fbpx

Gevulde flensjes

“Toen ik dacht aan een lekker Paasontbijt of Paasbrunch recept vond ik frisse flensjes een goed idee.”

Gevulde flensjes. Heerlijke gezonde flensjes met room en citroen. Geniet van deze zoete traktatie zonder schuldgevoelens.

Klik hier om direct naar het recept te gaan.

Flensjes

Ik maakte nog nooit zelf flensjes. Wel heb ik ze ooit als nagerecht in een restaurant gegeten en dat was heel erg lekker. Toen ik dacht aan een lekker Paasontbijt of Paasbrunch recept vond ik frisse flensjes een goed idee. Op Pinterest kwam ik een minder gezond recept tegen en daar maakte ik dit gezonde recept van. Volgens Jens was het een perfect dessert als je er een bolletje ijs bij zou doen, maar als fris ontbijt- of brunchrecept zijn deze flensjes ook heerlijk.


Paasbrunch

Ik heb zelf nog nooit gebruncht met Pasen, maar het klinkt altijd heel gezellig vind ik. En het hoort daarnaast ook echt bij Pasen, met zijn allen in de tuin aan een lange tafel met heel veel lekker eten!

Heb je deze lekkere recepten voor bij een Paasbrunch ook al gezien?

Recept: Gevulde flensjes

Gevulde flensjes, Flensjes, Flensjes maken, Dunne flensjes maken, Flensjes beslag, Recept gevulde flensjes, Frisse flensjes met citroen, Flensjes met slagroom, Flensjes met citroen, Organic Happiness, Biologisch, Biologische foodblog
Gevulde flensjes, Flensjes, Flensjes maken, Dunne flensjes maken, Flensjes beslag, Recept gevulde flensjes, Frisse flensjes met citroen, Flensjes met slagroom, Flensjes met citroen, Organic Happiness, Biologisch, Biologische foodblog

Ingrediënten
30 gram kokosolie
2 eieren
240 milliliter havermelk
130 gram speltmeel
Vanillestokje
120 milliliter water
225 gram (vegan) roomkaas
240 milliliter (vegan) slagroom
30 gram honing
180 gram kokosbloesemsuiker
2 citroenen
Kokosolie om in te bakken

Gevulde flensjes, Flensjes, Flensjes maken, Dunne flensjes maken, Flensjes beslag, Recept gevulde flensjes, Frisse flensjes met citroen, Flensjes met slagroom, Flensjes met citroen, Organic Happiness, Biologisch, Biologische foodblog

Hoe maak je het?

Smelt eerst de kokosolie langzaam op laag vuur. Doe ondertussen de eieren in de kom van de keukenmachine. Voeg daar vervolgens de havermelk en het speltmeel aan toe. Haal het merg uit het vanillestokje en voeg ook toe samen met het water en tot slot de gesmolten kokosolie. Meng tot een glad beslag en zet een halfuurtje in de koelkast.

Gevulde flensjes, Flensjes, Flensjes maken, Dunne flensjes maken, Flensjes beslag, Recept gevulde flensjes, Frisse flensjes met citroen, Flensjes met slagroom, Flensjes met citroen, Organic Happiness, Biologisch, Biologische foodblog

Maak de keukenmachine schoon en doe daar de roomkaas en de slagroom in. Mix in 5 minuten op de hoogste stand tot een stevige room. Zet afgedekt ook nog even in de koelkast om verder op te stijven. Ga nu met de citroensuiker aan de slag. Mix hiervoor het citroenrasp met 3/4 van de kokosbloemsuiker in de keukenmachine en roer er tot slot de rest van de suiker doorheen.

Gevulde flensjes, Flensjes, Flensjes maken, Dunne flensjes maken, Flensjes beslag, Recept gevulde flensjes, Frisse flensjes met citroen, Flensjes met slagroom, Flensjes met citroen, Organic Happiness, Biologisch, Biologische foodblog

Pak een koekenpan van 30 centimeter en gebruik 60 milliliter beslag per flensje. Eerst verdeelde ik het over de hele pan, zoals je hier ziet. Maar doordat de flensjes zo dun zijn, scheuren ze dan heel snel. Je kunt het beste wat kokosolie in het pan verwarmen en dan het beslag in het midden van de pan doen. Het loopt wel een beetje uit, maar niet helemaal waardoor je ze kunt omdraaien zonder dat ze scheuren. Ga door tot het beslag op is.

Laat de flensjes afkoelen. Vul met de room uit de koelkast en vouw dicht. Besprenkel tot slot met de citroensuiker. Je kunt nu van deze frisse gevulde flensjes gaan genieten.

Heb jij dit recept gemaakt? Deel hem op Social Media

@organichappinessblog of gebruik #organichappinessblog

Gevulde flensjes, Flensjes, Flensjes maken, Dunne flensjes maken, Flensjes beslag, Recept gevulde flensjes, Frisse flensjes met citroen, Flensjes met slagroom, Flensjes met citroen, Organic Happiness, Biologisch, Biologische foodblog

Ken jij het Organic Happiness abonnement al?

Mis nooit meer een recept en ontvang maandelijks alles overzichtelijk in je mailbox. Klik hier voor meer informatie!

Picture of Michelle

Michelle

Ik ben Michelle, 31 jaar en de enthousiaste oprichtster van Organic Happiness. Ik ben dol op lekker én gezond eten en wil jou laten zien hoe lekker gezond eten kan zijn. Als ik niet in de keuken sta, ben ik in de natuur te vinden met mijn vriend Jens en hond Leyla of sta ik op de tennisbaan.

Please follow and like us:

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close