Pompoen cheesecake

Pompoen Cheesecake. Deze Pompoen Cheesecake met speculaasbodem is de perfecte gezonde cheesecake. Cheesecake maken is helemaal niet moeilijk en zeker niet met dit recept.

Klik hier om direct naar het recept te gaan.

Pompoenen

Vorige week schreef ik al over de pompoenen die ik had gehaald bij de boer in Biggekerke. Hij had duizenden biologische pompoenen die de supermarkt niet wilde hebben, omdat er vlekjes op de schil zaten. Grote onzin natuurlijk want er was écht niks mis met deze pompoenen. Ik besloot daarom om er 10 te halen. Er waren er 3 voor mijn schoonouders die heeft Jens vorige week meegenomen, maar toen had ik er nog 7 over. Dat wordt dus veel recepten met pompoen voor mij haha.


Recepten met pompoen

Ik maakte onder andere de heerlijke pompoensoep van Rens Kroes, met super veel kruiden waardoor er echt een heerlijke smaak aan zit. En ook deze pompoen cheesecake maakte ik met die heerlijke biologische pompoenen. Gek eigenlijk, vroeger was ik nooit zo dol op pompoen maar sinds ik vorig jaar ontdekt heb hoe je ze makkelijk kunt schoonmaken, ben ik er dol op! Echt een herfstproduct en ik probeer zoveel mogelijk met de seizoenen mee te eten. Dus daar past pompoen dan prima in. Zeker nu ik er zoveel heb, verwerk ik het eigenlijk overal wel in. Zo maakte ik zondagochtend een heerlijke ontbijtcrumble met mango en cranberries, maar ik had iets teveel kruiden gebruikt en wilde daarom wat extra fruit toevoegen. Toen zag ik nog wat pompoenblokjes in de koelkast liggen (is dat trouwens groente of fruit?) en ik besloot het toe te voegen. Het gaf een super lekkere twist aan de crumble. Je hoort het al ik ben absoluut fan geworden van de pompoen.


Je kunt ook prima pompoenblokjes uit de diepvries voor dit recept gebruiken. Zet ze op een pannetje op laag vuur op om sneller te ontdooien.

Recept: Pompoen Cheesecake

Pompoen cheesecake, Pompoen cheesecake gezond, Pompoen cheesecake speculaas, Pompoen cheesecake met speculaasbodem, Cheesecake pompoen, Cheesecake maken, Lekkerste cheesecake recept, Cheesecake recept makkelijk, Cheesecake ingredienten, organic happiness, biologisch, biologische foodblog
Pompoen cheesecake, Pompoen cheesecake gezond, Pompoen cheesecake speculaas, Pompoen cheesecake met speculaasbodem, Cheesecake pompoen, Cheesecake maken, Lekkerste cheesecake recept, Cheesecake recept makkelijk, Cheesecake ingredienten, organic happiness, biologisch, biologische foodblog

Ingrediënten

60 gram kokosolie
200 gram (glutenvrij) havermeel
50 gram amandelmeel
60 gram honing
10 gram spicy pumpkin kruiden
4 eieren
550 gram pompoen
800 gram kwark
160 gram naturel roomkaas

Pompoen cheesecake, Pompoen cheesecake gezond, Pompoen cheesecake speculaas, Pompoen cheesecake met speculaasbodem, Cheesecake pompoen, Cheesecake maken, Lekkerste cheesecake recept, Cheesecake recept makkelijk, Cheesecake ingredienten, organic happiness, biologisch, biologische foodblog

Hoe maak je het?

Verwarm de oven voor op 180 graden. Smelt de kokosolie langzaam in een pannetje op laag vuur.  Doe ondertussen de melen, 30 gram van de honing, kruiden en 2 van de eieren in een mengkom. Als de kokosolie gesmolten is, kun je die hieraan toevoegen. Meng het geheel goed tot een glad en stevig deeg. Doe een bakpapiertje in de springvorm en verdeel het deeg gelijkmatig over de bodem. Bak de bodem in 10 minuten gaar.

Pompoen cheesecake, Pompoen cheesecake gezond, Pompoen cheesecake speculaas, Pompoen cheesecake met speculaasbodem, Cheesecake pompoen, Cheesecake maken, Lekkerste cheesecake recept, Cheesecake recept makkelijk, Cheesecake ingredienten, organic happiness, biologisch, biologische foodblog

Ondertussen kun je met de vulling aan de slag. Doe hiervoor de kwark, de roomkaas en de pompoenblokjes in de keukenmachine. Voeg daar vervolgens de rest (30 gram) van de honing en de overige 2 eieren bij. Mix vervolgens tot je een glad en dik mengsel hebt gekregen. 

Pompoen cheesecake, Pompoen cheesecake gezond, Pompoen cheesecake speculaas, Pompoen cheesecake met speculaasbodem, Cheesecake pompoen, Cheesecake maken, Lekkerste cheesecake recept, Cheesecake recept makkelijk, Cheesecake ingredienten, organic happiness, biologisch, biologische foodblog

Laat de bodem van de cheesecake even afkoelen voordat je het pompoenmengsel eroverheen doet. Als de bodem is afgekoeld, kun je het mengsel er gelijkmatig overheen verdelen. Bak vervolgens nog 40 minuten in de oven tot de cheesecake mooi stevig is geworden. Laat afkoelen en zet daarna nog minimaal 4 uur in de koelkast om op te stijven.

Na die paar uur kun je genieten van een stukje van deze heerlijke Pompoen Cheesecake. Je kunt de cheesecake ook invriezen.

Heb jij dit recept gemaakt? Deel hem op Social Media

@organichappinessblog of gebruik #organichappinessblog

Pompoen cheesecake, Pompoen cheesecake gezond, Pompoen cheesecake speculaas, Pompoen cheesecake met speculaasbodem, Cheesecake pompoen, Cheesecake maken, Lekkerste cheesecake recept, Cheesecake recept makkelijk, Cheesecake ingredienten, organic happiness, biologisch, biologische foodblog

Ken jij het Organic Happiness abonnement al?

Mis nooit meer een recept en ontvang maandelijks alles overzichtelijk in je mailbox. Klik hier voor meer informatie!

Foto van Michelle

Michelle

Ik ben Michelle, 26 jaar en de enthousiaste oprichtster van Organic Happiness. Ik ben dol op lekker én gezond eten en wil jou laten zien hoe lekker gezond eten kan zijn. Als ik niet in de keuken sta, ben ik in de natuur te vinden met mijn vriend Jens en hond Leyla of sta ik op de tennisbaan.

Please follow and like us:

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close