Glutenvrij bananenbrood met appel. Een glutenvrij bananenbrood bakken is helemaal niet ingewikkeld. Zeker niet met dit gezonde bananenbrood met appel.
Klik hier om direct naar het recept te gaan.
BBB
Lekker in de keuken
Na het sporten haalde ik nog snel even de boodschappen op bij de Jumbo. Ik ben nog steeds zo’n groot fan van het pick-up point dat scheelt me echt heel veel tijd! Mijn groente, fruit en brood haal ik wel vers en niet bij de supermarkt. Toen ik thuiskwam, moest Jens alweer gaan werken. Dat betekende dus dat ik de regenachtige zaterdagmiddag voor mezelf had. En dat heb ik geweten haha. Ik had de avond ervoor al enthousiast een to-dolijstje gemaakt en ik heb letterlijk de hele middag in de keuken gestaan. Ik bakte 2 granola’s, chocolade kruidnootjes en dit heerlijke bananenbrood met appel. Het bananenbrood is eigenlijk zo klaar, dus ideaal om dit weekend eens uit te proberen. En het voordeel is dat je het makkelijk in de vriezer kunt bewaren, zo heb je altijd een lekker tussendoortje bij de hand.Recept: Glutenvrij bananenbrood met appel
Ingrediënten
2 bananen
2 eieren
100 gram havermeel
50 gram amandelmeel
10 gram baking soda + scheutje citroensap
50 gram walnoten
1 appel
5 gram kaneel
Verwarm de oven voor op 175 graden. Schil de bananen en doe ze in de kom van de keukenmachine. Voeg daar vervolgens het havermeel en het amandelmeel aan toe. Meng de baking soda met een scheutje citroensap en voeg ook toe. Meng tot een glad beslag.
Als je een glad beslag hebt, kun je de walnoten fijnhakken en vervolgens aan het beslag. Snijd de appel in kleine stukjes en voeg de helft ook toe samen met de kaneel. Roer goed door elkaar.
Doe een bakpapiertje in een cakeblik en verdeel het beslag gelijkmatig over de cakevorm. Snijd de rest van de appel in dunne plakjes en verdeel over het bananenbrood beslag.
Bak het bananenbrood in 35 minuten goudbruin en gaar. Let op dat de baktijd per oven kan verschillen.
Je kunt nu genieten van een plakje van dit gezonde, biologische bananenbrood.
Heb jij dit recept gemaakt? Deel hem op Social Media
@organichappinessblog of gebruik #organichappinessblog
Michelle
Ik ben Michelle, 30 jaar en de enthousiaste oprichtster van Organic Happiness. Ik ben dol op lekker én gezond eten en wil jou laten zien hoe lekker gezond eten kan zijn. Als ik niet in de keuken sta, ben ik in de natuur te vinden met mijn vriend Jens en hond Leyla of sta ik op de tennisbaan.