Aardbeien ontbijt taartjes


Aardbeien ontbijt taartjes, een gluten- en lactosevrij ontbijt met havermout en fruit. Je kunt deze taartjes ook al de avond vantevoren maken, dan hoef je ze ’s morgens alleen nog maar te beleggen.

Met dit herfstige weer is het tijd voor een zomers ontbijtje. We mogen natuurlijk niet klagen, want wat hebben we een heerlijke zomer gehad, maar ik moet eerlijk gezegd nog wel een beetje wennen aan deze donkere, regenachtige en koude dagen haha. Het voordeel is wel met dit soort dagen dat je ineens prachtige regenbogen kunt zien. Vanochtend liep ik met Leyla de polder in en recht voor me zag ik een super scherpe prachtige regenboog, daar kan ik dan wel weer heel erg van genieten.Ondanks het weer heb ik toch wel een heerlijk weekend.
Gisterenmiddag ben ik met collega’s gaan borrelen op het terras. Er was een collega weggegaan en als afscheid zijn we op het terras gaan zitten (gelukkig had ik een jasje aan haha) en hebben we heerlijk geborreld. Mét natuurlijk een tapasplankje, daar had ik me de hele week al op verheugd. Maar die was snel op dus er moest nog wat besteld worden en dat werden onder andere warme nachos uit de oven en dat zijn echt mijn lievelings haha. Ik ben daar zo dol op! En naast het feit dat het eten goed was, was het ook heel gezellig. Vantevoren had ik er niet per se veel zin in, want ik was moe na een week werken en had meer zin in rust, maar uiteindelijk hebben we het heel gezellig gehad. En het voordeel van op tijd beginnen, is ook dat je op tijd klaar bent. En omdat Jens aan het werken was, moest ik ook wel op tijd voor Leyla thuis zijn. Dus rond half 8 was ik alweer lekker thuis. En maakte ik nog een soepje voor mezelf en op de een of andere manier belandde ik op een website voor vakantiehuizen in Italië haha, een prima avondje dus.Vandaag doe ik overdag lekker rustig aan, ik ga lekker met mijn blog aan de slag en heb wat ideetjes voor de nieuwsbrief die ik wil opzoeken en uitwerken. En vanavond ga ik met Jens samen naar Imagine Dragons in de Gelredome en daar heb ik onwijs veel zin in! Het is best even geleden dat we samen wat leuks hebben gedaan (écht samen zonder Leyla ook erbij) en ik had hem dit cadeau gegeven voor zijn verjaardag, omdat hij Imagine Dragons zo cool vindt. Dus daar kijken we erg naar uit.Morgen denk ik zomaar dat het een chilldagje wordt. Na zo’n concert met zoveel indrukken, prikkels en mensen om me heen heb ik vaak even een dagje nodig om bij te komen haha. Dus dat zal lekker op het gemakje zijn. En dan is het weekend alweer voorbij, maar volgend weekend heb ik een heerlijk lang weekend van 4 dagen gepland, dus dat is super fijn een soort minivakantie.

En om de zomer toch nog een beetje te vieren, heb ik deze heerlijke aardbeien taartjes gemaakt. Ga jij ze dit weekend uitproberen?


Bereidingstijd: 5 minuten
Baktijd:                30 minuten
Aantal:                 4 taartjes
Bijzondere benodigdheden:

  • Kleine taartvormpjes (diameter 12 cm)
organic happiness, biologische foodblog, foodblog, blog, aardbeien, ontbijt, havermout, taart, glutenvrij, lactosevrij, glutenvrij ontbijt, lactosevrij ontbijt, ontbijtrecept, gezond, gezond recept, makkelijk recept, biologisch recept, biologisch

Eivrij
organic happiness, biologische foodblog, foodblog, blog, aardbeien, ontbijt, havermout, taart, glutenvrij, lactosevrij, glutenvrij ontbijt, lactosevrij ontbijt, ontbijtrecept, gezond, gezond recept, makkelijk recept, biologisch recept, biologisch

Glutenvrij
organic happiness, biologische foodblog, foodblog, blog, aardbeien, ontbijt, havermout, taart, glutenvrij, lactosevrij, glutenvrij ontbijt, lactosevrij ontbijt, ontbijtrecept, gezond, gezond recept, makkelijk recept, biologisch recept, biologisch

Lactosevrij
organic happiness, biologische foodblog, foodblog, blog, aardbeien, ontbijt, havermout, taart, glutenvrij, lactosevrij, glutenvrij ontbijt, lactosevrij ontbijt, ontbijtrecept, gezond, gezond recept, makkelijk recept, biologisch recept, biologisch

Vrij van geraffineerde suikers
organic happiness, biologische foodblog, foodblog, blog, aardbeien, ontbijt, havermout, taart, glutenvrij, lactosevrij, glutenvrij ontbijt, lactosevrij ontbijt, ontbijtrecept, gezond, gezond recept, makkelijk recept, biologisch recept, biologisch

100% biologische ingrediënten
Ingrediënten
1 banaan
135 gram (glutenvrije) havermout
22 gram honing
5 gram kaneel
Kokosolie of boter om in te vettenTopping
50 milliliter plantaardige yoghurt
25 gram cashewnoten
35 gram aardbeien

Hoe maak je het?

Verwarm de oven voor op 180 graden. Prak de banaan met een vork en zorg ervoor dat er geen harde stukjes meer te zien zijn. Zelf heb ik het in de keukenmachine gedaan, dat werkt ook perfect.

​Voeg hier vervolgens de havermout, honing en de kaneel aan toe en meng door elkaar tot een mooi stevig mengsel. Dit kan met een vork (in een mengkom) of in de keukenmachine.

Vet de vormpjes in met een beetje kokosolie of boter en schep ongeveer een eetlepel van het mengsel in elk vormpje. Duw goed aan en zorg dat de bodem plat is en het randje opstaan. Dan heb je genoeg ruimte om de vormpjes straks te vullen met de yoghurt en het fruit. Let ook goed op dat de bodem geen scheurtjes of gaatjes heeft.

Bak de taartjes 30 minuten in de voorverwarmde oven. Let wel op dat de baktijd per oven kan verschillen.

Laat de taartjes na het bakken goed afkoelen (dat kan wel een halfuurtje duren). Vervolgens kun je ze gaan beleggen. Zelf heb ik hier kokosyoghurt, aardbeien en cashewnoten gebruikt, maar je kunt variëren met wat je zelf lekker vindt. Geniet ervan!
organic happiness, biologische foodblog, foodblog, blog, aardbeien, ontbijt, havermout, taart, glutenvrij, lactosevrij, glutenvrij ontbijt, lactosevrij ontbijt, ontbijtrecept, gezond, gezond recept, makkelijk recept, biologisch recept, biologisch

Ik vind het super leuk als je een recept van mij maakt en ik ben dan ook ontzettend benieuwd naar jouw creatie. Ik vind het daarom super leuk als je het deel op Facebook of Instagram @organichappinessblog en gebruik daarbij de hashtag #organichappiness

Volg je Organic Happiness al op Social Media?

Please follow and like us:

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download het GRATIS Inkijkexemplaar van het 'Lekker in je vel' E-book!

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close