Kiwi appel recept met yoghurt


Kiwi, appel recept met yoghurt. Je kunt eindeloos variëren met dit heerlijke gezonde ontbijt.
blog, kiwi, organic, recept, healthy food, healthy, appel, fruit, lekkere recepten, gezonde recepten, foodblog, havermout, yoghurt, banaan, organic happiness, biologische foodblog

De inspiratie voor dit recept haalde ik uit onze stedentrip naar Berlijn. Inmiddels bijna 2 jaar geleden. We waren én net een half jaar samen, en Jens was jarig, dus verraste ik hem met een stedentrip Berlijn. Jens is 1 juli jarig en ik dacht een stedentripje is leuk om te doen, maar Zuid Europa kan dan wel erg warm zijn, dus kies ik voor Noord Europa.

​De avond voor zijn verjaardag reed ik (met koffer en tickets) naar hem toe. Hij dacht dat ik niet kwam en was eigenlijk best chagrijnig dat ik niet op zijn verjaardag kon komen. Ik vertelde hem, toen ik aankwam dat hij zijn koffer moest inpakken omdat we die nacht naar het vliegveld moesten om een paar dagen weg te gaan. Jens was natuurlijk overdonderd, maar uiteindelijk hebben we een super stedentrip in Berlijn gehad. Qua temperatuur hadden we overigens ook gewoon naar Zuid Europa gekund, want dankzij de hittegolf in Berlijn was het gemiddeld 35 graden en dat is best warm in een stad zonder strand of water.

blog, kiwi, organic, recept, healthy food, healthy, appel, fruit, lekkere recepten, gezonde recepten, foodblog, havermout, yoghurt, banaan, organic happiness, biologische foodblog

Maar goed uiteindelijk in Berlijn een toffe hotspot gevonden voor een heerlijk ontbijt. Ik was toen nog niet zo’n foodie dat ik overal foto’s van nam. Dus ik weet helaas de naam van het tentje niet meer. Wie weet schiet het me nog te binnen. In ieder geval was dit ontbijt de inspiratie van het recept wat ik vandaag met je wil delen.


Bereidingstijd:   10 minuten
Aantal:                1 portie
Bijzondere benodigdheden:
Geen
blog, kiwi, organic, recept, healthy food, healthy, appel, fruit, lekkere recepten, gezonde recepten, foodblog, havermout, yoghurt, banaan, organic happiness, biologische foodblog

Eivrij
blog, kiwi, organic, recept, healthy food, healthy, appel, fruit, lekkere recepten, gezonde recepten, foodblog, havermout, yoghurt, banaan, organic happiness, biologische foodblog

Notenvrij
blog, kiwi, organic, recept, healthy food, healthy, appel, fruit, lekkere recepten, gezonde recepten, foodblog, havermout, yoghurt, banaan, organic happiness, biologische foodblog

Vrij van geraffineerde suikers
blog, kiwi, organic, recept, healthy food, healthy, appel, fruit, lekkere recepten, gezonde recepten, foodblog, havermout, yoghurt, banaan, organic happiness, biologische foodblog

100% biologische ingrediënten
​Ingrediënten
250 milliliter yoghurt*
1 appel
1 kiwi
1 banaan
50 gram havermout**
5 gram honing* Kun je door een lactosevrije variant vervangen
** Kun je door een glutenvrije variant vervangen 

Hoe maak je het?

Je kunt natuurlijk variëren met het fruit wat je kiest voor dit recept. Daarnaast kun je ook variëren met de yoghurt om het recept lactosevrij te maken of vegan al je ook de honing door een plantaardige zoetstof vervangt.

Kiwi, appel en banaan vormen bij mij de basis van het recept. Doe als eerste de yoghurt in een diep bord (of een bakje als je dat liever gebruikt) en voeg daar de havermout aan toe. Zelf heb ik ervoor gekozen om de havermout aan één kant van het bord te leggen, zodat er aan de andere kant voldoende ruimte voor het fruit is.

Verwijder het klokhuis van de appel, snijd de appel in plakjes en leg deze op het bord. Je kunt de appel natuurlijk ook eerst schillen als je dat lekkerder vindt. Vervolgens heb ik de kiwi geschild en het harde witte binnenkantje eruit gesneden. De rest van de kiwi heb ik in stukjes gesneden en bij de appel en de havermout op het bord gelegd.

Pel tot slot de banaan, snijd in stukjes en leg bij de rest van het fruit op het bord. Besprenkel het geheel nog met een beetje honing voor de smaak en je gezonde ontbijt is klaar.​Geniet ervan!

blog, kiwi, organic, recept, healthy food, healthy, appel, fruit, lekkere recepten, gezonde recepten, foodblog, havermout, yoghurt, banaan, organic happiness, biologische foodblog

Ik vind het super leuk als je een recept van mij maakt en ik ben dan ook ontzettend benieuwd naar het eindresultaat. Laat je me weten hoe het is geworden? Je kunt Organic Happiness taggen op Facebook of Instagram @organichappinessblog en gebruik daarbij de hashtag #organichappiness

Volg je Organic Happiness al op Social Media?

Please follow and like us:

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close