Granola
Pindakaas
Deze week maakte ik een granola met pindakaas. ‘s Morgens heb ik niet altijd evenveel tijd en soms is het daarom super fijn om lekker granola te hebben staan die ik in een bakje yoghurt kan doen. Een snel en simpel ontbijtje. Deze granola kun je ongeveer 1-2 weken in een luchtdichte pot bewaren.Recept: Granola met kokos

Ingrediënten
90 gram kokosolie
150 gram havermout
25 gram chiazaad
25 gram lijnzaad
50 gram kokosvlokken
30 gram pistachenoten
30 gram pecannoten
30 gram amandelen
30 gram hazelnoten
30 gram cashewnoten
65 gram pindakaas
45 gram honing
Hoe maak je het?
Ik gebruikte de witte peper pindakaas van Nutorious Peanutbutter, maar je kunt ook naturel pindakaas of notenpasta gebruiken.
Verwarm de oven voor op 175 graden. Smelt de kokosolie in een pannetje op het vuur. Zet het vuur niet te hoog, want dan gaat het te hard. Ondertussen kun je met de rest van de ingrediënten aan de slag gaan.
Doe de havermout in een kom en voeg hier het chiazaad, lijnzaad en de kokosvlokken aan toe. Meng het geheel even goed door elkaar, zodat alle ingrediënten goed verdeeld zijn. Dit wordt de basis van je granola. Als je nog andere droge ingrediënten aan de granola wilt toevoegen, dan is dit het moment. Je kunt bijvoorbeeld aan gedroogd fruit, dadels, cranberries of rozijnen denken. Roer die dan ook goed door dit mengsel heen, zodat ze goed verdeeld zijn.
Voeg de fijngehakte noten vervolgens toe aan de rest van de granola. Hier kun je tot slot ook de honing, de kokosolie en de pindakaas aan toevoegen. Meng dit vervolgens goed door de granola heen. Zorg ervoor dat het hele mengsel in aanraking is geweest met de honing en de kokosolie. Zorg er daarnaast voor dat er geen klontjes meer in de pindakaas zitten en dat die ook goed door de hele granola verdeeld is.
Je kunt de granola nu in een voorverwarmde oven bakken op een bakpapiertje voor ongeveer 30 minuten. Let op dat de baktijd per oven kan verschillen. Je kunt deze granola met kokos aan je smoothiebowl, yoghurt of amandelmelk toevoegen. Maar er zijn vast en zeker nog veel meer variaties te bedenken.

Ondanks dat ik de pindakaas heb ontvangen van Nutorious Peanutbutter doet dit niets af aan mijn mening over deze pindakaas.
Download hieronder het recept om het makkelijk te kunnen printen.

Michelle
Ik ben Michelle, 30 jaar en de enthousiaste oprichtster van Organic Happiness. Ik ben dol op lekker én gezond eten en wil jou laten zien hoe lekker gezond eten kan zijn. Als ik niet in de keuken sta, ben ik in de natuur te vinden met mijn vriend Jens en hond Leyla of sta ik op de tennisbaan.