fbpx

Havermoutpap met banaan en pindakaas

Havermoutpap met banaan en pindakaas. Deze warme havermout met banaan en pindakaas is een plantaardig ontbijt waar je lekker lang vol van zit!


Klik hier om direct naar het recept te gaan.


Havermoutpap

Havermoutpap, ik ben er al langer fan van als ontbijt, vaak nam ik dan amandelmelk met havermout, blauwe bessen en cashewnoten. Maar ik merkte (nadat ik 7 weken intermittent fasting had gedaan) dat het soms wat zwaar viel. Dan kon ik een enorm opgeblazen buik hebben na mijn ontbijt. Het kan ook komen doordat ik andere havermout had dan daarvoor. Maar ik had ook gewoon het idee dat het misschien teveel was.


Topmodel

Toevallig stuitte ik op een regenachtige zondagmorgen op een ‘what I eat in a day video’ van Romee Strijd. Het leek me leuk om eens te zien wat een topmodel eet en dat bleek verrassend veel te zijn en eigenlijk ook allemaal dingen die ik ook eet. Ik vroeg me dan ook gelijk af waarom ik geen topmodel was hahaha. Nee grapje natuurlijk, want zoveel sporten dat is dan weer niet aan mij besteed. Maar goed het ontbijtje, warme havermout met banaan, wat ze deelde, sprak me wel heel erg aan en dat inspireerde mij tot het maken van dit recept.


Ben jij ook dol op havermoutpap? Bekijk dan zeker deze ontbijtjes ook eens:

Recept: Havermoutpap met banaan en pindakaas

havermoutpap met banaan en pindakaas, havermoutpap met banaan, havermoutpap, havermoutpap met banaan en blauwe bessen, warme havermout met banaan, havermout met banaan en pindakaas, havermoutpap recepten, pindakaas, organic happiness, biologische foodblog, biologisch, gezond ontbijt, glutenvrij ontbijt, vegan, plantaardig ontbijt, vegan ontbijt
havermoutpap met banaan en pindakaas, havermoutpap met banaan, havermoutpap, havermoutpap met banaan en blauwe bessen, warme havermout met banaan, havermout met banaan en pindakaas, havermoutpap recepten, pindakaas, organic happiness, biologische foodblog, biologisch, gezond ontbijt, glutenvrij ontbijt, vegan, plantaardig ontbijt, vegan ontbijt

De havermelk die ik gebruikte, heeft een ‘zeer laag glutengehalte’, maar is niet glutenvrij

havermoutpap met banaan en pindakaas, havermoutpap met banaan, havermoutpap, havermoutpap met banaan en blauwe bessen, warme havermout met banaan, havermout met banaan en pindakaas, havermoutpap recepten, pindakaas, organic happiness, biologische foodblog, biologisch, gezond ontbijt, glutenvrij ontbijt, vegan, plantaardig ontbijt, vegan ontbijt

Ingrediënten
40 gram havermout
2-3 tl cacao nibs
175 milliliter havermelk
2-3 tl hennepzaad
1/2 banaan 
5 blauwe bessen
2-3 theelepels zadenmix     
snufje kaneel
1 theelepel pindakaas

havermoutpap met banaan en pindakaas, havermoutpap met banaan, havermoutpap, havermoutpap met banaan en blauwe bessen, warme havermout met banaan, havermout met banaan en pindakaas, havermoutpap recepten, pindakaas, organic happiness, biologische foodblog, biologisch, gezond ontbijt, glutenvrij ontbijt, vegan, plantaardig ontbijt, vegan ontbijt


Hoe maak je het?

Doe de havermout met de havermelk in een steelpannetje. Verwarm en laat ongeveer 2 minuten. Je kunt de hoeveelheid havermelk baseren op hoe dik je de havermoutpap wilt.

Prak ondertussen de banaan goed fijn. Dat gaat het makkelijkste als je een rijpe banaan gebruikt.

Roer vervolgens door het havermoutmengsel en warm nog even mee voor ongeveer 4 minuten. Blijf goed roeren en kijk zelf hoe dik je de pap lekker vindt.

havermoutpap met banaan en pindakaas, havermoutpap met banaan, havermoutpap, havermoutpap met banaan en blauwe bessen, warme havermout met banaan, havermout met banaan en pindakaas, havermoutpap recepten, pindakaas, organic happiness, biologische foodblog, biologisch, gezond ontbijt, glutenvrij ontbijt, vegan, plantaardig ontbijt, vegan ontbijt

 

Giet het mengsel vervolgens over in een kommetje en je kunt de topping verdelen over de pap.

Zelf heb ik dus voor cacao nibs, zadenmix (bestaand uit pompoenpitten, zonnebloempitten, lijnzaad) en hennepzaad gebruikt. Daarnaast een klein beetje blauwe bessen met daarop een snufje kaneel en een halve theelepel pindakaas. Maar je kunt variëren met wat je zelf lekker vindt.

Verdeel de topping zoals jij hem lekker vindt en je kunt van dit heerlijke, voedzame ontbijtje gaan genieten!

Heb jij dit recept gemaakt? Deel hem op Social Media

@organichappinessblog of gebruik #organichappinessblog

havermoutpap met banaan en pindakaas, havermoutpap met banaan, havermoutpap, havermoutpap met banaan en blauwe bessen, warme havermout met banaan, havermout met banaan en pindakaas, havermoutpap recepten, pindakaas, organic happiness, biologische foodblog, biologisch, gezond ontbijt, glutenvrij ontbijt, vegan, plantaardig ontbijt, vegan ontbijt
Michelle

Michelle

Ik ben Michelle, 27 jaar en de enthousiaste oprichtster van Organic Happiness. Ik ben dol op lekker én gezond eten en wil jou laten zien hoe lekker gezond eten kan zijn. Als ik niet in de keuken sta, ben ik in de natuur te vinden met mijn vriend Jens en hond Leyla of sta ik op de tennisbaan.

Please follow and like us:

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close