Speculaas appeltaart, deze herfstige speculaas appeltaart is perfect om lekker mee op te warmen met een kopje thee. Het is zelfs een beetje een Sinterklaas appeltaart geworden met de speculaaskruiden.
Klik hier om direct naar het recept te gaan.
Dagje vrij
Regen, regen en nog meer regen
Het weer was zo slecht vrijdag, het regende enorm. We hadden om half 2 op de Markt afgesproken, maar ik zag niemand. En natuurlijk had ik geen paraplu en geen capuchon. Mijn telefoon lag nog thuis, ook super handig. Dus ik zocht mijn moeder en zusje, maar vond ze niet. Bij 3 café’s ben ik naar binnengegaan om te kijken of ze daar waren, maar helaas. En net toen ik er bijna klaar mee was, liep ik ze ineens tegemoet. Gelukkig! We besloten om lekker wat te gaan drinken bij Honeypie in Middelburg. Een heel gezellige plek om te zijn.Inspiratie
Recept: Speculaas appeltaart


300 gram speltmeel
200 gram tijgernotenmeel
5 gram baking soda
70 gram honing
80 milliliter plantaardige melk
4 appels
20 gram speculaaskruiden
Verwarm de oven voor op 190 graden.
Zet de kokosolie in een pannetje op laag vuur. Laat langzaam smelten en zorg ervoor dat het niet kookt. Ondertussen dat de kokosolie smelt, kun je het speltmeel samen met het tijgernotenmeel en de baking soda in een kom doen. Meng alvast door elkaar. Hier kun je bijvoorbeeld een spatel voor gebruiken, maar met een lepel werkt het ook prima.
Als de kokosolie is gesmolten, kun je deze aan de kom toevoegen samen met de honing en de plantaardige melk. Roer goed door elkaar totdat je een stevig deeg krijgt. Kneed het deeg vervolgens met je handen tot een stevige bal. Zet de bal op een bordje in de koelkast om uit te harden. Schil ondertussen de appels, verwijder het klokhuis, snijd in kleine stukjes en doe in een kom. Voeg hier de speculaaskruiden aan toe. Meng even goed door elkaar.
Je kunt het deeg nu gaan rollen. Ik heb daar altijd zoveel moeite mee, maar nu las ik dé tip op internet. Leg het deeg tussen twee bakpapiertjes en rol het deeg plat. Dit is echt een top tip. Het bakpapier verschuift wel een beetje, maar als je het rustig aan doet, gaat dit perfect.
Rol net zolang door totdat het deeg ongeveer net zo groot is als je springvorm. Haal het bovenste bakpapiertje van het deeg af en zet de springvorm op zijn kop bovenop het deeg. Leg je hand onder het onderste bakpapiertje waar het deeg op ligt en draai voorzichtig om. Als het goed is vormt het deeg zich dan perfect in je vorm. Bij mij werkte dit in ieder geval prima. Het kan zijn dat je het deeg wat moet ‘helpen’ om naar beneden te zakken. Snijd de randjes eraf.
Zorg dat de bodem overal even dik is. Zorg ook dat de randjes overal even hoog zijn. Doe daarna de vulling in de bodem en verdeel goed. Maak van de rest van het deeg wederom één geheel en rol uit op dezelfde manier. Je kunt nu reepjes snijden om de bovenkant van de taart te maken.
Bak de taart in ongeveer 30 minuten goudbruin in een voorverwarmde oven. Let op dat de baktijd per oven kan verschillen
Laat even afkoelen en je kunt van deze heerlijke speculaas appeltaart genieten.

Download hieronder het recept om het makkelijk te kunnen printen.
Ik vind het super leuk als je een recept van mij maakt en ik ben dan ook ontzettend benieuwd naar het eindresultaat. Laat je me weten hoe het is geworden? Je kunt Organic Happiness taggen op Facebook of Instagram @organichappinessblog en gebruik daarbij de hashtag #organichappiness