fbpx

Amandelkoeken

“Dit jaar vond ik het tijd om met amandelkoeken zonder amandelspijs, omdat niet iedereen net zo dol is op amandelspijs als ik natuurlijk.”

Amandelkoeken, deze speculaaskoekjes met amandel maak je makkelijk en snel, zonder amandelspijs, maar wel heerlijk voor Sinterklaasavond.

Klik hier om direct naar het recept te gaan.

Amandelkoeken

Vorig jaar rond Sinterklaas maakte ik al heerlijke amandelkoeken, gevuld met amandelspijs. Zelf ben ik dol op amandelspijs en daarom maak ik dat graag zelf in een gezondere variant. Dit jaar vond ik het tijd om met amandelkoeken zonder amandelspijs, omdat niet iedereen net zo dol is op amandelspijs als ik natuurlijk. Deze variant pakte ook super lekker en knapperig uit.

Ben jij ook dol op amandelspijs, net als ik? Bekijk deze recepten dan ook eens!

Recept: Amandelkoeken

Amandelkoeken, Amandelkoekjes, Amandelkoekjes recept, Speculaaskoeken, Speculaas met amandel, Speculaaskoekjes met amandel, Speculaas-amandelkoekjes, Speculaaskoekjes van haver en amandel, Organic Happiness, Biologisch, Biologische foodblog
Amandelkoeken, Amandelkoekjes, Amandelkoekjes recept, Speculaaskoeken, Speculaas met amandel, Speculaaskoekjes met amandel, Speculaas-amandelkoekjes, Speculaaskoekjes van haver en amandel, Organic Happiness, Biologisch, Biologische foodblog
Amandelkoeken, Amandelkoekjes, Amandelkoekjes recept, Speculaaskoeken, Speculaas met amandel, Speculaaskoekjes met amandel, Speculaas-amandelkoekjes, Speculaaskoekjes van haver en amandel, Organic Happiness, Biologisch, Biologische foodblog

 

Ingrediënten

40 gram kokosolie
65 gram havermeel
50 gram amandelmeel
35 gram kokosbloesemsuiker
1 ei
5 gram speculaaskruiden
5 gram baking soda met citroensap
Amandelschaafsel

Amandelkoeken, Amandelkoekjes, Amandelkoekjes recept, Speculaaskoeken, Speculaas met amandel, Speculaaskoekjes met amandel, Speculaas-amandelkoekjes, Speculaaskoekjes van haver en amandel, Organic Happiness, Biologisch, Biologische foodblog


Hoe maak je het?

Verwarmde oven voor op 170 graden. Smelt de kokosolie langzaam in een pannetje op laag vuur. Doe het havermeel vervolgens in een mengkom met het amandelmeel, de kokosbloesemsuiker, het ei en de speculaaskruiden. Doe de baking soda in een schaaltje met een beetje citroensap. Laat bruisen en voeg tot slot met de kokosolie aan de mengkom toe. Roer tot een glad koekjesdeeg.

Amandelkoeken, Amandelkoekjes, Amandelkoekjes recept, Speculaaskoeken, Speculaas met amandel, Speculaaskoekjes met amandel, Speculaas-amandelkoekjes, Speculaaskoekjes van haver en amandel, Organic Happiness, Biologisch, Biologische foodblog

 

Leg een bakpapiertje op een bakplaat en maak hoopjes van het deeg op de plaat. Ze worden best groot in de oven, dus leg ze niet te dicht bij elkaar. Bestrooi nog met wat amandelschaafsel en bak in 20 minuten goudbruin en gaar in een voorverwarmde oven.

Laat een beetje afkoelen en je kunt van deze amandelkoeken gaan genieten!

Heb jij dit recept gemaakt? Deel hem op Social Media

@organichappinessblog of gebruik #organichappinessblog

Amandelkoeken, Amandelkoekjes, Amandelkoekjes recept, Speculaaskoeken, Speculaas met amandel, Speculaaskoekjes met amandel, Speculaas-amandelkoekjes, Speculaaskoekjes van haver en amandel, Organic Happiness, Biologisch, Biologische foodblog

Ken jij het Organic Happiness abonnement al?

Mis nooit meer een recept en ontvang maandelijks alles overzichtelijk in je mailbox. Klik hier voor meer informatie!

Michelle

Michelle

Ik ben Michelle, 31 jaar en de enthousiaste oprichtster van Organic Happiness. Ik ben dol op lekker én gezond eten en wil jou laten zien hoe lekker gezond eten kan zijn. Als ik niet in de keuken sta, ben ik in de natuur te vinden met mijn vriend Jens en hond Leyla of sta ik op de tennisbaan.

Please follow and like us:

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close