fbpx

Mandarijn cake met gember

Mandarijn cake met gember. Wat te doen met mandarijnen? Maak er een mandarijnencake mee. Deze gezonde gembercake met mandarijnen is lekker fris en pittig.

Klik hier om direct naar het recept te gaan.

Biobeurs

Inmiddels alweer even geleden ben ik naar de Biobeurs in Zwolle geweest. De eerste stand waar ik tegenaan liep, was die van Go Now. Ik kende ze niet en was gelijk geïnteresseerd in hun verhaal.


Go Now is een merk van Now Organic, een Nederlands bedrijf wat gespecialiseerd is in biologische gember. Die gember importeren ze overigens vanuit China waar de eigenaar van Now Organic naartoe geëmigreerd is, jaren geleden. Ze hebben Now Organic inmiddels flink uitgebreid en verkopen niet alleen gembershots, maar ook gezondheidsdrankjes en gemberbier. Ze hebben ready to mix drankjes en ready to drink. De ready to mix drankjes zijn pure gember- en kurkumasap en té sterk om puur te drinken. Ideaal dus om te mixen in een smoothie, theetje of een cake zoals ik heb gedaan. De ready to drink drankjes is een gemixt drankje van gember en/of kurkuma en mandarijn en die kun je wel direct drinken.


Biologisch

Er wordt alleen met biologische gember en kurkuma gewerkt en dat is ook hetgeen wat me zo aanspreekt aan deze producten. Voor meer informatie kun je op de website van  Now Organic terecht: www.go-now.eu

Recept: Mandarijn cake met gember

Mandarijn cake met gember, Mandarijn cake, Mandarijn cake glutenvrij, Mandarijn cake recept, Mandarijnen cake zonder suiker, Mandarijnencake, Cake met mandarijn, Wat te doen met mandarijnen, Recept cake met mandarijn, Cake met gember, Gembercake, Gezonde gembercake, organic happiness, biologische foodblog, biologisch
Mandarijn cake met gember, Mandarijn cake, Mandarijn cake glutenvrij, Mandarijn cake recept, Mandarijnen cake zonder suiker, Mandarijnencake, Cake met mandarijn, Wat te doen met mandarijnen, Recept cake met mandarijn, Cake met gember, Gembercake, Gezonde gembercake, organic happiness, biologische foodblog, biologisch

 

Ingrediënten

3 mandarijnen (100 milliliter sap)
100 gram kokosolie
3 eieren
200 gram boekweitmeel
10 gram baking soda
20 milliliter gembersap

Mandarijn cake met gember, Mandarijn cake, Mandarijn cake glutenvrij, Mandarijn cake recept, Mandarijnen cake zonder suiker, Mandarijnencake, Cake met mandarijn, Wat te doen met mandarijnen, Recept cake met mandarijn, Cake met gember, Gembercake, Gezonde gembercake, organic happiness, biologische foodblog, biologisch

 

Hoe maak je het?

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Snijd de mandarijnen door de helft en pers ze uit met een citruspers. Je hebt 100 milliliter sap nodig voor de cake. Kijk dus even hoeveel mandarijnen je nodig hebt. Zelf heb ik er 3 gebruikt, maar niet iedere mandarijn bevat evenveel sap.

Mandarijn cake met gember, Mandarijn cake, Mandarijn cake glutenvrij, Mandarijn cake recept, Mandarijnen cake zonder suiker, Mandarijnencake, Cake met mandarijn, Wat te doen met mandarijnen, Recept cake met mandarijn, Cake met gember, Gembercake, Gezonde gembercake, organic happiness, biologische foodblog, biologisch

 

Doe het mandarijnsap in de mengkom (of in de kom van je keukenmachine/mixer als je die wilt gebruiken). Smelt de kokosolie langzaam in een pannetje op laag vuur. Ondertussen voeg je de eieren, het meel, de baking soda en het gembersap toe aan deze zelfde kom. Als je meer gembersap wilt gebruiken, omdat je van meer pit houdt, dan kan dat natuurlijk ook. Als de kokosolie is gesmolten, kun je die ook bij de overige ingrediënten in de kom voegen.

Mandarijn cake met gember, Mandarijn cake, Mandarijn cake glutenvrij, Mandarijn cake recept, Mandarijnen cake zonder suiker, Mandarijnencake, Cake met mandarijn, Wat te doen met mandarijnen, Recept cake met mandarijn, Cake met gember, Gembercake, Gezonde gembercake, organic happiness, biologische foodblog, biologisch

 

Meng alle ingrediënten met een spatel goed door elkaar. Of laat je mixer/keukenmachine dit doen. Zorg ervoor dat het een glad beslag wordt.

Doe een bakpapiertje in het cakeblik en verdeel het beslag hier gelijkmatig overheen. Bak de cake in ongeveer 45 minuten goudbruin en gaar, maar let wel op dat de baktijd per oven kan verschillen.

Laat even afkoelen en je kunt genieten van deze heerlijke fris/pittige cake. Je kunt de cake ook prima invriezen.

Heb jij dit recept gemaakt? Deel hem op Social Media

@organichappinessblog of gebruik #organichappinessblog

Mandarijn cake met gember, Mandarijn cake, Mandarijn cake glutenvrij, Mandarijn cake recept, Mandarijnen cake zonder suiker, Mandarijnencake, Cake met mandarijn, Wat te doen met mandarijnen, Recept cake met mandarijn, Cake met gember, Gembercake, Gezonde gembercake, organic happiness, biologische foodblog, biologisch

Ken jij het Organic Happiness abonnement al?

Mis nooit meer een recept en ontvang maandelijks alles overzichtelijk in je mailbox. Klik hier voor meer informatie!

Picture of Michelle

Michelle

Ik ben Michelle, 27 jaar en de enthousiaste oprichtster van Organic Happiness. Ik ben dol op lekker én gezond eten en wil jou laten zien hoe lekker gezond eten kan zijn. Als ik niet in de keuken sta, ben ik in de natuur te vinden met mijn vriend Jens en hond Leyla of sta ik op de tennisbaan.

Please follow and like us:

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close