Havermout speculaas pap met mandarijn


Havermout speculaas pap met mandarijn. Een warm ontbijtje met warme kruiden en een verfrissend effect door de mandarijn. Fruit bij het ontbijt is één van mijn favorieten voor een gezonde leefstijl.

Soms heb ik ineens ingevingen voor recepten die ik dan gelijk wil maken en uitproberen en vaak snap ik ook totaal niet waar die ingevingen vandaan komen. Zo ook met dit receptje. Vorige week was ik bezig met het maken van een planning voor de blog voor de komende maanden, om ook alvast Sinterklaas en Kerst recepten te plannen. Dan kan ik lekker vooruit werken. Maar qua ontbijtreceptjes kwam ik er niet echt uit, het kostte me moeite veel leuks en lekkers te verzinnen waar ik ook zin in had om te maken. En ineens kwam de combinatie mandarijn/speculaas in me op en vraag me niet waarom, maar dat leek me een goed idee.
Ergens weet ik wel waar het vandaan komt, ik was begin dit jaar met mijn zusje bij het Koffiepand in Middelburg en daar at ik een yoghurtje met verkruimelde speculaasjes en mandarijn en dat was echt heel erg lekker. Ondanks dat dit bijna een jaar geleden is, is dat blijkbaar blijven hangen en kwam daar nu ineens een ingeving.Vorige week maakte ik hem voor mezelf met een warm papje, wat echt gelijk een groot succes was. Jens houdt niet van amandelmelk, verder lust hij bijna alles maar dat écht niet haha. Voor hem maakte ik een koude variant met kwark en die viel ook erg goed in de smaak. Opties genoeg dus om te variëren, net als met de granola trouwens. Het lekkerste is natuurlijk om die zelf te maken. Op zoek naar inspiratie voor zelfgemaakte granola? Klik hier.


Bereidingstijd: 5 minuten
Kooktijd:             10 minuten
Aantal:                  1 portie
Bijzondere benodigdheden:

  • Steelpannetje

Eivrij             Lactosevrij           Vrij van         100% biologische    Vegan                                                                                                       geraffineerde        ingrediënten                                                                                                                                 suikers

Ingrediënten
200 milliliter amandelmelk
20 gram (glutenvrije) havermout
1 mandarijn
35 gram (glutenvrije) granola
5 gram speculaaskruiden

Hoe maak je het?

Doe de amandelmelk met de havermout in een steelpannetje en zet op laag-middelhoog vuur. Laat de amandelmelk langzaam in ongeveer 10 minuten verwarmen, waardoor het wat dikker wordt en echt een papje. Doe de havermoutpap vervolgens in een schaaltje en leg de mandarijnpartjes langs de zijkant. Verdeel de granola over het midden en eventueel ook over de mandarijn. De speculaaskruiden kun je over de granola verdelen en vervolgens ook over de mandarijn als je dat wilt.

Het lekkerste is om even goed te husselen voordat je gaat eten, anders heb je ineens een hap speculaaskruiden in je mond. Je ontbijtje is nu klaar om van te gaan genieten!
blog, organic happiness, foodblog, biologisch, biologische foodblog, havermout, havermoutpap, speculaas, speculaaskruiden, lactosevrij, ontbijt, ontbijtrecept, gezond ontbijt, granola, speculaaskruiden, biologisch eten, gezond eten

Ik vind het super leuk als je een recept van mij maakt en ik ben dan ook ontzettend benieuwd op Facebook of Instagram @organichappinessblog en gebruik daarbij de hashtag #organichappiness

Ben je op zoek naar nóg meer gezonde inspiratie? Bestel dan het “lekker in je vel E-book” met maar liefst 20 super lekkere én gezonde recepten. Met daarnaast ook nog meer informatie over gezonde voeding en mijn online coachingsprogramma.

Volg je Organic Happiness al op Social Media?

Please follow and like us:

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download het GRATIS Inkijkexemplaar van het 'Lekker in je vel' E-book!

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close