fbpx

Bramentaart

“Vroeger als kind hadden onze buren een bramenstruik naast de schutting staan.”

Bramentaart. Wat kun je doen met bramen? Bijvoorbeeld deze gezonde bramencake maken. Deze vegan bramentaart is makkelijk te maken.

Klik hier om direct naar het recept te gaan.


Wat kun je doen met bramen?

Vroeger als kind hadden onze buren een bramenstruik naast de schutting staan. De struik groeide door de schutting heen en zo konden we vaak wat van de bramen pikken. Ik vind wel dat je altijd een beetje geluk moet hebben, want als je nét iets te vroeg bent, zijn bramen nog heel zuur en ik vind de zoete veel lekkerder. Zo heel veel recepten met bramen had ik nog niet gemaakt, dus ik vond het tijd om te gaan bakken met bramen.

En dat pakte super goed uit, want naast de prachtige kleur is deze taart ook nog eens super lekker geworden. Ook heerlijk als ontbijt kan ik je uit ervaring vertellen 😉

Benieuwd welke recepten ik al eerder met bramen maakte? Kijk dan hieronder voor een paar favorieten.

Recept: Bramentaart 

Bramentaart, Vegan bramentaart, Bramencake, Vegan bramencake, Bramentaart recept, Makkelijke bramentaart, Simpele bramentaart, Gezonde bramentaart, Bramentaart zonder suiker, Wat kun je doen met bramen?, Gezonde bramencake, Bakken met bramen, Bramencake recept, Organic Happiness, biologisch, biologische foodblog
Bramentaart, Vegan bramentaart, Bramencake, Vegan bramencake, Bramentaart recept, Makkelijke bramentaart, Simpele bramentaart, Gezonde bramentaart, Bramentaart zonder suiker, Wat kun je doen met bramen?, Gezonde bramencake, Bakken met bramen, Bramencake recept, Organic Happiness, biologisch, biologische foodblog

Ingrediënten
45 gram kokosolie
170 gram geroosterde boekweit*
90 gram (glutenvrije) havermout
2,5 gram Himalaya zout
163 milliliter ahornsiroop
30 gram cashewpasta
260 gram bramen
65 gram blauwe bessen
150 gram kokoscrème
35 milliliter donkere bessensap
8 gram agar agar
* Je kunt zelf de boekweit roosteren in de oven voor 25 minuten op 160 graden

Bramentaart, Vegan bramentaart, Bramencake, Vegan bramencake, Bramentaart recept, Makkelijke bramentaart, Simpele bramentaart, Gezonde bramentaart, Bramentaart zonder suiker, Wat kun je doen met bramen?, Gezonde bramencake, Bakken met bramen, Bramencake recept, Organic Happiness, biologisch, biologische foodblog

Hoe maak je het?

Doe eerst de kokosolie in een pannetje en smelt langzaam op laag vuur. Maal ondertussen de geroosterde boekweit fijn. Je kunt uiteraard ook geroosterde boekweit kopen in plaats van het zelf te roosteren. Voeg vervolgens de havermout, het zout, 45 milliliter van de ahornsiroop en de gesmolten kokosolie toe aan de keukenmachine. Tot slot kun je ook de cashewpasta toevoegen, ook die kun je kopen in plaats van zelf maken.

Bramentaart, Vegan bramentaart, Bramencake, Vegan bramencake, Bramentaart recept, Makkelijke bramentaart, Simpele bramentaart, Gezonde bramentaart, Bramentaart zonder suiker, Wat kun je doen met bramen?, Gezonde bramencake, Bakken met bramen, Bramencake recept, Organic Happiness, biologisch, biologische foodblog

 

Laat het geheel vervolgens  goed mixen tot een stevig deeg. Vet ondertussen de bakvorm goed in met wat kokosolie of roomboter. Verdeel het deeg daarna gelijkmatig over de bodem van de bakvorm. Zet vervolgens in de  vriezer om op te stijven, terwijl je met de vulling van de taart aan de slag gaat.

Bramentaart, Vegan bramentaart, Bramencake, Vegan bramencake, Bramentaart recept, Makkelijke bramentaart, Simpele bramentaart, Gezonde bramentaart, Bramentaart zonder suiker, Wat kun je doen met bramen?, Gezonde bramencake, Bakken met bramen, Bramencake recept, Organic Happiness, biologisch, biologische foodblog


Doe de bramen met de blauwe bessen in de blender of keukenmachine. Voeg daar de kokoscrème aan toe en blender tot een glad mengsel.

In een apart glas meng je het bessensap met de agar agar. Doe het bramenmengsel in een pannetje en zet op het vuur. Breng aan de kook. Zodra het mengsel kookt, kun je hier het bessensap met de agar agar aan toevoegen. Roer door het bramenmengsel heen. Roer nog ongeveer 1 minuut tot je merkt dat het mengsel dikker wordt. Zet vervolgens het vuur uit en laat een beetje afkoelen.

Bramentaart, Vegan bramentaart, Bramencake, Vegan bramencake, Bramentaart recept, Makkelijke bramentaart, Simpele bramentaart, Gezonde bramentaart, Bramentaart zonder suiker, Wat kun je doen met bramen?, Gezonde bramencake, Bakken met bramen, Bramencake recept, Organic Happiness, biologisch, biologische foodblog

Haal de bodem uit de vriezer. Verdeel met bramenmengsel over de bodem. Strijk mooi glad en zet voor minimaal 2 uur in de koelkast om op te stijven.

Bewaar de taart ook in de koelkast.

Je kunt nu van deze gezonde vegan bramentaart gaan genieten. Ook super lekker als ontbijt!

Heb jij dit recept gemaakt? Deel hem op Social Media

@organichappinessblog of gebruik #organichappinessblog

Bramentaart, Vegan bramentaart, Bramencake, Vegan bramencake, Bramentaart recept, Makkelijke bramentaart, Simpele bramentaart, Gezonde bramentaart, Bramentaart zonder suiker, Wat kun je doen met bramen?, Gezonde bramencake, Bakken met bramen, Bramencake recept, Organic Happiness, biologisch, biologische foodblog
Michelle

Michelle

Ik ben Michelle, 31 jaar en de enthousiaste oprichtster van Organic Happiness. Ik ben dol op lekker én gezond eten en wil jou laten zien hoe lekker gezond eten kan zijn. Als ik niet in de keuken sta, ben ik in de natuur te vinden met mijn vriend Jens en hond Leyla of sta ik op de tennisbaan.

Please follow and like us:

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close