fbpx

Eetdagboek: Ontbijt in December

Eetdagboek: Ontbijt in December. Een maand met wat meer uitgebreide ontbijtjes dan normaal gesproken. Dat komt natuurlijk door al die Feestdagen. Ongelooflijk dat ook die maand er alweer opzit en we gaan terugblikken.
Ik heb sinds een tijdje de gewoonte om mijn telefoon boven te laten op het moment dat ik ga ontbijten. Eerst ga ik naar beneden, dan drink ik mijn water met citroen, laat ik Leyla uit en dan ga ik ontbijten. Om dat in alle rust en zonder prikkels te kunnen doen, laat ik mijn telefoon lekker boven liggen. Dat betekent alleen wel dat ik daardoor wel wat ontbijtjes vergeten ben op de foto te zetten. Maar een aantal van mijn favorieten kwamen weer terug deze maand.
eetdagboek, eetdagboek december, eetdagboek ontbijt, eetdagboek ontbijt december, persoonlijke blog, persoonlijk, biologisch, organic happiness, biologische foodblog

Zo maak ik regelmatig een havermoutpapje ‘s morgens, ik warm wat amandelmelk in een pannetje op laag vuur en doe daar muesli bij. In een schaaltje doe ik wat stukjes appel die ik meng met kaneel. Als de pap warm is geworden, doe ik die bij de appel in het schaaltje, even roeren en je hebt een heerlijk warm ontbijtje wat je zo op tafel zet. En natuurlijk ontbreken mijn gekookte eitje, latte macchiato (met havermelk) en shake met spriulina, magnesium, matcha, bijenpollen, maca en tarwegras ook niet.

eetdagboek, eetdagboek december, eetdagboek ontbijt, eetdagboek ontbijt december, persoonlijke blog, persoonlijk, biologisch, organic happiness, biologische foodblog
Ook regelmatig op verzoek van Jens maak ik in het weekend deze heerlijke, glutenvrije poffertjes met appel en kaneel. Klaar in een handomdraai en o zo  lekker!
persoonlijk eetdagboek

Een andere favoriet zijn de pannenkoekjes, waarmee ik ook nog regelmatig varieer. Soms met kaneel, soms met speltmeel en soms met boekweitmeel. Wel beleg ik ze meestal met honing, yoghurt en verse granola.

eetdagboek, eetdagboek december, eetdagboek ontbijt, eetdagboek ontbijt december, persoonlijke blog, persoonlijk, biologisch, organic happiness, biologische foodblog
Het lastige als je ze met appel maakt, is de dikte. Zoals je hier ziet, hadden deze nog iets langer mogen bakken om de pannenkoek mooi gaar te krijgen, maar doordat de appel al vrij donker is, kun je ze ook niet veel langer bakken. Kwestie van goed timen en veel oefenen dus.
eetdagboek, eetdagboek december, eetdagboek ontbijt, eetdagboek ontbijt december, persoonlijke blog, persoonlijk, biologisch, organic happiness, biologische foodblogVlak voor de Kerstdagen nam ik bij mijn ouders het wafelijzer mee wat ze weg wilden doen. Ik werd er gelijk enthousiast van om mee aan de slag te gaan en maakte er heerlijke wafels mee. Om ze nog wat extra’s te geven, maakte ik er een cranberrycompote bij waarmee ik ze kon beleggen, heerlijk! Enige nadeel is het schoonmaken van het wafelijzer, maar dat is het zeker waard na zo’n lekker ontbijt.

eetdagboek, eetdagboek december, eetdagboek ontbijt, eetdagboek ontbijt december, persoonlijke blog, persoonlijk, biologisch, organic happiness, biologische foodblogVoor de Kerst maakte ik deze heerlijke noten/rozijnenbroodjes mét amandelspijs. Zelf dacht ik echt dat ze zouden mislukken, maar het zijn mijn beste broodjes tot nu toe geworden. Die moest ik natuurlijk even proeven de volgende dag als ontbijt, met een laagje roomboter. Genieten!

eetdagboek, eetdagboek december, eetdagboek ontbijt, eetdagboek ontbijt december, persoonlijke blog, persoonlijk, biologisch, organic happiness, biologische foodblog

Op Kerstavond hadden Jens en ik onze eigen Kerst, we kookten uitgebreid en hadden een heerlijk toetje, een mini appelkruimel cheesecake. En dat inspireerde mij tot dit heerlijke Kerstontbijtje. Yoghurt met warme appel (gebakken in kaneel) en koekkruimels (gemaakt van boekweitmeel, roomboter en honing) mét een toef verse, zelfgeklopte slagroom bovenop!

eetdagboek, eetdagboek december, eetdagboek ontbijt, eetdagboek ontbijt december, persoonlijke blog, persoonlijk, biologisch, organic happiness, biologische foodblog
Ook Tweede Kerstdag bleef ik een beetje in de crumbles hangen, deze appel crumble met yoghurt maakte ik op Tweede Kerst. Heerlijk niet te veel, na zoveel eten op Eerste Kerst was dit een prima formaatje ontbijt.
eetdagboek, eetdagboek december, eetdagboek ontbijt, eetdagboek ontbijt december, persoonlijke blog, persoonlijk, biologisch, organic happiness, biologische foodblog

En ook de laatste dag van het jaar 2018 besloten we met een feestelijk ontbijt af te sluiten. Ik was naar de supermarkt geweest om voer voor Leyla te halen en besloot verse croissantjes en jus d’orange mee te nemen. Daar bakte ik een paar pannenkoekjes met appel bij en we hadden een gezond begin van de Oudjaarsdag te pakken!

En zoals je van Organic Happiness en mij gewend bent, zetten we de gezonde trend lekker voort in dit nieuwe jaar 2019. Daar ben ik eergisteren al lekker weer mee begonnen en dat voelt zo lekker! Deze maand ga ik mijn lunch voor je in beeld brengen en daar lees je dan in februari alles over. Ik hoop dat je het leuk vond om dit eetdagboek van mijn ontbijt in December te lezen.
​Ik vind het super leuk als je een recept van mij maakt en ik ben dan ook ontzettend benieuwd naar het eindresultaat. Laat je me weten hoe het is geworden? Je kunt Organic Happiness taggen op Facebook of Instagram @organichappinessblog en gebruik daarbij de hashtag #organichappiness
Ben je op zoek naar nóg meer gezonde inspiratie? Dan is het glutenvrije en lactosevrije E-book zeker iets voor jou. In het E-book vind je maar liefst 20 super lekkere én gezonde recepten die je ook nog eens heel snel maakt. Je kunt het E-book in de shop bestellen óf eerst het GRATIS inkijkexemplaar downloaden voor een exclusief voorproefje.
Volg je Organic Happiness al op Social Media?

Please follow and like us:

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close