Aardbeien gebakjes zelf maken, is super leuk én heel makkelijk. Deze snelle zomerse aardbeien taartjes zijn niet alleen heel lekker, maar ook nog gezond.
Klik hier om direct naar het recept te gaan.

Aardbeien gebakjes
Ik weet nog zo goed dat als het vroeger lente/zomer werd en de aardbeien kwamen, mijn moeder aardbeien gebakjes maakte. Dat was altijd weer een feest en ook eigenlijk een soort teken dat de zomer begonnen was. Vaak met Pasen kregen we voor de eerste keer de taartjes. Het water loopt me weer in de mond als ik aan het schrijven ben.
Handgeschreven recept
Het is zondagochtend als ik aardbeien in huis heb en ineens super veel zin heb in die aardbeien gebakjes van vroeger, maar dan gezond natuurlijk :-). Ik stuur mijn moeder een appje voor het recept en ik krijg een foto van het handgeschreven recept, super leuk om te zien! Ik ga met het recept aan de slag en ik maak er een gezond recept van, de eerste keer was hij net te nat, maar de tweede keer zijn ze perfect.Recept: Aardbeien gebakjes


Ingrediënten
170 gram speltmeel
35 gram kokosbloesemsuiker
100 gram kokosolie
15 milliliter havermelk
100 gram aardbeien
Hoe maak je het?
Verwarm de oven voor op 180 graden. Laat de kokosolie langzaam op laag vuur smelten. Doe het speltmeel in een mengkom (of de kom van je keukenmachine/mixer). Voeg hier de kokosbloesemsuiker, de gesmolten kokosolie en de havermelk aan toe en meng (of laat mengen) tot een glad deeg.
Vet de vormpjes goed in. Dit kun je doen met een boterkwastje en het restje koksolie wat in de pan achter is gebleven. Verdeel vervolgens het deeg over de 4 vormpjes en duw goed aan. Zorg ook voor een mooi opstaand randje. Prik wat gaatjes, zodat de taartjes niet gaan rijzen.
Bak de taartjes in 15 minuten goudbruin en gaar. Laat goed afkoelen voordat je ze met plakjes aardbeien belegt.
Je kunt nu genieten van deze heerlijke aardbeien gebakjes.

Download hieronder het recept om het makkelijk te kunnen printen.
Volg je Organic Happiness al op Social Media?