Kaasbroodjes


Kaasbroodjes, een gezonde en makkelijke variant op het alombekende kaasbroodje.
Ik ben zo dol op kaasbroodjes of eigenlijk sowieso op gesmolten kaas dat ik het tijd vond om ze eens zelf te maken. Toen ik nog in een lunchcafé werkte, mochten we altijd alles kiezen van de broodjes als lunch. Doordeweeks ging ik vaak voor een groot broodje met kaas of kipfilet. Maar in het weekend pakte ik eigenlijk altijd een kaasbroodje en een klein broodje kipfilet met heksenkaas en dat was toch lekker! Als ik er nu over schrijf, loopt het water me weer in de mond haha.
Ik zit deze week een beetje in een ongezonde fase en ik kom er nog niet lekker uit. Dinsdagavond haalden we frietjes, woensdag hadden we een begrafenis van Jens z’n oma. En na zo’n intense dag heb je dan ook weinig zin meer om te koken en dus gingen we voor pizza. Weliswaar zelfgemaakt, maar toch. En stiekem geniet ik er ook meer van dan van de groentes op dit moment. En als klap op de vuurpijl besloten mijn collega’s gistermiddag om tijdens de lunch frietjes te bestellen. Het wordt hoog tijd dat ik ga sporten dit weekend en gelukkig staat dat op de planning! Zaterdagochtend begin ik de dag lekker met een lesje zweten bij BBB, dan kunnen we er weer tegenaan!
En heel misschien dat ik na het sporten wel ga genieten van zo’n lekker kaasbroodje zaterdag. Toch een stuk gezonder dan het kaasbroodje uit de supermarkt! Maar meestal na het sporten voel ik me zo gezond dat ik eindig met een papje of een yoghurtje met vers fruit. Ook weer heerlijk en stiekem toch ook wel fijn om weer in de healthy flow te komen! Daar ga ik me dit weekend weer op richten, terwijl jij lekkere kaasbroodjes kunt gaan maken.

Bereidingstijd: 10 minuten
Baktijd:              15 minuten
Aantal:              2 grote broodjes
Bijzondere benodigdheden:

  • Deegroller
  • Bakpapier
  • Bakplaat
blog, kaasbroodjes, eivrij, recept, ontbijtrecept, ontbijt, gezond recept, gezonde recepten, recepten, gezond eten, lekker, makkelijke recepten, healthy lifestyle, biologisch, biologisch eten, biologische recepten, biologische foodblog, foodblog, foodblogger, organic happiness

Eivrij
blog, kaasbroodjes, eivrij, recept, ontbijtrecept, ontbijt, gezond recept, gezonde recepten, recepten, gezond eten, lekker, makkelijke recepten, healthy lifestyle, biologisch, biologisch eten, biologische recepten, biologische foodblog, foodblog, foodblogger, organic happiness

Notenvrij
blog, kaasbroodjes, eivrij, recept, ontbijtrecept, ontbijt, gezond recept, gezonde recepten, recepten, gezond eten, lekker, makkelijke recepten, healthy lifestyle, biologisch, biologisch eten, biologische recepten, biologische foodblog, foodblog, foodblogger, organic happiness

Vrij van geraffineerde suikers
blog, kaasbroodjes, eivrij, recept, ontbijtrecept, ontbijt, gezond recept, gezonde recepten, recepten, gezond eten, lekker, makkelijke recepten, healthy lifestyle, biologisch, biologisch eten, biologische recepten, biologische foodblog, foodblog, foodblogger, organic happiness

100% biologische ingrediënten
Ingrediënten
6 plakjes (vegan) bladerdeeg
KaasOptioneel:
Geitenkaas

Hoe maak je het?Verwarm de oven voor op 200 graden.
Leg 3 plakjes ontdooid bladerdeeg bovenop elkaar en zorg ervoor dat ze netjes op elkaar liggen. Rol met de deegroller uit tot één lange lap bladerdeeg.

Herhaal dit vervolgens voor de andere plakjes bladerdeeg. Zodat je 2 lange lappen hebt. Als je trouwens kleinere kaasbroodjes wilt, dan kun je het deeg bijvoorbeeld halveren.

Nu is het tijd om de broodjes te gaan beleggen. Snijd de kaas af en zorg ervoor dat deze ongeveer 1 centimeter hoog is, anders worden de broodjes namelijk erg plat.

Zelf heb ik ervoor gekozen om de ene met jonge koeienkaas te beleggen. De andere heb ik met zachte geitenkaas belegd, zodat je lekkere afwisseling hebt in de broodjes.

Je kunt de broodjes natuurlijk vullen met de kaas die je zelf het lekkerste vindt.

Vouw de broodjes vervolgens dicht en maak de randjes mooi dicht door ze met een vork dicht te maken. Maak bovenin een paar luchtgaten zodat de broodjes niet ontploffen vanwege de warmte in de oven.

Optioneel kun je de broodjes nog bestrooien met wat geraspte kaas.

De broodjes kunnen nu de oven in voor 15 minuten op 200 graden. Let wel op dat de baktijd per oven kan verschillen.

Laat de broodjes even afkoelen anders verbrand je gelijk je mond aan de kaas haha. Geniet daarna van deze lekkere broodjes, ook lekker met een klodder mosterd.
blog, kaasbroodjes, eivrij, recept, ontbijtrecept, ontbijt, gezond recept, gezonde recepten, recepten, gezond eten, lekker, makkelijke recepten, healthy lifestyle, biologisch, biologisch eten, biologische recepten, biologische foodblog, foodblog, foodblogger, organic happiness

Ik vind het super leuk als je een recept van mij maakt en ik ben dan ook ontzettend benieuwd naar het eindresultaat. Laat je me weten hoe het is geworden? Je kunt Organic Happiness taggen op Facebook of Instagram @organichappinessblog en gebruik daarbij de hashtag #organichappiness

Volg je Organic Happiness al op Social Media?

Please follow and like us:

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close