Wentelteefjes met vers fruit

Wenteelteefjes met vers fruit. Een super healthy ontbijt, wat ook nog eens super goed vult.
Een dag later dan je van me gewend bent, komt dit heerlijke ontbijtrecept online. Ik ben met heel veel dingen tegelijk bezig voor mijn blog op dit moment en dat betekent dat ik vooruit moet plannen. Dat had ik vorige week netjes gedaan, maar donderdagavond toen ik naar bed ging, dacht ik ineens oh morgen is het vrijdag! Dan moet er een nieuwe blog online en die moet ik nog schrijven.Sinds een aantal weken zijn Jens en ik begonnen in de sportschool, dus gisterochtend heb ik eerst lekker een les Body Balance gedaan. Daarna ben ik begonnen aan mijn blog, maar ’s middags had ik weer een leuke afspraak bij een hotspot in Papendrecht. En Jens verraste me ’s avonds met een etentje en daar zeg ik natuurlijk geen nee tegen! Voor mij weer een les om wat meer vooruit te werken, zodat ik dat soort dingen ook gewoon kan doen en alles ook op tijd gepost wordt haha.

blog, recept, ontbijt, organic, simpele recepten, healthy, lekkere recepten, fruit, wentelteefjes, foodblog, organic  happiness, biologische foodblog

Eén van de dingen waar ik momenteel erg druk mee bezig ben, is de vertaling van mijn website. Ik zie relatief veel bezoekers vanuit Amerika en ook Brazilië op mijn site komen. Maar die snappen natuurlijk niks van mijn site, omdat alles in het Nederlands is. Daarnaast is Organic Happiness natuurlijk ook een Engelse naam en om meer mensen aan te kunnen spreken en mijn recepten met nog meer mensen te kunnen delen, heb ik ervoor gekozen om ook een Engelse variant van de site te maken. Als het goed is, kun je dan door middel van een vlaggetje je voorkeurstaal aangeven. Daarnaast ben ik ook druk bezig om de layout van de site te optimaliseren. Dus hierover later meer.

blog, recept, ontbijt, organic, simpele recepten, healthy, lekkere recepten, fruit, wentelteefjes, foodblog, organic  happiness, biologische foodblog

Ik wil je nu heel graag iets over het recept vertellen. Van vroeger weet ik nog dat we in de vakantie wentelteefjes aten. Op dinsdag was onze moeder vrij en dan bakte ze die voor ons. Natuurlijk gebruikten we daar wit brood voor (zoals dat hoorde) en bestrooiden we de wentelteefjes met basterdsuiker, ik was er dol op als kind!! Ineens had ik vorige week weer zin in wentelteefjes en ik maakte mijn eigen gezonde variant, zonder suiker en met bruin brood. Lees je mee voor dit simpele recept?


Bereidingstijd:  2 minuten
Baktijd:                 4 minuten per wentelteefje
Aantal:                 3 wentelteefjes (1 portie)
Bijzondere benodigdheden:

  • Koekenpan

blog, recept, ontbijt, organic, simpele recepten, healthy, lekkere recepten, fruit, wentelteefjes, foodblog, organic  happiness, biologische foodblog

Lactosevrij
blog, recept, ontbijt, organic, simpele recepten, healthy, lekkere recepten, fruit, wentelteefjes, foodblog, organic  happiness, biologische foodblog

Notenvrij
blog, recept, ontbijt, organic, simpele recepten, healthy, lekkere recepten, fruit, wentelteefjes, foodblog, organic  happiness, biologische foodblog

Vrij van toegevoegde suikers
blog, recept, ontbijt, organic, simpele recepten, healthy, lekkere recepten, fruit, wentelteefjes, foodblog, organic  happiness, biologische foodblog

100% biologische ingrediënten
​Ingrediënten
1 ei
7 gram kaneel
10 gram honing
60 milliliter amandelmelk
3 boterhammen*Optioneel (decoratie)
Vers fruit                ​Kwark
Het is niet erg als het brood al een paar dagen oud is.

​Hoe maak je het?
Doe het ei in een bord en klop met een vork goed luchtig. Zorg ervoor dat alle losse stukjes ei goed geklopt zijn. Ga hiermee door totdat je een luchtig geheel hebt. Als je het ei luchtig hebt geklopt, kun je hier vervolgens de kaneel, honing en amandelmelk aan toevoegen. Klop goed door. Zorg ervoor dat alle ingrediënten goed gemengd zijn.

​Pak nu een boterham en leg die in het mengsel. Zorg ervoor dat de boterham het mengsel goed opneemt. Draai vervolgens de boterham om en zorg ervoor dat ook aan deze kant het brood het mengsel goed opneemt. Zo trekt de smaak lekker in het brood en kun je de wentelteefjes gaan bakken. Verwarm vervolgens een klontje kokosolie of boter in een koekenpan en leg de boterham in de pan.

​Bak het wentelteefje ongeveer 2 minuten aan één kant en draai dan om. Als het goed is, zijn de randjes dan al lekker knapperig geworden. Bak ook nog ongeveer 2 minuten aan de andere kant. Doe dit vervolgens op dezelfde manier met de andere 2 boterhammen. Als je nog wat meer eieren, melk en kaneel toevoegt, kun je nog meer wentelteefjes maken.

De wentelteefjes zijn naturel al super lekker. Zelf heb ik ze nog gedecoreerd met vers fruit en magere kwark.

Veel plezier met het maken van deze makkelijke en biologische wentelteefjes en geniet van het opeten!
blog, recept, ontbijt, organic, simpele recepten, healthy, lekkere recepten, fruit, wentelteefjes, foodblog, organic  happiness, biologische foodblog

Ik vind het super leuk als je een recept van mij maakt en ik ben dan ook ontzettend benieuwd naar het eindresultaat. Laat je me weten hoe het is geworden? Je kunt Organic Happiness taggen op Facebook of Instagram @organichappinessblog en gebruik daarbij de hashtag #organichappiness

Volg je Organic Happiness al op Social Media?

Please follow and like us:

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close