Ontbijt taartjes met appel. Gezond ontbijten met taartjes is het beste wat er is als je het mij vraagt. En dat kan perfect met dit havermout ontbijttaartje met appel.
Klik hier om direct naar het recept te gaan.
Einde van de zomer?
Blij en vrolijk
Ontbijt taartjes met appel
Recept: Ontbijt appel taartjes
Ingrediënten
200 gram glutenvrije havermout
200 gram yoghurt
2 eieren
5 gram baking soda
1 appel
50 gram hazelnoten
10 gram lijnzaad
5 gram kaneel
30 milliliter ahornsiroop
Hoe maak je het?
Verwarm de oven voor op 180 graden. Meng de havermout met de yoghurt, de eieren en de baking soda in een kom (of je keukenmachine). Roer goed door totdat het een beslag wordt.
Schil de appel en snijd in blokjes. Doe deze in een andere kom en meng met de hazelnoten en het lijnzaad. Eventueel kun je de noten nog fijner hakken als je dat lekkerder vindt.
Gebruik 2/3 van het deeg om de bodem van de taartjes te maken in de vorm. Zorg ook voor een opstaand randje.
Beleg de bodem met de vulling en druk goed aan. Met het overige deeg kun je de bovenkant van de taartjes maken.
Vervolgens kun je de taartjes in 20 minuten op 180 graden goudbruin en gaar bakken.
Laat de ontbijt taartjes met appel een beetje afkoelen en serveer met (plantaardige) yoghurt, noten en appel.
Heb jij dit recept gemaakt? Deel hem op Social Media
@organichappinessblog of gebruik #organichappinessblog
Michelle
Ik ben Michelle, 25 jaar en de enthousiaste oprichtster van Organic Happiness. Ik ben dol op lekker én gezond eten en wil jou laten zien hoe lekker gezond eten kan zijn. Als ik niet in de keuken sta, ben ik in de natuur te vinden met mijn vriend Jens en hond Leyla of sta ik op de tennisbaan.