Zo maak ik regelmatig een havermoutpapje ’s morgens, ik warm wat amandelmelk in een pannetje op laag vuur en doe daar muesli bij. In een schaaltje doe ik wat stukjes appel die ik meng met kaneel. Als de pap warm is geworden, doe ik die bij de appel in het schaaltje, even roeren en je hebt een heerlijk warm ontbijtje wat je zo op tafel zet. En natuurlijk ontbreken mijn gekookte eitje, latte macchiato (met havermelk) en shake met spriulina, magnesium, matcha, bijenpollen, maca en tarwegras ook niet.

Ook regelmatig op verzoek van Jens maak ik in het weekend deze heerlijke, glutenvrije poffertjes met appel en kaneel. Klaar in een handomdraai en o zo lekker!
Een andere favoriet zijn de pannenkoekjes, waarmee ik ook nog regelmatig varieer. Soms met kaneel, soms met speltmeel en soms met boekweitmeel. Wel beleg ik ze meestal met honing, yoghurt en verse granola.

Het lastige als je ze met appel maakt, is de dikte. Zoals je hier ziet, hadden deze nog iets langer mogen bakken om de pannenkoek mooi gaar te krijgen, maar doordat de appel al vrij donker is, kun je ze ook niet veel langer bakken. Kwestie van goed timen en veel oefenen dus.
Vlak voor de Kerstdagen nam ik bij mijn ouders het wafelijzer mee wat ze weg wilden doen. Ik werd er gelijk enthousiast van om mee aan de slag te gaan en maakte er heerlijke wafels mee. Om ze nog wat extra’s te geven, maakte ik er een cranberrycompote bij waarmee ik ze kon beleggen, heerlijk! Enige nadeel is het schoonmaken van het wafelijzer, maar dat is het zeker waard na zo’n lekker ontbijt.
Voor de Kerst maakte ik deze heerlijke noten/rozijnenbroodjes mét amandelspijs. Zelf dacht ik echt dat ze zouden mislukken, maar het zijn mijn beste broodjes tot nu toe geworden. Die moest ik natuurlijk even proeven de volgende dag als ontbijt, met een laagje roomboter. Genieten!
Op Kerstavond hadden Jens en ik onze eigen Kerst, we kookten uitgebreid en hadden een heerlijk toetje, een mini appelkruimel cheesecake. En dat inspireerde mij tot dit heerlijke Kerstontbijtje. Yoghurt met warme appel (gebakken in kaneel) en koekkruimels (gemaakt van boekweitmeel, roomboter en honing) mét een toef verse, zelfgeklopte slagroom bovenop!

En ook de laatste dag van het jaar 2018 besloten we met een feestelijk ontbijt af te sluiten. Ik was naar de supermarkt geweest om voer voor Leyla te halen en besloot verse croissantjes en jus d’orange mee te nemen. Daar bakte ik een paar pannenkoekjes met appel bij en we hadden een gezond begin van de Oudjaarsdag te pakken!
