Vegan pap met appel

Vegan pap met appel en kaneel. Een lekker warm, ontbijtje met echte herfstsmaken. En het grote voordeel is dat je er lekker lang vol van zit.
pap, blog, vegan, appel, havermout, plantaardige melk, havermelk, havermout, organic happiness, biologische foodblog, foodblogg

Eerlijk gezegd heb ik niet zoveel met de herfst en zeker niet met de winter. Ik houd niet van kou en regen en eigenlijk heb ik het altijd wel koud haha. Maar sinds dit jaar heb ik wel echt zin in herfstige smaken. Ik weet niet waar het vandaan komt, maar ik heb super veel zin in kaneel. Ook drink ik nu elke avond voor het slapen de chai goodnight drink van Rens Kroes waar lekker wat kaneel in zit en ik slaap als een roos! 

Vroeg lustte ik ook nooit soep. Of nouja ik denk meer dat het tussen mijn oren zat, maar ik at het gewoon niet. Vorige winter heb ik voor het eerst zelf tomatensoep gemaakt, want ik dacht dat daar niet veel mis mee kon gaan. Dat bleek ook want ik vond het super lekker. En afgelopen weekend ben ik nog een stapje verder gegaan door zelf een pompoensoep te maken. Langzaam maar zeker begin ik toch steeds meer te wennen aan het feit dat de seizoenen er nu eenmaal zijn. En ik vind het ook echt super leuk om op de markt steeds weer de producten van het seizoen te vinden en mee te nemen. Dus het duurt misschien 25 jaar, maar stiekem vind ik het toch best wel leuk die seizoenen.


Bereidingstijd: 5 minuten
Kooktijd:           5-10 minuten
Aantal:             1 portie
Bijzondere benodigdheden:

  • Geen

                                     Eivrij            Lactosevrij   Notenvrij      Vrij van                 100%            Vegan                                                                                                                 geraffineerde  biologische                                                                                                                                     suikers             ingrediënten

Ingrediënten:350 milliliter plantaardige melk
50 gram havermout*
3 gram kaneel
1 appel

* Door voor glutenvrije havermout te kiezen, kun je het recept glutenvrij maken.

Hoe maak je het?Doe de plantaardige melk in een pannetje en voeg hier de havermout en de kaneel aan toe.
Roer de ingrediënten even goed door elkaar, zodat de kaneel door het hele mengsel verspreid zit. Verwarm vervolgens het pannetje op middelhoog vuur. Zorg ervoor dat het mengsel niet kookt. Na ongeveer 5 minuten is je mengsel lekker opgewarmd. Ondertussen dat het pannetje verwarmt, kun je de appel alvast schillen en in kleine stukjes snijden. Zelf had ik een vrij grote appel en heb ik 3/4 van de appel gebruikt. Doe de appelstukjes alvast in het schaaltje waarin je het gerecht gaat eten of serveren.

Voeg hier vervolgens het papmengsel aan toe als het opgewarmd is. Roer even goed door elkaar en je kunt genieten van dit warme, vegan, biologische ontbijtje. Eventueel kun je het gerecht nog decoreren met wat extra kaneel.
pap, blog, vegan, appel, havermout, plantaardige melk, havermelk, havermout, organic happiness, biologische foodblog, foodblogger

Ik vind het super leuk als je een recept van mij maakt en ik ben dan ook ontzettend benieuwd naar het eindresultaat. Laat je me weten hoe het is geworden? Je kunt Organic Happiness taggen op Facebook of Instagram @organichappinessblog en gebruik daarbij de hashtag #organichappiness

​Volg je Organic Happiness al op Social Media?

Please follow and like us:

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close