Eetdagboek april. In deze aprilmaand genoot ik veel van de zon in onze tuin. Voor ontbijten was het nog te koud, maar menig lunch at ik lekker in de tuin. In dit eetdagboek neem ik je mee.
Gourmetten
Nadat we met Pasen gezellig hadden gegourmet, had ik nog wat groente burgers over. Dat loste ik de volgende dag op met mini hamburgerbroodjes, gebakken aardappeltjes en de burgers natuurlijk.
Thuiswerken
Nog steeds werk ik maar 1 dag per week op kantoor en de rest thuis. Doordat Jens in de weekenden veel werkt, is hij doordeweeks meer vrij. Dus dat betekent regelmatig tijd om samen te lunchen. Vaak maak ik dan wat lekkers, zoals een gebakken eitje.
Buiten avondeten
Ergens begin april was eindelijk het moment daar dat we ‘s avonds buiten konden eten. En zelfs 2 dagen achter elkaar. Super fijn en laat de lange zomeravonden maar komen! We genoten van een heerlijke ravioli met een rode pesto saus.
Lunchen in de zon
Veel van mijn lunches zagen er zo uit, lekker uit de wind in de zon. En mijn granolataartjes waren weer favoriet deze maand. Vaak belegde ik ze met verse aardbeien. En één keer deed ik er ook wat kokosslagroom op. Dat maakte het feest helemaal compleet.
Moestuinieren?
We zijn in januari in dit huis komen wonen en nu alles steeds meer in bloei komt, ontdek ik elke dag wat nieuws in de tuin. Variërend van kruiden tot planten, maar ook fruit. Dat we een grote appelboom hadden, dat wist ik wel. Maar ook 2 flinke rabarberplanten, een grote rode bessenstruik, aardbeien en frambozen dat was nieuw! De rabarber staat bijna op ontploffen dus besloot ik daarmee aan de slag te gaan. Op een ingelaste vrije zondag (eindelijk na 4 maanden klussen) ging ik met een heerlijke crumble aan de slag. Morgen komt het recept online.
Lazy Sunday
Op diezelfde heerlijke zondag besloot ik ‘s morgens weer eens uit te pakken met pannenkoekjes. Dat was lang geleden en ik herontdekte mijn eigen recept. Ik maakte pancakes van amandelmeel met kokos en topte ze af met aardbeitjes. Een echte aanrader en zo heerlijk om weer een dag lekker in de keuken te bakken in plaats van te klussen.
Favoriet recept
Nóg een favoriet om dit eetdagboek van april mee af te sluiten. Deze maakte ik ook meerdere keren deze maand. Ook dit is weer een improvisatiegerecht, want dat vind ik stiekem toch het leukste om te doen. Het recept voor de zalm met kruidenkorst komt van Uit Paulines keuken. Ik bakte daar zoete aardappelblokjes bij uit de oven. De boontjes bakte ik met een beetje sojasaus, uitjes en pinda’s tot een lekkere mix. Eventueel wat mayonaise erbij en je hebt een heerlijke maaltijd.
Ik hoop dat je het leuk vond om dit eetdagboek weer te lezen.
Ik vind het super leuk als je een recept van mij maakt en ik ben dan ook ontzettend benieuwd op Facebook of Instagram @organichappinessblog en gebruik daarbij de hashtag #organichappiness
Michelle
Ik ben Michelle, 30 jaar en de enthousiaste oprichtster van Organic Happiness. Ik ben dol op lekker én gezond eten en wil jou laten zien hoe lekker gezond eten kan zijn. Als ik niet in de keuken sta, ben ik in de natuur te vinden met mijn vriend Jens en hond Leyla of sta ik op de tennisbaan.