fbpx

Mango Smoothie met havermout

Mango smoothie met havermout

 
 
Mango smoothie met havermout. Deze havermout mango ontbijtsmoothie is ook tussendoor super lekker of het is een perfect gezond en snel ontbijt.
 

Smoothie Sunday

 
Het is zaterdag en dat betekent dat ik weer op zoek ga naar een smoothierecept om te maken voor Smoothie Sunday. Ik vind het lastig deze week, ondanks dat ik veel fruit in huis heb. Het heerlijke van dit seizoen is toch al dat verse fruit! Voor een ander recept heb ik een mango nodig en ik heb er 2 gekocht, dus ik weet wel dat ik een mango wil gebruiken in mijn smoothie recept. Maar een smoothie met mango en ander fruit, zoals sinaasappel is zo standaard. Bovendien heb ik al eens zo’n smoothie gemaakt.
 
Vroeger heb ik eens een keer een smoothie met havermout gemaakt en die vond ik toen echt niet lekker. Laatst probeerde ik een recept van Voedingsgeluk, ook een smoothie met havermout en die was wel erg lekker. Dus besloot ik een lekker voedzame smoothie te maken die goed vult.

 

Recept Mango smoothie met havermout

Bereidingstijd: 5 minuten
Blendertijd:      2 minuten
Aantal:               2 smoothies
 
Bijzondere benodigdheden:

Mango smoothie met havermout, Ontbijt smoothie mango havermout, Mango havermout smoothie, Mango ontbijtsmoothie, Havermout mango ontbijtsmoothie, Ontbijt smoothie mango havermout, Smoothie havermout amandelmelk, Mango smoothie, Mango smoothie recept, Mango smoothie zonder banaan, Mango smoothie ontbijt, Mangosmoothie, Gezonde mango smoothie, Mango smoothie zonder yoghurt, Mango smoothie gezond, Ontbijt smoothie mango havermout, Mango havermout smoothie, Organic Happiness, Biologisch, Biologische Foodblog

 
Ingrediënten
 
  • 450 milliliter amandelmelk
  • 25 gram havermout
  • 25 gram lijnzaad
  • 1 mango

Hoe maak je het?
 

Het enige werk wat deze smoothie kost, is het schoonmaken van de mango.
Ik was op zoek naar een smoothie met mango en ik wilde geen standaard smoothie maken. Daarom koos ik deze week voor havermout in een smoothie. Een lekkere combinatie, omdat je een vol gevoel krijgt. Deze smoothie is daarom ook perfect als ontbijtsmoothie

We beginnen daarom met het pakken van de blender. Hier kun je de havermout, het lijnzaad en de amandelmelk alvast in doen.

Je kunt nu de mango schoonmaken. Probeer zo dicht mogelijk langs de pit te snijden. Als je de partjes door de helft snijdt, kun je dicht langs de schil snijden. Er is ook een trucje om de schil van de mango met een glas af te halen. Dat werkt ook super goed. Het komt erop neer dat je de mango over de rand van een glas laat glijden en zo valt het vruchtvlees in het glas en houd je de schil over.

Blender het geheel tot een gladde smoothie en je kunt van deze gezonde mango smoothie met havermout gaan genieten.

Download hieronder het recept om het makkelijk te kunnen printen.

Ik vind het super leuk als je een recept van mij maakt en ik ben dan ook ontzettend benieuwd naar het eindresultaat. Laat je me weten hoe het is geworden? Je kunt Organic Happiness taggen op Facebook of Instagram @organichappinessblog en gebruik daarbij de hashtag #organichappiness

Volg je Organic Happiness al op Social Media?

Please follow and like us:

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close