{:nl}
Kiwi appel recept met yoghurt



Inspiratie in Berlijn


Recept Kiwi appel recept met yoghurt
Aantal: 1 portie
Geen


- 250 milliliter yoghurt
- 1 appel
- 1 kiwi
- 1 banaan
- 50 gram havermout
- 5 gram honing

Hoe maak je het?
Je kunt natuurlijk variëren met het fruit wat je kiest voor dit recept. Daarnaast kun je ook variëren met de yoghurt om het recept lactosevrij te maken. Je kunt het recept ook vegan maken door de honing te vervangen.
Kiwi, appel en banaan vormen bij mij de basis van het recept. Doe als eerste de yoghurt in een diep bord en voeg daar de havermout aan toe. Zelf heb ik ervoor gekozen om de havermout aan één kant van het bord te leggen. Zo is er aan de andere kant voldoende ruimte voor het fruit.

Verwijder het klokhuis van de appel, snijd de appel in plakjes en leg deze op het bord. Je kunt de appel natuurlijk ook eerst schillen als je dat lekkerder vindt. Vervolgens heb ik de kiwi geschild en het harde witte binnenkantje eruit gesneden. De rest van de kiwi heb ik in stukjes gesneden en bij de appel en de havermout op het bord gelegd.
Pel tot slot de banaan, snijd in stukjes en leg bij de rest van het fruit op het bord. Besprenkel het geheel nog met een beetje honing voor de smaak en je gezonde ontbijt is klaar.Geniet van dit heerlijke kiwi appel recept met yoghurt!

Download hieronder het recept om het makkelijk te kunnen printen.
Ik vind het super leuk als je een recept van mij maakt en ik ben dan ook ontzettend benieuwd naar het eindresultaat. Laat je me weten hoe het is geworden? Je kunt Organic Happiness taggen op Facebook of Instagram @organichappinessblog en gebruik daarbij de hashtag #organichappiness
Volg je Organic Happiness al op Social Media?
{:}{:en}

I got the inspiration for this recipe from our citytrip to Berlin almost 2 years ago. We were together for 6 months and it was Jens’ birthday so I surprised him with a citytrip to Berlin. Jens’ birthday is on 1 July and I though a citytrip is nice, but Southern Europe could be really hot so I better pick a city in Northern Europe.
The night before his birthday I drove (with suitcase and tickets) to him. He thought I wasn’t coming and was kind of grumpy because I couldn’t attend his birthday. I told him, when I arrived that he had to get his suitcase because we were heading to the airport that night to go away for a few days. Jens was of course flabbergasted, but we did have a great time in Berlin. When it comes to the temperature we might as well gotten to Southern Europe after all. Because of the heatwave in Berlin the temperature was average 35 degrees Celsius (95 Fahrenheit) which is quite hot in a city without beaches or water nearby.
Amount: 1 portion
None
How to make it? You can vary with the fruit you pick for this recipe as well as the yogurt. By choosing a plant based yogurt you can make this recipe lactose free or even vegan. If you replace the honey by a plant based sweetener. Kiwi, apple and banana form the basis of the recipe. First put the yogurt in a soup plate or bowl and add the oatmeal. I put the oatmeal on one side of the plate to leave enough space for the fruit. |
Remove the heart of the apple and cut the apple in slices, lay them on the plate. Next I peeled the kiwi and also cut into slices that I put next to the apple on the plate. At last I peeled the banana and also added those slices to the plate. Cover with a little bit of honey to add some extra flavor. |

I like it a lot if you make one of my recipes and I am very curious to see what you made and how you did it. That is why I like it also if you share it on Facebook or Instagram and tag Organic Happiness @organichappinessblog and/or use the hashtag #organichappiness
Do you also follow Organic Happiness on Social Media?
{:}