fbpx

Pompoen cheesecake

Pompoen Cheesecake. Deze Pompoen Cheesecake met speculaasbodem is de perfecte gezonde cheesecake. Cheesecake maken is helemaal niet moeilijk en zeker niet met dit recept.

Klik hier om direct naar het recept te gaan.

Pompoenen

Vorige week schreef ik al over de pompoenen die ik had gehaald bij de boer in Biggekerke. Hij had duizenden biologische pompoenen die de supermarkt niet wilde hebben, omdat er vlekjes op de schil zaten. Grote onzin natuurlijk want er was écht niks mis met deze pompoenen. Ik besloot daarom om er 10 te halen. Er waren er 3 voor mijn schoonouders die heeft Jens vorige week meegenomen, maar toen had ik er nog 7 over. Dat wordt dus veel recepten met pompoen voor mij haha.


Recepten met pompoen

Ik maakte onder andere de heerlijke pompoensoep van Rens Kroes, met super veel kruiden waardoor er echt een heerlijke smaak aan zit. En ook deze pompoen cheesecake maakte ik met die heerlijke biologische pompoenen. Gek eigenlijk, vroeger was ik nooit zo dol op pompoen maar sinds ik vorig jaar ontdekt heb hoe je ze makkelijk kunt schoonmaken, ben ik er dol op! Echt een herfstproduct en ik probeer zoveel mogelijk met de seizoenen mee te eten. Dus daar past pompoen dan prima in. Zeker nu ik er zoveel heb, verwerk ik het eigenlijk overal wel in. Zo maakte ik zondagochtend een heerlijke ontbijtcrumble met mango en cranberries, maar ik had iets teveel kruiden gebruikt en wilde daarom wat extra fruit toevoegen. Toen zag ik nog wat pompoenblokjes in de koelkast liggen (is dat trouwens groente of fruit?) en ik besloot het toe te voegen. Het gaf een super lekkere twist aan de crumble. Je hoort het al ik ben absoluut fan geworden van de pompoen.

Recept: Pompoen Cheesecake

Pompoen cheesecake, Pompoen cheesecake gezond, Pompoen cheesecake speculaas, Pompoen cheesecake met speculaasbodem, Cheesecake pompoen, Cheesecake maken, Lekkerste cheesecake recept, Cheesecake recept makkelijk, Cheesecake ingredienten, organic happiness, biologisch, biologische foodblog
Pompoen cheesecake, Pompoen cheesecake gezond, Pompoen cheesecake speculaas, Pompoen cheesecake met speculaasbodem, Cheesecake pompoen, Cheesecake maken, Lekkerste cheesecake recept, Cheesecake recept makkelijk, Cheesecake ingredienten, organic happiness, biologisch, biologische foodblog

 Ingrediënten

Voor de bodem
60 gram kokosolie
150 gram teffmeel
100 gram boekweitmeel
30 gram honing
10 gram speculaaskruiden
2 eieren

Voor de topping
1/2 pompoen (ongeveer 550 gram)
800 gram (magere) kwark
160 gram naturel roomkaas
2 eieren ​
30 gram honing

Pompoen cheesecake, Pompoen cheesecake gezond, Pompoen cheesecake speculaas, Pompoen cheesecake met speculaasbodem, Cheesecake pompoen, Cheesecake maken, Lekkerste cheesecake recept, Cheesecake recept makkelijk, Cheesecake ingredienten, organic happiness, biologisch, biologische foodblog

 

Hoe maak je het?

Verwarm de oven voor op 180 graden. Leg de pompoen in de oven voor 30 minuten. Op die manier wordt de pompoen zacht en kun je hem makkelijk schillen en snijden. Ondertussen kun je vast met de bodem aan de slag. Doe de kokosolie in een pannetje en laat op laag vuur langzaam smelten. Doe ondertussen de melen, honing, kruiden en de eieren in een mengkom. Als de kokosolie gesmolten is, kun je die hieraan toevoegen.

Pompoen cheesecake, Pompoen cheesecake gezond, Pompoen cheesecake speculaas, Pompoen cheesecake met speculaasbodem, Cheesecake pompoen, Cheesecake maken, Lekkerste cheesecake recept, Cheesecake recept makkelijk, Cheesecake ingredienten, organic happiness, biologisch, biologische foodblog

 

Meng de ingrediënten voor de bodem goed door elkaar tot het een stevig deeg is geworden. Doe een bakpapiertje in de springvorm en je kunt de bodem van de taart maken. Verdeel het deeg gelijkmatig over de bodem van de springvorm, zodat je een gladde bodem hebt. Vervolgens kun je de bodem 10 minuten in de voorverwarmde oven bakken.

Pompoen cheesecake, Pompoen cheesecake gezond, Pompoen cheesecake speculaas, Pompoen cheesecake met speculaasbodem, Cheesecake pompoen, Cheesecake maken, Lekkerste cheesecake recept, Cheesecake recept makkelijk, Cheesecake ingredienten, organic happiness, biologisch, biologische foodblog

Ondertussen dat de bodem bakt, kun je alvast met de topping aan de slag. Als de pompoen gebakken is, kun je die uit de oven halen. Laat even afkoelen, schil en snijd in kleinere stukjes. Laat de keukenmachine dit tot een gladde puree mengen. Vervolgens kun je hier de kwark, roomkaas, eieren en de honing aan toevoegen en nogmaals mengen. Laat net zolang mengen totdat je een mooi glad geheel hebt. Als de bodem klaar is, kun je die uit de oven halen. Laat even afkoelen en verdeel vervolgens het pompoenmengsel gelijkmatig over de bodem. Bak de taart vervolgens nog ongeveer 35 minuten in de  oven. Als de taart uit de oven komt, laat hem dan even afkoelen en zet vervolgens voor een paar uur in de koelkast om op te stijven.

Na die paar uur kun je genieten van een stukje van deze heerlijke Pompoen Cheesecake. Je kunt de cheesecake ook invriezen.

Heb jij dit recept gemaakt? Deel hem op Social Media

@organichappinessblog of gebruik #organichappinessblog

Pompoen cheesecake, Pompoen cheesecake gezond, Pompoen cheesecake speculaas, Pompoen cheesecake met speculaasbodem, Cheesecake pompoen, Cheesecake maken, Lekkerste cheesecake recept, Cheesecake recept makkelijk, Cheesecake ingredienten, organic happiness, biologisch, biologische foodblog

Ken jij het Organic Happiness abonnement al?

Mis nooit meer een recept en ontvang maandelijks alles overzichtelijk in je mailbox. Klik hier voor meer informatie!

Picture of Michelle

Michelle

Ik ben Michelle, 26 jaar en de enthousiaste oprichtster van Organic Happiness. Ik ben dol op lekker én gezond eten en wil jou laten zien hoe lekker gezond eten kan zijn. Als ik niet in de keuken sta, ben ik in de natuur te vinden met mijn vriend Jens en hond Leyla of sta ik op de tennisbaan.

Please follow and like us:

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.