klein potje (bijvoorbeeld een oude jampot)
blog, vegan, overnight oats, organic, recept, healthy food, healthy, kokos, havermout, lijnzaad, chiazaad, ontbijt, gezonde recepten, foodblog, lekkere recepten, organic happiness, biologische foodblog

Eivrij
blog, vegan, overnight oats, organic, recept, healthy food, healthy, kokos, havermout, lijnzaad, chiazaad, ontbijt, gezonde recepten, foodblog, lekkere recepten, organic happiness, biologische foodblog

Lactosevrij
blog, vegan, overnight oats, organic, recept, healthy food, healthy, kokos, havermout, lijnzaad, chiazaad, ontbijt, gezonde recepten, foodblog, lekkere recepten, organic happiness, biologische foodblog

Vrij van geraffineerde suikers
blog, vegan, overnight oats, organic, recept, healthy food, healthy, kokos, havermout, lijnzaad, chiazaad, ontbijt, gezonde recepten, foodblog, lekkere recepten, organic happiness, biologische foodblog

100% biologische ingredienten
blog, vegan, overnight oats, organic, recept, healthy food, healthy, kokos, havermout, lijnzaad, chiazaad, ontbijt, gezonde recepten, foodblog, lekkere recepten, organic happiness, biologische foodblog

Vegan
Ingrediënten
35 gram havermout*
10 gram geraspte kokos
10 gram lijnzaad
5 gram chiazaad
35 gram pindakaas (chili/sambal)
200 milliliter havermelk   

* kun je door glutenvrije havermout vervangen om het recept glutenvrij te maken.Ik heb de pindakaas in de smaak chili/sambal van Nutorious Peanutbutter gebruikt om wat pit aan het gerechtje te geven. Je kunt natuurlijk ook naturel pindakaas of notenpasta gebruiken.

Hoe maak je het?​Doe de havermout in een potje. Dit kan bijvoorbeeld een oud jampotje zijn. Voeg de geraspte kokos, het lijnzaad en het chiazaad bij de havermout in het potje. Dit vormt de basis voor deze vegan overnight oats. Je kunt ook nog andere zaden toevoegen, zoals bijvoorbeeld sesamzaad. Ook kun je specerijen zoals bijvoorbeeld kaneel toevoegen. Op die manier kun je deze biologische overnight oats helemaal naar je eigen smaak maken.

​​Als je alles goed hebt gemengd, kun je de pindakaas aan het mengsel toevoegen. Meng de pindakaas ook goed door het geheel heen. Zorg ervoor dat je geen klonten pindakaas meer hebt, maar dat het goed verdeeld is. Zo voorkom je dat je in één hap ineens heel veel pindakaas hebt en in de volgende hap helemaal niks. Ik vond het wel even lastig om alle klonten eruit te mengen, maar met een vork lukt dat best goed als je even je best doet.

​Als je alles goed hebt gemengd, dan zijn je overnight oats al bijna klaar. Je kunt tot slot de havermelk toevoegen. Je kunt hier ook mee variëren door bijvoorbeeld voor soja- of amandelmelk te kiezen. Het is maar net welke smaak je zelf lekkerder vindt. Roer het geheel nog één keer voorzichtig door elkaar. Je oats zijn nu klaar om in de koelkast te gaan. Het is nu nog een heel vloeibaar mengsel, maar als je het morgenochtend uit de koelkast haalt, is het een lekker papje geworden. Zet de oats voor ongeveer 6 tot 8 uur (een nacht) in de koelkast. Je kunt de deksel open laten.

Als je de volgende ochtend wakker wordt, hoef je je ontbijt alleen maar uit de koelkast te halen. Je kunt gelijk genieten van je biologische, vegan ontbijtje!
blog, vegan, overnight oats, organic, recept, healthy food, healthy, kokos, havermout, lijnzaad, chiazaad, ontbijt, gezonde recepten, foodblog, lekkere recepten, organic happiness, biologische foodblog

Ik vind het super leuk als je een recept van mij maakt en ik ben dan ook ontzettend benieuwd naar het eindresultaat. Laat je me weten hoe het is geworden? Je kunt Organic Happiness taggen op Facebook of Instagram @organichappinessblog en gebruik daarbij de hashtag #organichappiness

Volg je Organic Happiness al op Social Media?

Please follow and like us:

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close