fbpx

Ontbijt wafels met chocolade en koffie

Ontbijt wafels met chocolade en koffie. Ontbijten met gezonde wafels is een perfect begin van het nieuwe jaar. Dit gezonde ontbijt wafels recept maak je onder andere met pure chocolade en espresso. Het recept is gluten- en lactosevrij.

Klik hier om direct naar het recept te gaan.

Goede voornemens

2019 is inmiddels alweer een paar dagen onderweg en ik vind het daarom tijd om een lekker gezond ontbijtrecept met je te delen. Veel mensen willen toch gezonder gaan eten en afvallen in het komende jaar. Zelf vind ik dat je jezelf vooral niets moet opleggen of ontzeggen want dan werkt het niet. Zo werkt het bij mij in ieder geval wel, gezond eten doe ik in basis altijd wel, met af en toe een uitschieter. Maar door juist gezond van lekkere dingen te genieten, houd je die gezondere leefstijl vol. Op die manier zul je blijvend afvallen en fit en gezond blijven. Dat werkt over het algemeen beter dan overstappen op sapjes en sla want als je dan weer normaal gaat eten, vliegen de kilo’s er weer aan.


Bewuste keuzes

Zelf heb ik tijdens de Feestdagen dan ook bewuste keuzes gemaakt om me niet helemaal vol te eten met ongezonde dingen, maar juist voor balans te kiezen. Had ik op een dag teveel (ongezond) gegeten? Dan at ik de volgende dag minder en juist extra gezond, een sapje extra of wat extra water en dan voel ik me weer prima. Juist door ervoor te kiezen om daarna ongezond te blijven eten, voel je je niet lekker meer in je vel. Dat zorg ervoor dat je in januari weer terug naar ‘normaal’ wil en je opgeblazen voelt. Hoe ik dat zelf heb gedaan tijdens de Feestdagen? Zoals gezegd een kwestie van keuzes maken.

 

Balans is key

Op Eerste Kerst begon ik met een relatief gezond ontbijt, lekker licht, yoghurt met warme appel, kaneel en een crumble. Voordat we naar mijn ouders gingen, besloot ik toch nog een havermoutpapje te maken. Bij mijn ouders hadden we lekkere hapjes en daarna een uitgebreid driegangen diner mét een suikerbom toetje haha. Heerlijk allemaal, maar best wel veel. De volgende dag besloot ik daarom ook rustig aan te doen met het ontbijt, ik ontbeet pas later op de ochtend. Mijn ontbijt was licht en bestond uit yoghurt met appel, ook de lunch was licht en pas later op de middag.


Aan het begin van de avond gingen we naar mijn schoonouders waar we kalkoen aten, lekker mager vlees, groenten erbij en ik was weer helemaal gelukkig. Het toetje sloeg ik deze keer dan ook over. Ik vond het genoeg geweest en maakte daarom bewust deze keuze. Van de kalkoen was veel over, waardoor ik de 2 dagen erna gelijk een gezonde lunch kon maken, een pasta en een salade met quinoa. Fijn om op die manier weer aan mijn balans te werken. De dag na Kerst aten we ‘s avonds dan ook lekker gezond mét een salade erbij en dat geeft een goed gevoel. Niet alleen omdat het fijn is om weer wat gezonder te eten, maar ook om te weten dat je tijdens die Kerstdagen toch lekker hebt kunnen genieten.

persoonlijk maandoverzicht december, persoonlijk maandoverzicht, maandoverzicht, persoonlijk, persoonlijke blog, persoonlijke maand, organic happiness, biologisch, biologische foodblog


Oud & Nieuw

Oudjaarsavond waren we bij mijn schoonouders en ook daar aten we heerlijk, we mochten zelf kiezen wat we wilden. Jens en ik hadden deze ‘smulsteen’ gekozen. Gemarineerde varkenshaas, aardappeltjes, haricot verts en broccoli, een half uurtje in de oven en een lekker gezonde maaltijd was klaar. De volgende ochtend werd ik wakker bij mijn schoonouders en iedereen sliep nog. Ik werd wakker met honger haha (story of my life). Ik zag oliebollen liggen, maar besloot wat gezonders te kiezen. Op Nieuwjaarsdag zijn we natuurlijk, zoals iedereen, lekker brak en halen we altijd frietjes dus ik wilde de dag wel wat gezonder beginnen. In de koelkast kwam ik yoghurt tegen en in de kast havermout en honing. Zo had ik gelijk een lekker voedzaam ontbijtje te pakken. Nadat we bij alle opa’s en oma’s geweest waren en thuis kwamen, was het half 2 en had ik weer honger. Ik vond nog een donkere banaan en maakte deze heerlijke voedzame lunch.

eetdagboek, eetdagboek januari, eetdagboek lunch, eetdagboek lunch januari, persoonlijke blog, persoonlijk, biologisch, organic happiness, biologische foodblog

Best een lange inleiding naar een recept toe haha. Zo heb je wel een beetje een idee hoe ik gezond eten en leven aanpak ook tijdens bijvoorbeeld de Feestdagen. En het recept van deze week, deze koffie wafels met chocolade past prima in die gezonde leefstijl.

Recept: Ontbijt wafels met chocolade en koffie

Ontbijt wafels met koffie, Wafels bakken, Zelf wafels maken, Ontbijten met gezonde wafels, Ontbijt wafels recept, Ontbijtwafels, Ontbijt wafels, Gezonde ontbijt wafels recept, Gezonde wafels boekweit, Brownie wafels, Chocolade wafels, Chocoladewafels, biologisch, gezond ontbijt, biologische foodblog, organic happiness
Ontbijt wafels met koffie, Wafels bakken, Zelf wafels maken, Ontbijten met gezonde wafels, Ontbijt wafels recept, Ontbijtwafels, Ontbijt wafels, Gezonde ontbijt wafels recept, Gezonde wafels boekweit, Brownie wafels, Chocolade wafels, Chocoladewafels, biologisch, gezond ontbijt, biologische foodblog, organic happiness

 

Ingrediënten

200 gram boekweitmeel
5 gram baking soda
50 gram honing
1 ei
150 milliliter amandelmelk*
1 espresso
25 gram extra pure lactosevrije chocola
Kokosolie om in te vetten

* Door de amandelmelk voor een andere plantaardige drink te vervangen, kun je het recept notenvrij maken.

Ontbijt wafels met koffie, Wafels bakken, Zelf wafels maken, Ontbijten met gezonde wafels, Ontbijt wafels recept, Ontbijtwafels, Ontbijt wafels, Gezonde ontbijt wafels recept, Gezonde wafels boekweit, Brownie wafels, Chocolade wafels, Chocoladewafels, biologisch, gezond ontbijt, biologische foodblog, organic happiness

 

Hoe maak je het?

Verwarm het wafelijzer alvast voor door de stekker in het stopcontact te doen. Doe ondertussen het boekweitmeel in een mengkom (of de kom van je keukenmachine als je die gebruikt) en voeg hier de baking soda, honing, het ei, de amandelmelk en de espresso aan toe. Meng alle ingrediënten tot een mooi glad beslag.

Ontbijt wafels met koffie, Wafels bakken, Zelf wafels maken, Ontbijten met gezonde wafels, Ontbijt wafels recept, Ontbijtwafels, Ontbijt wafels, Gezonde ontbijt wafels recept, Gezonde wafels boekweit, Brownie wafels, Chocolade wafels, Chocoladewafels, biologisch, gezond ontbijt, biologische foodblog, organic happiness

 

Hak vervolgens de chocolade in kleinere blokjes met een mes. Je kunt ze zo groot of klein maken als je zelf lekker vindt.

Als je beslag mooi glad is, kun je de chocolade er doorheen roeren met een lepel. Als je het mee mixt in de keukenmachine dan is de bite weg en dat is natuurlijk zonde. Eventueel kun je nog wat chocolade apart houden om de wafels straks mee te decoreren als ze klaar zijn.

Ontbijt wafels met koffie, Wafels bakken, Zelf wafels maken, Ontbijten met gezonde wafels, Ontbijt wafels recept, Ontbijtwafels, Ontbijt wafels, Gezonde ontbijt wafels recept, Gezonde wafels boekweit, Brownie wafels, Chocolade wafels, Chocoladewafels, biologisch, gezond ontbijt, biologische foodblog, organic happiness

 

Vet het wafelijzer heel goed in met kokosolie, verdeel bijvoorbeeld met een boterkwastje over de bodem en de bovenkant.

Verdeel daarna ongeveer 3 eetlepels beslag per wafel over het wafelijzer en laat bakken. Bij mij ging het vrij snel, ik had hem op standje 2,5 ingesteld. Maar reken ongeveer 5 minuten per wafel. 

Decoreer eventueel nog met wat extra chocolade en je kunt genieten van deze heerlijk ontbijt wafels met koffie én chocolade voor een perfecte start van je dag.

Heb jij dit recept gemaakt? Deel hem op Social Media

@organichappinessblog of gebruik #organichappinessblog

Ontbijt wafels met koffie, Wafels bakken, Zelf wafels maken, Ontbijten met gezonde wafels, Ontbijt wafels recept, Ontbijtwafels, Ontbijt wafels, Gezonde ontbijt wafels recept, Gezonde wafels boekweit, Brownie wafels, Chocolade wafels, Chocoladewafels, biologisch, gezond ontbijt, biologische foodblog, organic happiness

Ken jij het Organic Happiness abonnement al?

Mis nooit meer een recept en ontvang maandelijks alles overzichtelijk in je mailbox. Klik hier voor meer informatie!

Michelle

Michelle

Ik ben Michelle, 26 jaar en de enthousiaste oprichtster van Organic Happiness. Ik ben dol op lekker én gezond eten en wil jou laten zien hoe lekker gezond eten kan zijn. Als ik niet in de keuken sta, ben ik in de natuur te vinden met mijn vriend Jens en hond Leyla of sta ik op de tennisbaan.

Please follow and like us:

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close