Granola ontbijt taartjes met mango

Granola ontbijt taartjes met mango

 “Daarnaast kun je ze ook de avond vantevoren maken, zodat je het ’s morgens alleen maar hoeft af te maken.”


Granola ontbijt taartjes met mango. Deze glutenvrije taartjes met Griekse Yoghurt en vers fruit zijn niet alleen gezond en lekker, maar ook heel makkelijk aan te passen aan jouw eigen wensen.

In fases weet ik heel erg te variëren met mijn ontbijt en eet ik geen dag hetzelfde ’s ochtends. In andere weken eet ik bijna dagelijks hetzelfde, omdat ik totaal geen inspiratie heb. Als je dit herkent, dan heb ik goed nieuws want ik heb weer een heerlijk gezond ontbijtrecept ontwikkeld. Stiekem is het ook al een beetje een zomers ontbijtrecept met dat verse fruit. Ik at ze vorige week dan ook heerlijk in het zonnetje in de tuin op en had gelijk het lentegevoel te pakken.

Daarnaast kun je ze ook de avond vantevoren maken, zodat je het ’s morgens alleen maar af hoeft te maken. Je kunt het recept ook heel makkelijk aan je eigen wensen aanpassen. Zo kun je bijvoorbeeld plantaardige yoghurt kiezen of voor ander fruit kiezen. Zo stel je het ontbijtje samen naar jouw eigen smaak!


Bereidingstijd: 10 minuten

Baktijd:                15 minuten

Aantal:                 5 taartjes

Bijzondere benodigdheden:

  • Taartvormpjes (diameter 12 cm)
  • Snijplank
  • Mengkom

    Glutenvrij       Vrij van             100% biologische                                                                                                                     geraffineerde         ingrediënten                                                                                                                              suikers


 

Ingrediënten

  • 45 gram roomboter
  • 75 gram ongezouten cashews
  • 115 gram glutenvr. havermout
  • 5 gram kaneel
  • 1 ei
  • 25 milliliter honing

Topping

  • Griekse Yoghurt
  • Vers fruit

Hoe maak je het?

Verwarm de oven voor op 180 graden. Smelt de roomboter langzaam in een pannetje op laag vuur en zorg ervoor dat het niet gaat koken. 

Hak ondertussen de cashewnoten fijn, dat mengt straks makkelijker met de havermout voor de bodem. Je kunt overigens ook andere noten gebruiken als je die lekkerder vindt.

Doe de noten in een mengkom en voeg hier de kaneel aan toe. Roer even goed door elkaar zodat de smaken lekker gemengd zijn.

Voeg vervolgens ook het ei, de gesmolten roomboter en de honing toe. Meng nogmaals (bijvoorbeeld met een lepel of spatel) tot een plakkerig en stevig geheel.

Vet de vormpjes in met een beetje kokosolie of roomboter. Schep een flinke eetlepel van het havermoutmengsel in elk vormpje en verdeel goed. Zorg ervoor dat de randjes opstaan, maar de bodem plat is zodat je die mooi kunt beleggen. Let ook op of er geen gaatjes ontstaan. 

Bak ze vervolgens 20 minuten in een voorverwarmde oven. Let wel op dat de baktijd per oven kan verschillen.

 

 

Laat de taartjes minimaal een half uur afkoelen voordat je ze gaat beleggen. Ik heb Griekse Yoghurt, mango en blauwe bessen gebruikt. Je kunt ook voor ander fruit of andere yogurt/kwark kiezen als je dat liever wilt. Geniet ervan!

Ik vind het super leuk als je een recept van mij maakt en ik ben dan ook ontzettend benieuwd naar het eindresultaat. Laat je me weten hoe het is geworden? Je kunt Organic Happiness taggen op Facebook of Instagram @organichappinessblog en gebruik daarbij de hashtag #organichappiness
 
Ben je op zoek naar nóg meer gezonde inspiratie? Bestel dan het “lekker in je vel E-book” met maar liefst 20 super lekkere én gezonde recepten. Met daarnaast ook nog meer informatie over gezonde voeding en mijn online coachingsprogramma.Volg je Organic Happiness al op Social Media?
 

 

Please follow and like us:

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download het GRATIS Inkijkexemplaar van het 'Lekker in je vel' E-book!

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close