fbpx

Glutenvrije scones

Glutenvrije scones. Zelf scones maken is helemaal niet ingewikkeld en veel lekkerder dan uit de winkel. Deze gezonde scones met frambozenjam heb je binnen no time in de oven staan.


Klik hier om direct naar het recept te gaan.


Scones

Bij Galerie POP at ik eigenlijk voor het eerst in mijn leven een scone en dat beviel ontzettend goed. De structuur was heerlijk, lekker zacht van binnen en nog warm dus dat maakte het nog lekkerder. Sinds dat moment eigenlijk had ik bedacht dat ik het zelf ook weleens wilde proberen. Inmiddels zijn we bijna 2 jaar verder en is het er eindelijk van gekomen. Ik vond het een beetje spannend om te proberen en was bang dat het mislukte, maar het was zoveel makkelijker dan ik had verwacht.


Suiker?

Geraffineerde suikers eet ik al jaren niet meer en gebruik ik ook niet in mijn baksels, maar soms is een zoetstof met structuur handiger dan vloeibare honing. Ik gebruikte in deze scones daarom Erythritol. Ik kreeg dit een tijdje geleden van de webshop Realflavors opgestuurd. Het is een natuurlijk alternatief voor suiker en smaakt ook naar suiker. Het wordt gemaakt door biologische mais te fermenteren en is daarmee dus helemaal gezond en het beïnvloedt de suikerspiegel ook niet.


Pasen

Pasen staat voor de deur en bij een Paasbrunch of ontbijt kunnen scones natuurlijk niet ontbreken. Helaas kunnen we het niet uitgebreid met vrienden en familie vieren, maar je kunt er zelf natuurlijk toch een feestje van maken. En doordat we allemaal wat meer thuis zijn, hebben we ook wat meer tijd om in de keuken te staan om er écht een feestje van te maken.

Recept: Glutenvrije Scones

Glutenvrije Scones, Glutenvrije scones maken, scones, Scones maken, scones recept, scones met frambozenjam, zelf scones maken, organic happiness, biologisch, biologische foodblog
Glutenvrije Scones, Glutenvrije scones maken, scones, Scones maken, scones recept, scones met frambozenjam, zelf scones maken, organic happiness, biologisch, biologische foodblog
Glutenvrije Scones, Glutenvrije scones maken, scones, Scones maken, scones recept, scones met frambozenjam, zelf scones maken, organic happiness, biologisch, biologische foodblog

 

 

Ingrediënten

115 gram boekweitmeel
5 gram baking soda
15 gram Erythritol
20 gram ongezouten roomboter
55 milliliter karnemelk
1 ei

Glutenvrije Scones, Glutenvrije scones maken, scones, Scones maken, scones recept, scones met frambozenjam, zelf scones maken, organic happiness, biologisch, biologische foodblog

 

Hoe maak je het?

Verwarm de oven voor op 220 graden. Snijd de koude boter in kleine stukjes en doe samen met het boekweitmeel en de baking soda in een mengkom. Wrijf de boter tussen je vingertoppen door het meel waardoor het een beetje kruimelig wordt. Roer vervolgens de suiker er doorheen en voeg tot slot het ei en de melk toe.
Roer met een vork tot een klonterig mengsel.

Glutenvrije Scones, Glutenvrije scones maken, scones, Scones maken, scones recept, scones met frambozenjam, zelf scones maken, organic happiness, biologisch, biologische foodblog

 

Je kunt het deeg nu kneden tot een soepel deeg. Als je wilt kun je het uitrollen tot een lap van ongeveer 3 cm dik. Steek rondjes uit van ongeveer 5 cm in doorsnee. 

Zelf heb ik hoopjes deeg van de deegbal afgehaald en daarmee de scones gevormd. Leg ze op een bakpapiertje op een bakplaat en bak in ongeveer 12 minuten mooi bruin en gaar.

Laat de scones even afkoelen en snijd ze vervolgens voorzichtig open. Ik heb de scones met frambozenjam besmeerd, maar je kunt ook voor andere jam gaan. Ook lekker met clotted cream.

Heb jij dit recept gemaakt? Deel hem op Social Media

@organichappinessblog of gebruik #organichappinessblog

Glutenvrije Scones, Glutenvrije scones maken, scones, Scones maken, scones recept, scones met frambozenjam, zelf scones maken, organic happiness, biologisch, biologische foodblog

Ondanks dat het bericht gesponsord is en ik de erythritol heb ontvangen van Realflavors doet dit niets af aan mijn mening over dit product en deze webshop.

Ken jij het Organic Happiness abonnement al?

Mis nooit meer een recept en ontvang maandelijks alles overzichtelijk in je mailbox. Klik hier voor meer informatie!

Michelle

Michelle

Ik ben Michelle, 28 jaar en de enthousiaste oprichtster van Organic Happiness. Ik ben dol op lekker én gezond eten en wil jou laten zien hoe lekker gezond eten kan zijn. Als ik niet in de keuken sta, ben ik in de natuur te vinden met mijn vriend Jens en hond Leyla of sta ik op de tennisbaan.

Please follow and like us:

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close