Appeltaart met walnoten

Foto


Glutenvrije appeltaart met walnoten, een perfect alternatief in jouw healthy lifestyle. Door de honing te vervangen, wordt de taart zelfs vegan!
Het is Kerstvakantie, ik heb lekker 2,5 week vrij genomen van mijn werk en heb dus alle tijd om allerlei nieuwe recepten uit te proberen. Zo ook dit appeltaart recept. Op internet vond ik een ‘ongezond’ appeltaartrecept. Na wat research en het graven in mijn eigen ervaring, heb ik zelf een recept gemaakt op basis van dit recept. De minder gezonde ingrediënten zoals suiker en boter heb ik vervangen en zo heb ik mijn eigen recept gemaakt. Ik ben eigenlijk best wel heel trots op de taart. Hij is erg goed gelukt voor een eerste keer!​
blog, appel, taart, appeltaart, organic, recept, snacks, walnoten, healthy food, gezonde recepten, lekker, foodblog, fruit, healthy, organic happiness, biologische foodblog

Ik had de taart nog maar nét uit de oven en Jens (mijn vriend) vertrok naar een vriend toe waarmee hij had afgesproken. Natuurlijk ben ik altijd benieuwd wat anderen van mijn baksels vinden dus ik gaf hem een stukje mee om ook door de vriend te laten proeven. Ongeveer een uur later kwam het verlossende appje dat de taart was goedgekeurd! De volgende dag kwamen mijn schoonouders op visite en ook zij waren gelijk fan van de taart, een groot succes dus! Ik wil daarom graag het recept met jullie delen!


Bereidingstijd: 30 minuten
Baktijd:                70 minuten
Aantal:                  1 taart

Bijzondere benodigdheden:

  • Springvorm (diameter 24 centimeter)
blog, appel, taart, appeltaart, organic, recept, snacks, walnoten, healthy food, gezonde recepten, lekker, foodblog, fruit, healthy, organic happiness, biologische foodblog

Eivrij
blog, appel, taart, appeltaart, organic, recept, snacks, walnoten, healthy food, gezonde recepten, lekker, foodblog, fruit, healthy, organic happiness, biologische foodblog

Glutenvrij
blog, appel, taart, appeltaart, organic, recept, snacks, walnoten, healthy food, gezonde recepten, lekker, foodblog, fruit, healthy, organic happiness, biologische foodblog

Lactosevrij
blog, appel, taart, appeltaart, organic, recept, snacks, walnoten, healthy food, gezonde recepten, lekker, foodblog, fruit, healthy, organic happiness, biologische foodblog

Vrij van geraffineerde suikers
blog, appel, taart, appeltaart, organic, recept, snacks, walnoten, healthy food, gezonde recepten, lekker, foodblog, fruit, healthy, organic happiness, biologische foodblog

100% biologische ingrediënten
Ingrediënten
200 gram kokosolie
400 gram amandelmeel
200 milliliter honing*
10   gram baking soda
4     (Jonagold) appels

10   gram kaneel
100 gram walnoten
* Door de honing te vervangen door een plantaardige zoetstof kun je het recept veganistisch maken.
Hoe maak je het?Verwarm de oven voor op 175 graden. Doe de kokosolie in een pannetje op laag vuur en laat smelten. Zorg ervoor dat het niet gaat koken. Als de kokosolie gesmolten is, kun je het pannetje apart zetten.

Meng ondertussen dat de kokosolie smelt, het amandelmeel met 150 milliliter van de honing en het baking soda in een kom.

​Als de kokosolie gesmolten is, kun je deze aan de kom met amandelmeel toevoegen. Meng deze ingrediënten vervolgens allemaal goed door elkaar, bijvoorbeeld met een lepel. Je hoeft dit niet te mixen met een mixer. Als je het goed mengt, ontstaat er een mooi deeg.

Als de ingrediënten een mooi deeg zijn geworden, kun je er een bal van maken. Doordat het een plakkerig deeg is, is het niet makkelijk om het echt een bal te laten worden. Bij mij is hij dan ook een beetje ingezakt, maar het gaat erom dat het een geheel is. Laat de bal vervolgens even (ongeveer een halfuurtje) in de koelkast staan. Niet te lang want dan wordt de kokosolie weer hard en kun je het deeg niet makkelijk in de vorm krijgen.

​Ondertussen dat het deeg lekker opstijft in de koelkast, kun je met de appels aan de slag. Schil de appels en verwijder het klokhuis. Snijd de appels vervolgens in plakjes of blokjes. Doe de appel in een mengkom en voeg hier de rest van de honing en de kaneel aan toe. Meng dit goed, zodat elk stukje appel bedekt is met honing en kaneel.

​Als je de appels goed gemengd hebt met de kaneel en honing, kun je de walnoten toevoegen aan de appel. Je kunt ervoor kiezen om de walnoten heel te laten of ze fijnhakken met een mes of zelfs in de foodprocessor.

Je kunt zelf toevoegen aan de taart wat je lekker vindt, bijvoorbeeld cranberries of rozijnen. Je kunt de taart helemaal naar je eigen smaak maken.

Bedek de springvorm met bakpapier. Pak 2/3 van het deeg en verdeel goed over de bodem. Zorg ervoor dat je bodem overal even dik is en zorg er daarnaast ook voor dat je een opstaand randje hebt. Dat hoeft maar ongeveer 1 centimeter hoog te zijn.

Voeg nu de vulling van appel en walnoten toe aan de bodem. Verdeel goed over de bodem heen, zodat overal evenveel vulling zit.

​Tot slot ga je de bovenkant van de taart maken. Je hebt hiervoor nog 1/3 van het deeg nodig. Ik wilde graag het deeg uitrollen en met reepjes deeg een ruit maken. Met dit deeg lukte dat helaas niet omdat het te plakkerig is en iets te zacht. Ik heb de rest van het deeg daarom boven de vulling verkruimeld. Eigenlijk is het dus een appelkruimeltaart geworden

Bak de taart vervolgens 70 minuten in een voorverwarmde oven. Let op dat de baktijd per oven kan verschillen. Je kunt genieten van een heerlijk stukje appeltaart.
blog, appel, taart, appeltaart, organic, recept, snacks, walnoten, healthy food, gezonde recepten, lekker, foodblog, fruit, healthy, organic happiness, biologische foodblog

Ik vind het super leuk als je een recept van mij maakt en ik ben dan ook ontzettend benieuwd naar het eindresultaat. Laat je me weten hoe het is geworden? Je kunt Organic Happiness taggen op Facebook of Instagram @organichappinessblog en gebruik daarbij de hashtag #organichappiness

Volg je Organic Happiness al op Social Media?

Please follow and like us:

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close