Spelt pancakes met kokos


Spelt pancakes met kokos. Deze lactosevrije pancakes zonder toegevoegde suikers zijn de perfecte start van je dag!
pancakes, blog, organic, healthy, healthy food, spelt, kokos, foodblog, ontbijt, gezonde recepten, lekker, organic happiness, biologische foodblog

Ik volg Lactosevrij.eu al enige tijd op Instagram en ik vind dat ze veel lekkere receptjes delen. Zoals je weet, maak ik zelf ook weleens een lactosevrij recept. Toen ik dus hun oproep op Instagram voor gastbloggers voorbij zag komen, hoefde ik geen moment te twijfelen. Ik stuurde ze gelijk een berichtje.

Deze spelt pancakes had ik net het weekend ervoor bedacht en uitgewerkt en toevallig was dit recept lactosevrij. Het samenwerken met anderen blijft toch superleuk en daarnaast is het ook superleuk dat meer mensen mijn receptjes kunnen lezen, ik ben daarom ook echt blij met deze gastblog.

Wil je trouwens meer weten van Lactosevrij.eu? Kijk dan eens op één van onderstaande kanalen.


Bereidingstijd: 3 minuten
Baktijd:                4-5 minuten per pancake
Aantal:                 9 pancakes
​Bijzondere benodigdheden:

  • Koekenpan 21 centimeter diameter
pancakes, blog, organic, healthy, healthy food, spelt, kokos, foodblog, ontbijt, gezonde recepten, lekker, organic happiness, biologische foodblog

Lactosevrij
pancakes, blog, organic, healthy, healthy food, spelt, kokos, foodblog, ontbijt, gezonde recepten, lekker, organic happiness, biologische foodblog

Notenvrij
pancakes, blog, organic, healthy, healthy food, spelt, kokos, foodblog, ontbijt, gezonde recepten, lekker, organic happiness, biologische foodblog

Vrij van geraffineerde suikers
pancakes, blog, organic, healthy, healthy food, spelt, kokos, foodblog, ontbijt, gezonde recepten, lekker, organic happiness, biologische foodblog

100% biologische ingrediënten
​Ingrediënten100 gram speltmeel
50 gram honing
2 eieren
250 milliliter plantaardige melk
10 gram geraspte kokos

Hoe maak je het?​​Doe het speltmeel in een kom. Voeg aan deze kom de eieren toe samen met de honing en de helft van de plantaardige melk. Meng dit goed door elkaar met een spatel of een vork. Zorg ervoor dat er geen klontjes meer in zitten en dat het echt een beslag wordt. Het is nog wel wat aan de dikke kant omdat nog maar de helft van de plantaardige melk erin zit.

​Meng de rest van de plantaardige melk in kleine beetjes door het beslag. Voeg een scheut toe en roer tot dit is opgenomen. Pas daarna kun je de volgende scheut toevoegen. Als het goed is, merk je langzaam dat het beslag wat dunner wordt. Ga hiermee door totdat alle plantaardige melk in het beslag is opgenomen. Voeg als laatste de geraspte kokos toe en meng deze ook goed door het beslag heen.

Je kunt deze biologische pancakes nu gaan bakken. Verwarm een klontje boter of kokosolie in een koekenpan.

​Gebruik ongeveer een halve soeplepel beslag per keer, dan blijven je pancakes lekker dun. Door je pan te draaien, kun je het beslag over de hele pan verdelen. Als de pancakes aan de zijkant beginnen te bubbelen, kun je ze voorzichtig omdraaien. Ze zijn relatief makkelijk om te draaien, zonder dat ze kapot gaan. Je kunt ongeveer 9 pancakes uit het beslag halen als je een pan gebruikt met 21 cm diameter.

Ik heb de pancakes gedecoreerd met geraspte kokos en een beetje agavesiroop.​Veel bakplezier en geniet van je pancakes!

pancakes, blog, organic, healthy, healthy food, spelt, kokos, foodblog, ontbijt, gezonde recepten, lekker, organic happiness, biologische foodblog

Ik vind het super leuk als je een recept van mij maakt en ik ben dan ook ontzettend benieuwd naar het eindresultaat. Laat je me weten hoe het is geworden? Je kunt Organic Happiness taggen op Facebook of Instagram @organichappinessblog en gebruik daarbij de hashtag #organichappiness

Volg je Organic Happiness al op Social Media?

Please follow and like us:

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close