Glutenvrij bananenbrood met appel

Glutenvrij bananenbrood met appel. Een lekkere variant op het bekende bananenbrood, de appel geeft een frisse twist aan dit glutenvrije bananenbrood.
Vorig weekend was het druilerig, echt herfstweer zou je kunnen zeggen. Helaas is het voetbalseizoen weer begonnen en dat betekent dat Jens op zondag moet gaan voetballen. Eerlijk gezegd baal ik daar wel een beetje van omdat zondagochtend mijn sportochtend was geworden. Ik deed altijd heerlijk een lesje Bodybalance op zondagochtend en dan kon ik er de hele dag tegenaan. Maar met maar 1 auto moeten we toch een beetje schipperen. Het is helaas niet anders. Dat betekende vorig weekend dat ik zaterdagochtend ben gaan sporten in plaats van de zondagochtend. De les begon wel al om 09.00 uur in plaats van 11.00 uur wat ik gewend ben van de zondag, maar oke. Vroeg uit de veren en knallen! Want dat was het, een lesje Billen Benen Buik en ondanks dat alles zeer deed, ik na 10 minuten al volledig gebroken was en ik echt niet elke oefening tot het einde kon volhouden, vond ik het toch wel erg leuk. Het scheelt zoveel als de instructeur zo enthousiast is, al met al dus een fijn begin van de zaterdag!
blog, appel, bananenbrood, snack, glutenvrij, walnoten, banaan, walnoot, lactosevrij, snacks, recept, makkelijk recept, lekker recept, recept, snel, simpel, biologische foodblog, organic happiness, biologisch

Na het sporten haalde ik nog snel even de boodschappen op bij de Jumbo. Ik ben nog steeds zo’n groot fan van het pick-up point dat scheelt me echt heel veel tijd! Mijn groente, fruit en brood haal ik wel vers en niet bij de supermarkt. Toen ik thuiskwam, moest Jens alweer gaan werken. Dat betekende dus dat ik de regenachtige zaterdagmiddag voor mezelf had. En dat heb ik geweten haha. Ik had de avond ervoor al enthousiast een to-dolijstje gemaakt en ik heb letterlijk de hele middag in de keuken gestaan. Ik bakte 2 granola’s, chocolade kruidnootjes en dit heerlijke bananenbrood met appel. Het bananenbrood is eigenlijk zo klaar, dus ideaal om dit weekend eens uit te proberen. En het voordeel is dat je het makkelijk in de vriezer kunt bewaren, zo heb je altijd een lekker tussendoortje bij de hand.


Bereidingstijd: 5 minuten
Baktijd:                35 minuten
Aantal:                 1 bananenbrood (12-15 plakjes)
Bijzondere benodigdheden

  • Cakeblik
  • Bakpapier
blog, appel, bananenbrood, snack, glutenvrij, walnoten, banaan, walnoot, lactosevrij, snacks, recept, makkelijk recept, lekker recept, recept, snel, simpel, biologische foodblog, organic happiness, biologisch

Glutenvrij
blog, appel, bananenbrood, snack, glutenvrij, walnoten, banaan, walnoot, lactosevrij, snacks, recept, makkelijk recept, lekker recept, recept, snel, simpel, biologische foodblog, organic happiness, biologisch

Lactosevrij
blog, appel, bananenbrood, snack, glutenvrij, walnoten, banaan, walnoot, lactosevrij, snacks, recept, makkelijk recept, lekker recept, recept, snel, simpel, biologische foodblog, organic happiness, biologisch

Vrij van geraffineerde suikers
blog, appel, bananenbrood, snack, glutenvrij, walnoten, banaan, walnoot, lactosevrij, snacks, recept, makkelijk recept, lekker recept, recept, snel, simpel, biologische foodblog, organic happiness, biologisch

100% biologische ingrediënten
Ingrediënten

2 bananen
2 eieren
150 gram walnotenmeel
10 gram baking soda
50 gram walnoten
1 appel
Hoe maak je het?Verwarm de oven voor op 175 graden. Schil de bananen en doe ze in een kom. Prak ze met een vork goed fijn totdat je een geheel krijgt. Dit gaat het makkelijkste als je rijpe bananen gebruikt. Als de bananen nog niet rijp zijn, lukt het ook wel, maar dan gaat het iets minder makkelijk.

​Als je de bananen goed hebt geprakt, kun je hier de eieren aan toevoegen. Meng goed door elkaar zodat je echt een soort beslag krijgt. Als je dat hebt, dan kun je hier het meel samen met de baking soda doorheen mengen. Roer goed totdat je een mooi beslag hebt gekregen. Hak de walnoten vervolgens fijn (of laat ze heel als je dat lekkerder vindt) en voeg ook deze toe aan de kom. Tot slot schil je de appel en snijd in stukjes. Dit is het laatste ingrediënten om door het beslag heen te mengen.

Roer de noten en de appel door het beslag heen. Je biologische beslag is nu klaar. Doe een bakpapiertje in het cakeblik en doe daar het beslag in. Strijk de bovenkant nog even glad, zodat je een mooi glad bananenbrood krijgt.

Bak het bananenbrood vervolgens 35 minuten in een voorverwarmde oven. Let op dat de baktijd per oven kan verschillen.

Je kunt nu genieten van een plakje van dit gezonde, biologische bananenbrood.
blog, appel, bananenbrood, snack, glutenvrij, walnoten, banaan, walnoot, lactosevrij, snacks, recept, makkelijk recept, lekker recept, recept, snel, simpel, biologische foodblog, organic happiness, biologisch

Ik vind het super leuk als je een recept van mij maakt en ik ben dan ook ontzettend benieuwd naar het eindresultaat. Laat je me weten hoe het is geworden? Je kunt Organic Happiness taggen op Facebook of Instagram @organichappinessblog en gebruik daarbij de hashtag #organichappiness

Volg je Organic Happiness al op Social Media?

Please follow and like us:

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close