Vruchtenmix
Het is alweer even geleden, maar op Valentijnsdag ontving ik een pakketje van de Smaakspecialist. Hierin zat ook een paleo mix vruchten kokos met onder andere rozijnen, incabessen, moerbeien en zaden. Ik had die week al wat broden van het boek On the Go van Rens Kroes gemaakt, dus ik wist ongeveer wat erin ging qua ingrediënten. Ik stelde zelf een recept samen en het was in één keer goed gelukt en had ook echt een fijne structuur.
Mét notenpasta
Het brood heb ik in dikke stukken gesneden en ingevroren. Zo kon ik als ik ging werken twee plakken laten ontdooien en ik had een gezonde lunch. Het brood is van zichzelf al heel lekker, maar met een dikke klodder notenpasta erop nóg lekkerder. Soms vind ik het best lastig om weer een lunch te verzinnen om mee te nemen naar mijn werk. Gewone boterhammen eet ik eigenlijk bijna nooit, niet per se omdat ik ze niet lekker vind, maar ze liggen vaak erg zwaar op mijn maag. Ik probeer daarom altijd met andere receptjes te variëren. En als ik dan ‘s avonds even geen inspiratie heb, is het ideaal om bijvoorbeeld dit brood in de vriezer te hebben liggen.
De afgelopen dagen was ik lekker vrij en toen heb ik ook lekker veel vooruit gebakken. De vriezer ligt weer lekker vol, dus ik kan er wat dat betreft ook weer tegenaan. Wat ik trouwens ook regelmatig doe, is de restjes van het avondeten meenemen voor lunch. Vaak zijn ze dan nog lekkerder ook. Heb jij nog een lekkere lunchtip?
Recept: Vruchtenbrood

2 bananen
50 gram Medjool dadels
150 gram speltmeel
3 eieren
10 gram baking soda
85 gram paleo mix vruchten kokos**Van RAW Organic Food (Smaakspecialist)
Verwarm de oven voor op 180 graden. Doe de bananen in de blender. Ontpit de dadels en voeg de dadels vervolgens ook toe aan de blender, doe hier tot slot het speltmeel, de eieren en het baking soda bij en de basisingrediënten voor het brood zitten in de blender.
Blender het geheel vervolgens voor ongeveer 2 minuten tot een glad beslag.
Giet het beslag vervolgens in een mengkom. Voeg hier de paleo mix aan toe. Deze mix bestaat onder andere uit rozijnen, moerbeien, incabessen, pompoenpitten en zonnebloempitten. Roer de mix goed door het beslag heen
Leg vervolgens een bakpapiertje in het cakeblik en verdeel het beslag erover, zorg ervoor dat het overal even dik is. Bak het brood in 30 minuten goudbruin en gaar.
Laat het brood even afkoelen en je kunt genieten van dit gezonde, biologische vruchtenbrood.

Ik vind het super leuk als je een recept van mij maakt en ik ben dan ook ontzettend benieuwd naar het eindresultaat. Laat je me weten hoe het is geworden? Je kunt Organic Happiness taggen op Facebook of Instagram @organichappinessblog en gebruik daarbij de hashtag #organichappiness
Volg je Organic Happiness al op Social Media?

Michelle
Ik ben Michelle, 30 jaar en de enthousiaste oprichtster van Organic Happiness. Ik ben dol op lekker én gezond eten en wil jou laten zien hoe lekker gezond eten kan zijn. Als ik niet in de keuken sta, ben ik in de natuur te vinden met mijn vriend Jens en hond Leyla of sta ik op de tennisbaan.