fbpx

Frambozen-bramentaartjes

“En het voordeel daarvan is dan weer dat je er ook prima mee kunt ontbijten.”

Frambozen-bramentaartjes. Deze frambozentaartjes met witte chocolade maak je makkelijk en snel. Ook lekker als gezonde ontbijttaartjes.

Klik hier om direct naar het recept te gaan.


Taartjes

Ik vind het altijd super leuk om taartjes te maken, omdat je vaak met de topping ook lekker kunt variëren. Door fruit en andere voedzame ingrediënten toe te voegen, heb je gelijk een gezond gebakje te pakken. En het voordeel daarvan is dan weer dat je er ook prima mee kunt ontbijten. Zo ook met deze glutenvrije taartjes.

Heb je deze lekkere gebakjes ook al gezien?

Recept: Frambozen-bramentaartjes

Frambozen-bramentaartjes, Frambozen-bramentaartjes met witte chocolade, Bramen frambozen taartjes, Kleine bramentaartjes, Bramentaartjes met yoghurt, Bramen frambozen taartjes, Frambozentaartjes, Frambozentaartjes met witte chocolade, Organic Happiness, Biologisch, Biologische foodblog
Frambozen-bramentaartjes, Frambozen-bramentaartjes met witte chocolade, Bramen frambozen taartjes, Kleine bramentaartjes, Bramentaartjes met yoghurt, Bramen frambozen taartjes, Frambozentaartjes, Frambozentaartjes met witte chocolade, Organic Happiness, Biologisch, Biologische foodblog
Frambozen-bramentaartjes, Frambozen-bramentaartjes met witte chocolade, Bramen frambozen taartjes, Kleine bramentaartjes, Bramentaartjes met yoghurt, Bramen frambozen taartjes, Frambozentaartjes, Frambozentaartjes met witte chocolade, Organic Happiness, Biologisch, Biologische foodblog

 

Ingrediënten

100 gram kokosolie
170 gram (glutenvrij) havermeel
35 gram kokosbloesemsuiker
15 milliliter (plantaardige) melk
38 milliliter slagroom
50 milliliter Griekse yoghurt
50 gram witte chocolade
75 gram bramen
75 gram frambozen

Frambozen-bramentaartjes, Frambozen-bramentaartjes met witte chocolade, Bramen frambozen taartjes, Kleine bramentaartjes, Bramentaartjes met yoghurt, Bramen frambozen taartjes, Frambozentaartjes, Frambozentaartjes met witte chocolade, Organic Happiness, Biologisch, Biologische foodblog


Hoe maak je het?

Verwarm de oven voor op 180 graden. Laat de kokosolie langzaam op laag vuur smelten. Doe het havermeel in een mengkom (of de kom van je keukenmachine/mixer). Voeg hier de kokosbloesemsuiker, de gesmolten kokosolie en de melk aan toe en meng (of laat mengen) tot een glad deeg.

Frambozen-bramentaartjes, Frambozen-bramentaartjes met witte chocolade, Bramen frambozen taartjes, Kleine bramentaartjes, Bramentaartjes met yoghurt, Bramen frambozen taartjes, Frambozentaartjes, Frambozentaartjes met witte chocolade, Organic Happiness, Biologisch, Biologische foodblog

 

Vet de vormpjes goed in. Dit kun je doen met een boterkwastje en het restje koksolie wat in de pan achter is gebleven. Verdeel vervolgens het deeg over de 4 vormpjes en duw goed aan. Zorg ook voor een mooi opstaand randje. Prik wat gaatjes, zodat de taartjes niet gaan rijzen.

Bak de taartjes in 15 minuten goudbruin en gaar. Laat goed afkoelen.

Frambozen-bramentaartjes, Frambozen-bramentaartjes met witte chocolade, Bramen frambozen taartjes, Kleine bramentaartjes, Bramentaartjes met yoghurt, Bramen frambozen taartjes, Frambozentaartjes, Frambozentaartjes met witte chocolade, Organic Happiness, Biologisch, Biologische foodblog

 

Klop de slagroom stijf en spatel door de yoghurt. Verdeel vervolgens over de afgekoelde taartbodempjes.

Smelt ondertussen de witte chocolade au bain marie. Zet een grote pan met water op het vuur en daarin een wat kleinere pan waarin je de chocolade laat smelten op laag vuur.


Beleg de taartjes met het fruit en verdeel met een lepel de witte chocolade (in strepen) over de taartjes.

Je kunt nu van deze heerlijke frambozen-bramentaartjes gaan genieten. Ze zijn ook super lekker als ontbijt.

Heb jij dit recept gemaakt? Deel hem op Social Media

@organichappinessblog of gebruik #organichappinessblog

Michelle

Michelle

Ik ben Michelle, 31 jaar en de enthousiaste oprichtster van Organic Happiness. Ik ben dol op lekker én gezond eten en wil jou laten zien hoe lekker gezond eten kan zijn. Als ik niet in de keuken sta, ben ik in de natuur te vinden met mijn vriend Jens en hond Leyla of sta ik op de tennisbaan.

Please follow and like us:

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close