Amandel bananenbrood

Amandel bananenbrood. Een lekkere combinatie, zeker met de extra pure chocolade erbij. Dé perfecte healthy snack zou ik zeggen.
blog, healthy food, snack, bananenbrood, gezonde recepten, lekkere recepten, organic, banaan, chocolade, amandel, recept, foodblog, biologische foodblog, organic happiness

​Met bananenbrood kun je eindeloos variëren, dat is het grote voordeel. Dit bananenbrood was dan ook echt een experiment met wat ik toevallig nog in de kast had liggen. Sowieso is het bij ons uniek dat ik genoeg bananen (die al redelijk rijp zijn) heb om een bananenbrood te maken.

Ik haal altijd veel bananen, maar ze gaan er ook altijd super snel doorheen. Jens eet sowieso minimaal 1 banaan per dag en ik soms ook en dan maak ik ook nog wel eens pannenkoekjes, dus je begrijpt dat er dan niet veel overblijft. Ik had in de winkel gezien dat deze bananen al wat rijper waren en daarom heb ik deze meegenomen. Ik kon er gelijk een bananenbrood mee maken. Amandelen zijn één van mijn favorieten noten, die smaak vind ik echt heel erg lekker en daarom houd ik ook zo van amandelmeel. Het is daarom echt een amandel bananenbrood geworden met amandelen, amandelmeel én amandelmelk. Het leek me ook lekker om er wat stukjes extra pure chocolade aan toe te voegen. Ondanks dat het 30 graden was toen ik het recept maakte, zijn die stukjes chocolade zeker een succes gebleken.

Ik bakte het bananenbrood op zondagmiddag. Maandagavond kwam ik thuis van mijn werk en Jens zei er zijn nog 2 plakjes over hoor. Natuurlijk dacht ik dat hij een grapje maakte, maar het bleek serieus. Hij was er zo gek van dat hij bijna het hele bananenbrood in één dag had opgegeten. Ik ben benieuwd of jij ook zo dol bent op deze variant van het bananenbrood.


Bereidingstijd: 10 minuten
Baktijd:                30 minuten
Aantal:                  1 bananenbrood (12-15 plakjes)
Bijzondere benodigdheden:

  • Cakeblik
blog, healthy food, snack, bananenbrood, gezonde recepten, lekkere recepten, organic, banaan, chocolade, amandel, recept, foodblog, biologische foodblog, organic happiness

Glutenvrij
Foto

Vrij van geraffineerde suikers
Dit recept is niet 100% biologisch, omdat de noten niet biologisch verkrijgbaar zijn. Alle overige ingrediënten zijn wel biologisch in dit recept.
Ingrediënten
3 bananen
3 eieren
25 milliliter amandelmelk
150 gram amandelmeel
10 gram baking soda
50 gram amandelen
50 gram pure chocolade (minimaal 70% cacao)
Optioneel (decoratie)
Extra chocolade en amandelen ​​

​Hoe maak je het?
Verwarm de oven voor op 175 graden. Haal de schil van de bananen af. Doe de bananen in een kom en prak ze met een vork goed fijn totdat je echt een geheel krijgt. Dit prakken gaat een stuk makkelijker als de bananen rijp(er) zijn.

​Voeg hier vervolgens de eieren aan toe en meng die er goed doorheen. Dit gaat ook makkelijk met een vork. Even goed kloppen totdat de banaan het ei volledig heeft opgenomen.

Voeg hier de amandelmelk aan toe. Meng de amandelmelk goed door de rest van het beslag heen.
Als de amandelmelk goed is opgenomen in het beslag, kun je het amandelmeel en de baking soda aan het beslag toevoegen. Meng goed door elkaar. Je hoeft hier geen mixer voor te gebruiken, dit gaat het beste met een spatel of een vork. Het mengen zal wat zwaarder gaan, omdat het mengsel echt een deeg wordt. Ga nog even door tot alles helemaal goed gemengd is tot een echt deeg.

Hak de amandelen vervolgens fijn met een mes op een snijplank. Je hakt ze dan wat grover. Ik vind dat zelf erg lekker omdat je dan een lekkere bite in je bananenbrood hebt. Als je de amandelen helemaal fijn wilt hebben in je bananenbrood, dan kun je dit het beste doen in de foodprocessor.

Hak de chocolade ook fijn in kleine stukjes. Houd de chocolade iets groter dan echte snippers voor een bite. Als je de chocolade ook fijn hebt gehakt, kun je die met de gehakte amandelen toevoegen aan de kom waarin het banaanmengsel al zit. Roer het mengsel goed, maar voorzichtig door elkaar.

Doe vervolgens een bakpapiertje in het cakeblik en doe het beslag erin. Eventueel kun je het brood decoreren met wat extra gehakte amandelen en chocolade. Ik heb dat zelf wel gedaan. Bak het bananenbrood ongeveer 30 minuten op 175 graden. Let op dat de baktijd per oven kan verschillen.

Haal je bananenbrood nu uit de oven en geniet ervan! Laat wel even goed afkoelen voordat je het eet, anders is de chocolade helemaal gesmolten.
blog, healthy food, snack, bananenbrood, gezonde recepten, lekkere recepten, organic, banaan, chocolade, amandel, recept, foodblog, biologische foodblog, organic happiness

Ik vind het super leuk als je een recept van mij maakt en ik ben dan ook ontzettend benieuwd naar het eindresultaat. Laat je me weten hoe het is geworden? Je kunt Organic Happiness taggen op Facebook of Instagram @organichappinessblog en gebruik daarbij de hashtag #organichappiness

Volg je Organic Happiness al op Social Media?

Please follow and like us:

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close