“Daarom besloot ik om aan de slag te gaan met een gezond gevulde koeken recept en dat is met dit recept heel goed gelukt!”
Gezonde gevulde koeken. Dit recept voor zelfgemaakte gevulde koeken is lekker, makkelijk, gezond én glutenvrij!
Klik hier om direct naar het recept te gaan.
Gevulde koeken
Als kind was ik al dol op amandelspijs en dat is eigenlijk niet veranderd in de loop der jaren. Inmiddels heb ik een aantal jaren geleden al een gezonder recept voor amandelspijs bedacht en daardoor kan ik makkelijk zonder schuldgevoel genieten van een lekker recept met amandelspijs.
Ik kan me herinneren dat mijn moeder vroeger vaak op zondagochtend verse kleine gevulde koeken had van de Albert Heijn. Volgens mij moest ze ze alleen nog afbakken, waardoor wel altijd warme gevulde koeken mét knapperig randje hadden bij de koffie. Hier dacht ik pas weer aan en ik kreeg er spontaan zin in. Daarom besloot ik om aan de slag te gaan met een gezond gevulde koeken recept en dat is met dit recept heel goed gelukt!
Ben je toch niet zo dol op gevulde koeken en wil je liever andere koekjes bakken? Bekijk dan zeker deze recepten ook even!
Ingrediënten
50 gram kokosolie
130 gram havermeel
250 gram amandelmeel
120 gram honing
5 gram bakpoeder
Sap van 1/2 citroen
1 ei
5 blanke amandelen
Hoe maak je het?
Verwarm de oven voor op 180 graden. Smelt de kokosolie langzaam in een pannetje op laag vuur. Doe ondertussen 100 gram van het amandelmeel in de keukenmachine. Voeg daar het havermeel, 60 gram van de honing en het bakpoeder aan toe. Als de kokosolie gesmolten is, kun je die ook toevoegen. Mix tot een geheel en kneed daarna tot een deegbal. Zet die vervolgens een uurtje in de koelkast om op te stijven.
Ondertussen kun je het amandelspijs gaan maken. Doe hiervoor de rest (150 gram) van het amandelmeel in een mengkom met de rest (60 gram) van de honing. Voeg daar het sap van een halve citroen en 1 losgeklopt ei aan toe. Spatel totdat je een mooi dik amandelspijsmengsel hebt.
Als het deeg is opgestijfd, kun je het uitrollen tot een lap van ongeveer 2-3 millimeter dik. Zorg ervoor dat je zowel je aanrecht als het deeg als de deegroller met wat bloem bestrooit, zo zorg je ervoor dat het niet vastplakt. Als je een mooie platte lap deeg hebt, kun je de rondjes voor de koeken uitsteken. Gebruik hier een uitsteker (een glas werkt ook prima) van 8,5 tot 10 cm voor en steek een even aantal rondjes uit. Leg die vervolgens op de bakplaat. Besmeer de helft van de koeken met een dikke laag amandelspijs. Gebruik daarna de andere helft als bovenkant. Druk met een vork mooi dicht en bak de gevulde koeken in 15-20 minuten gaar.
Laat een beetje afkoelen en je kunt van deze heerlijke gezonde gevulde koeken gaan genieten!
Heb jij dit recept gemaakt? Deel hem op Social Media
@organichappinessblog of gebruik #organichappinessblog
Ken jij het Organic Happiness abonnement al?
Mis nooit meer een recept en ontvang maandelijks alles overzichtelijk in je mailbox. Klik hier voor meer informatie!
Michelle
Ik ben Michelle, 31 jaar en de enthousiaste oprichtster van Organic Happiness. Ik ben dol op lekker én gezond eten en wil jou laten zien hoe lekker gezond eten kan zijn. Als ik niet in de keuken sta, ben ik in de natuur te vinden met mijn vriend Jens en hond Leyla of sta ik op de tennisbaan.