fbpx

Eetdagboek – Ontbijt in maart

blog, eetdagboek, gezond eten, lekker, makkelijke recepten, biologisch eten, biologische recepten, biologische ingredienten, gezond ontbijt, ontbijt, ontbijten, biologisch, foodblog, biologische foodblog, organic happiness


Eetdagboek ontbijt in maart. De maand maart begon iets minder goed.

Kleine ontsteking

Ik was de week ervoor jarig geweest en had best wat ongezond gegeten, helaas merk ik dat dan altijd gelijk en ik kreeg een wondje in mijn mond net naast mijn hoektand aan de bovenkant. Eerst irriteerde het alleen, maar het werd steeds erger en op een gegeven moment begon het te kloppen en het bloedde ook. Dat was natuurlijk niet goed en daardoor kon ik ook bijna niet kauwen aan die kant. Of eigenlijk sowieso eten, want al het eten komt er toch langs of tegenaan, dan merk je eigenlijk pas hoeveel je eet op een dag haha en hoe vervelend het is als dat niet meer kan of als je daar niet meer van kan genieten.

Eten zonder kauwen

Gelukkig ken ik iemand die alles weet van natuurlijke geneesmiddelen en na een aantal dagen was ik er dan ook vanaf, maar tot die tijd bestond mijn ontbijt met name uit deze pink kickstart van Rens Kroes. Dit is echt één van mijn favoriete ontbijtjes en ook Jens is er helemaal gek op. Die vraagt regelmatig ‘s ochtends als de wekker gaat, wil je weer een kickstart maken haha, echt een favoriet dus. En zoals je inmiddels van me gewend bent, gaat het ontbijt gepaard met een lekkere haverlatte en een gekookt eitje. Links zie je een glas met magnesium opgelost in water, dat neem ik tegenwoordig ook elke ochtend. Veel mensen hebben een magnesium tekort en ik merk een positief effect op mijn energieniveau gedurende de dag dus dat blijf ik graag volhouden.
Eetdagboek, Eetdagboek ontbijt, eetdagboek ontbijt maart, Ontbijtinspiratie, Gezond ontbijt, Gezond ontbijtrecept, Persoonlijk eetdagboek, Persoonlijk eetdagboek ontbijt, Organic Happiness, biologische foodblog, biologisch

Warm ontbijt

In maart sneeuwde het ook nog regelmatig en als het dan zo koud is, dan wil ik het liefste toch een warm ontbijtje. Zeker omdat ik ‘s morgens altijd eerst met Leyla ga wandelen en daarna pas ga eten. Dan is het zo lekker om even op te warmen. Het liefste doe ik dat met deze pap met appel en kaneel.

Eerst nam ik altijd mijn water met magnesium, tegenwoordig neem ik ook spirulina ‘s ochtends. Spirulina is super gezond en heeft een ontgiftende werking. Maar ik moet eerlijk zeggen dat ik het ook heel erg vies vind haha. Dus meestal doe ik wat fruitsap in de blender doe ik daar het magnesium en de spirulina bij en dan drink ik het op. Dan smaakt het naar fruitsap en overheerst die smaak van de spriulina niet haha. Als je trouwens zelf ook spirulina wilt gaan drinken in de ochtend, zorg er dan wel voor dat je gedurende de dag minimaal 2 liter water drinkt, zodat je lichaam alle afvalstoffen ook kan afvoeren.

Eetdagboek, Eetdagboek ontbijt, eetdagboek ontbijt maart, Ontbijtinspiratie, Gezond ontbijt, Gezond ontbijtrecept, Persoonlijk eetdagboek, Persoonlijk eetdagboek ontbijt, Organic Happiness, biologische foodblog, biologisch

Paasontbijt

Vorig weekend was het Pasen en natuurlijk moest er ook een lekker Paasrecept online komen. Ik maakte daarom de week ervoor al deze heerlijke brunchbroodjes. Die je overigens ook in elk ander willekeurig weekend kunt bakken, super lekker. De ene is met gesmolten kaas er bovenop en een plakje kaas ertussen. De andere is met zonnebloempitten en pindakaas ertussen.

Eetdagboek, Eetdagboek ontbijt, eetdagboek ontbijt maart, Ontbijtinspiratie, Gezond ontbijt, Gezond ontbijtrecept, Persoonlijk eetdagboek, Persoonlijk eetdagboek ontbijt, Organic Happiness, biologische foodblog, biologisch

Pannenkoeken

Tot slot maakte ik een recept na wat ik op de Gezondheidsbeurs had gegeten. Namelijk speltpannenkoeken met yoghurt en granola, wat een fantastische combinatie. En het vult ook nog eens super goed. Ik maakte zelf na op een zondagochtend en ze zijn super goed gelukt. Het recept komt snel online.

Eetdagboek, Eetdagboek ontbijt, eetdagboek ontbijt maart, Ontbijtinspiratie, Gezond ontbijt, Gezond ontbijtrecept, Persoonlijk eetdagboek, Persoonlijk eetdagboek ontbijt, Organic Happiness, biologische foodblog, biologisch
Het was weer een gevarieerde ontbijtmaand deze maand met veel lekkere en nieuwe recepten. Ik hoop dat je hier zelf ook weer wat inspiratie uit kunt halen om jouw ontbijt ook tot een feestje te maken elke dag. Want voor mij is ontbijten toch echt wel een feestje!
Ik vind het super leuk als je een recept van mij maakt en ik ben dan ook ontzettend benieuwd naar het eindresultaat. Laat je me weten hoe het is geworden? Je kunt Organic Happiness taggen op Facebook of Instagram @organichappinessblog en gebruik daarbij de hashtag #organichappiness
Volg je Organic Happiness al op Social Media?

Please follow and like us:

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close