fbpx

Vegan taai taai pop

Vegan taai taai pop. Gezonde taai taai maken is helemaal niet moeilijk. Met dit taai taai recept heb je in een handomdraai een heerlijke pop gemaakt.

Klik hier om direct naar het recept te gaan.

Sinterklaas

Sinterklaas vind ik toch altijd wel één van de leukste feesten. Ondanks dat mijn zusje en ik al heel lang niet meer ‘geloven’ vieren we het nog elk jaar met mijn ouders, oom, tante en nichtjes. En het blijft leuk om iedereen zo blij te zien worden met cadeaus. Ik ben echt super blij dat wij geen surprises doen, want dat vind ik echt niet leuk. Ik ben totaal niet creatief op het gebied van knutselen, dan verzin ik een fantastisch idee en als ik het dan gemaakt hebt, lijkt het in de verste verte niet op wat ik in mijn hoofd had. Zo knap vind ik het dat andere mensen dat wel hebben.
 

Cadeaus

Wij hebben besloten toen we niet meer geloofden, dat we de traditie wel op dezelfde manier zouden voortzetten. Dus dat betekende eigenlijk dat onze ouders gewoon veel cadeaus voor ons bleven kopen en naarmate we ouder werden, kochten we ook voor elkaar cadeautjes en voor onze onze ouders. En inmiddels is het zelfs zo dat iedereen ook voor iedereen nog een kleinigheidje koopt en met alle aanhang die er steeds meer bij komt, is dat toch best een klus elk jaar. Want ja wat geef je het 16-jarige vriendje van je nichtje cadeau? Elke jaar is het weer een gepuzzel en elk jaar blijkt ook weer dat iedereen altijd overal blij mee is en dat het eigenlijk nog meer om de gezelligheid en het eten gaat dan om de cadeaus haha. ​

Zelf weet ik altijd wel veel cadeautjes te verzinnen. Als ik alleen al op de website van de Dille en Kamille kijk, word ik zo hebberig haha. Dus dat is meestal niet zo’n probleem. Jens daarentegen kan niks bedenken. Hij zegt dan ik hoef geen cadeaus ik vind het leuk als anderen cadeaus krijgen, maar ik vind het natuurlijk ook leuk om hem iets leuks te geven. Maarja wat geef je een man zonder lijstje? Dit weekend vroeg ik hem nog eens wat hij echt wilde hebben en het enige wat hij kon bedenken, waren scharnieren voor de deur. Dus ik ga zelf weer mijn creativiteit de vrije loop laten om leuke cadeaus te verzinnen voor hem. Vorig jaar had ik een vuurkorf gegeven en daar hebben we in Frankrijk veel plezier van gehad, dus wie weet kom ik nog met een origineel idee. Zondag ga ik in ieder geval met mijn moeder de stad in om de laatste inkopen te doen en dan is het volgende week zaterdag alweer zover. Vieren jullie ook nog Sinterklaas?

Hapjes

Het leuke van Sinterklaas is natuurlijk niet alleen de cadeaus, maar vooral ook al die lekkernijen. De afgelopen weken heb je er al een aantal in gezonde varianten omgetoverd zien worden en deze week is de taai taai aan de beurt.

Recept: Vegan taai taai pop

Vegan taai taai pop, Taai taai recept, Taai taai pop, Taai taai sinterklaas, Taai taai maken, Taai taai kruiden, Taaitaaipop, Gezonde taai taai maken, sinterklaasrecept, sinterklaas recept, gezond sinterklaas recept, biologisch, biologische foodblog, organic happiness

Vegan taai taai pop, Taai taai recept, Taai taai pop, Taai taai sinterklaas, Taai taai maken, Taai taai kruiden, Taaitaaipop, Gezonde taai taai maken, sinterklaasrecept, sinterklaas recept, gezond sinterklaas recept, biologisch, biologische foodblog, organic happiness

Ingrediënten

250 gram speltmeel
100 gram amandelmeel
7 gram speculaaskruiden
4 gram anijszaad
5 gram baking soda
40 milliliter plantaardige melk
150 gram agavesiroop

Vegan taai taai pop, Taai taai recept, Taai taai pop, Taai taai sinterklaas, Taai taai maken, Taai taai kruiden, Taaitaaipop, Gezonde taai taai maken, sinterklaasrecept, sinterklaas recept, gezond sinterklaas recept, biologisch, biologische foodblog, organic happiness

Hoe maak je het?

Verwarm de oven voor op 200 graden. Doe het meel in een mengkom en voeg  de speculaaskruiden en het anijszaad toe, roer even goed. ​Als je deze droge ingrediënten goed hebt gemengd, kun je hier de agavesiroop aan toevoegen. Mix het geheel vervolgens tot een plakkerig deeg en maak daar een bal van. Het deeg is erg plakkerig en blijft ook echt aan je handen plakken.

Vegan taai taai pop, Taai taai recept, Taai taai pop, Taai taai sinterklaas, Taai taai maken, Taai taai kruiden, Taaitaaipop, Gezonde taai taai maken, sinterklaasrecept, sinterklaas recept, gezond sinterklaas recept, biologisch, biologische foodblog, organic happiness

Leg de deegbal op een bord en laat 1 uur in de koelkast uitharden. En zo trekken de smaken ook lekker in het deeg. ​Na het uur kun je het deeg in elke vorm die je wilt leggen om vervolgens te gaan bakken. Doordat het deeg best hard is geworden in de koelkast, is het ook best lastig om dit goed in vorm te krijgen. Bak de taai taai vervolgens ongeveer 17 minuten in een voorverwarmde oven op 200 graden. Let op dat de baktijd per oven kan verschillen.

Je kunt nu gaan genieten van deze heerlijke taai taai pop. Als de taai taai uit de oven komt, is hij heerlijk knapperig, maar nog niet echt ‘taai’. Je kunt hem het beste een nachtje laten liggen en dan is hij de volgende dag helemaal perfect.

Vegan taai taai pop, Taai taai recept, Taai taai pop, Taai taai sinterklaas, Taai taai maken, Taai taai kruiden, Taaitaaipop, Gezonde taai taai maken, sinterklaasrecept, sinterklaas recept, gezond sinterklaas recept, biologisch, biologische foodblog, organic happiness

Ik vind het super leuk als je een recept van mij maakt en ik ben dan ook ontzettend benieuwd naar het eindresultaat. Laat je me weten hoe het is geworden? Je kunt Organic Happiness taggen op Facebook of Instagram @organichappinessblog en gebruik daarbij de hashtag #organichappiness​

Volg je Organic Happiness al op Social Media?

Michelle

Michelle

Ik ben Michelle, 31 jaar en de enthousiaste oprichtster van Organic Happiness. Ik ben dol op lekker én gezond eten en wil jou laten zien hoe lekker gezond eten kan zijn. Als ik niet in de keuken sta, ben ik in de natuur te vinden met mijn vriend Jens en hond Leyla of sta ik op de tennisbaan.

Please follow and like us:

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close