Pancakes met kokos

Pancakes met kokos. De pancakes zijn van amandelmeel gemaakt met kaneel en kokos. Een super lekkere en gezonde combinatie!
Pancakes als ontbijt, ik ben er dol op! Tegenwoordig maak ik bijna elk weekend wel een keer pancakes als ontbijt. Vroeger kon ik me dit niet voorstellen, omdat mijn eerste reactie bij het opengaan van mijn ogen is, ETEN!Nu moet ik echt even wat moeite doen voor het ontbijt, maar de beloning is dan zo heerlijk dat het zeker de moeite waard is. Deze pancakes zijn trouwens super snel klaar. Ik heb wat geëxperimenteerd met meel en ingrediënten en kwam zodoende op deze amandelmeel pancakes uit.


Bereidingstijd: 5 minuten
Baktijd:                ongeveer 3 minuten per pannenkoekjes
Aantal:                 5 pancakes
Bijzondere benodigdheden:

  • Mengkom
  • Koekenpan
  • Spatel
  • Soeplepel
pancakes, blog, organic, recept, healthy, healthy food, pannenkoeken, kokos, ontbijt, gezonde recepten, lekker, lekkere recepten, foodblog, kokos, organic happiness

Glutenvrij
pancakes, blog, organic, recept, healthy, healthy food, pannenkoeken, kokos, ontbijt, gezonde recepten, lekker, lekkere recepten, foodblog, kokos, organic happiness

Lactosevrij
pancakes, blog, organic, recept, healthy, healthy food, pannenkoeken, kokos, ontbijt, gezonde recepten, lekker, lekkere recepten, foodblog, kokos, organic happiness

Suikervrij
pancakes, blog, organic, recept, healthy, healthy food, pannenkoeken, kokos, ontbijt, gezonde recepten, lekker, lekkere recepten, foodblog, kokos, organic happiness

100% biologische ingrediënten
Ingrediënten
3 eieren
75 gram amandelmeel
140 milliliter sojamelk
12 gram honing
8 gram kaneel
10 gram kokosrasp

Optioneel (decoratie)
10 gram kokosrasp
Agavesiroop of honing​

​Hoe maak je het?
Doe de eieren in een mengkom en klop ze luchtig. Je kunt dit met een vork of met een garde doen, zorg ervoor dat een echt luchtig geheel wordt en je geen losse stukjes ei meer ziet, maar het echt 1 geheel wordt.

​Als je de eieren goed luchtig hebt geklopt, kun je verder met het beslag. Voeg het amandelmeel samen met de sojamelk, de honing, de kaneel en de kokosrasp toe aan de kom. Dit wordt de basis van je pancake beslag. Als je trouwens andere melk wilt gebruiken dan soja, dan kun je bijvoorbeeld ook voor amandel- of havermelk kiezen.

​Meng het beslag goed door elkaar met een vork of een spatel. Zorg ervoor dat er geen klontjes meer in je beslag zitten en dan het echt een geheel is geworden. Je kunt eventueel nog wat extra kokos door het beslag mengen als je dat lekker vindt, dan krijgen deze biologische pannenkoekjes nog iets meer een kokossmaak.

Als je beslag mooi glad is en zonder klontjes, dan kun je de pancakes gaan bakken. Maak de pancakes niet te groot, het wordt dan heel lastig om ze om te draaien zonder dat ze kapot gaan. ​Zodra de pancakes beginnen te bubbelen, kun je ze voorzichtig omdraaien. Bak ze ongeveer 2 minuten per kant. Ga net zo lang door tot het beslag op is, je kunt ongeveer 5 pancakes uit het beslag halen.

​Je kunt ze lekker decoreren met kokosrasp en agavesiroop. Maar naturel zijn ze ook al heerlijk van smaak!

​Veel bakplezier en geniet van deze healthy, biologische ontbijt pannenkoekjes!
pancakes, blog, organic, recept, healthy, healthy food, pannenkoeken, kokos, ontbijt, gezonde recepten, lekker, lekkere recepten, foodblog, kokos, organic happiness

Ik vind het super leuk als je een recept van mij maakt en ik ben dan ook ontzettend benieuwd naar het eindresultaat. Laat je me weten hoe het is geworden? Je kunt Organic Happiness taggen op Facebook of Instagram @organichappinessblog en gebruik daarbij de hashtag #organichappiness

​Volg je Organic Happiness al op Social Media?

Please follow and like us:

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close