fbpx

Tijgernotenmeel: Glutenvrije melen

Cashew cookies met chocolade, Cashew cookies, Cashew koeken met chocolate chips, Cashewkoekjes , Cashewnoten koekjes, Cashew koeken, Gezonde koekjes, Recept koekjes cashewnoten, Koekjes met cashewnoten, Organic Happiness, Biologisch, Biologische Foodblog
Blauwe bessen kruimeltaart, Kruimeltaart met blauwe bessen, Glutenvrije kruimeltaart met blauwe bessen, Bosbessen kruimeltaart, Kruimeltaart, Kruimeltaart recept, Kruimeltaart maken, Kruimeltaart zonder appel, Gezonde kruimeltaart, Kruimeltaart glutenvrij, Recept kruimeltaart glutenvrij, Kruimeltaart met gemengd vers fruit, Kruimeltaart met rood fruit, organic happiness, biologisch, biologische foodblog

Tijgernotenmeel: Glutenvrije melen. Tijgernotenmeel, ook wel chufameel genoemd, is van nature glutenvrij en lekker stevig om de beste koekjes mee te bakken.


Wat is tijgernotenmeel?

Tijgernotenmeel is gemaakt van gemalen tijgernoten (chufa’s). De tijgernoot is een plant, die geen noten, maar ‘knollen’ draagt. Officieel is de tijgernoot dus een knol en geen noot, dat betekent ook gelijk dat de tijgernoten daarmee tot de groentes behoren. (1) Nadat de chufa’s gemalen zijn, worden ze gezeefd en dat noemen we tijgernotenmeel.


Hoe gezond is tijgernotenmeel?

Tijgernotenmeel is een gezond glutenvrij alternatief voor bijvoorbeeld tarwemeel. Zo bevat tijgernotenmeel veel vezels wat goed is voor onder andere de spijsvertering, maar ook een vol gevoel bevordert. Ook bevat tijgernotenmeel diverse mineralen waaronder magnesium, ijzer, fosfor en kalium. Daarnaast bevat dit chufameel ook veel eiwitten, maar liefst 8% meer dan volkoren meel. Dus als je een plantaardig dieet volgt, kan tijgernotenmeel een goede keuze zijn om je eiwitten aan te vullen. (1,2,3)


Toepassing van tijgernotenmeel

Tijgernotenmeel kun je prima in zoete (of hartige) baksels gebruiken. Let daarbij wel op dat het droger meel is in vergelijking met andere melen en je dus in verhouding meer vocht moet toevoegen om je baksels niet heel droog te laten worden. Je kunt er onder andere heerlijke koekjes, cake en taarten mee maken.

Waar koop je tijgernotenmeel?

Je kunt tijgernotenmeel onder andere bij de Holland & Barret kopen, maar bij de betere natuur- of biologische winkels verkopen ze het ook zeker.


Bronnen:

  1. https://www.ahealthylife.nl/de-voedingswaarde-van-tijgernoten-chufa/ 
  2. https://www.eetgoedvoeljegoed.nl/7-gezondheidsvoordelen-van-tijgernoten/ 
  3. https://www.ahealthylife.nl/webwinkel/product/chufameel-tijgernotenmeel-extra-fijn/
Michelle

Michelle

Ik ben Michelle, 27 jaar en de enthousiaste oprichtster van Organic Happiness. Ik ben dol op lekker én gezond eten en wil jou laten zien hoe lekker gezond eten kan zijn. Als ik niet in de keuken sta, ben ik in de natuur te vinden met mijn vriend Jens en hond Leyla of sta ik op de tennisbaan.

Please follow and like us:

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close