“Bananenmeel is trouwens glutenvrij en heeft een beetje een nootachtige smaak.”
Vegan pancakes met cacao nibs. Deze vegan glutenvrije pancakes mét cacao zijn super lekker en daarnaast zijn ze makkelijk te maken!
Klik hier om direct naar het recept te gaan.
Passie
Ik hou zo ontzettend veel van het bedenken van nieuwe recepten, ze uitproberen en nog meer inspiratie vinden. Wat dat betreft kun je zeker zeggen dat gezond eten mijn passie is. Ik zou er graag elke minuut van de dag mee bezig willen zijn. En dat is natuurlijk ook de reden dat ik mijn blog ben begonnen, om jou te inspireren ook gezonder te eten, maar ook om te variëren in je voeding.
Ik merk dat ik zelf ook moeite heb om af en toe te variëren, daarom ben ik altijd op zoek naar meer inspiratie en ideeën om nog meer afwisseling aan te brengen. Dit weekend keek ik naar een ‘wat ik op een dag eet’-video van een topmodel en dat gaf me ook behoorlijk wat inspiratie voor havermoutpap, omdat ik het op die manier nog nooit had geprobeerd. En sinds kort volg ik ook Deliciously Ella. Ze deelt alleen maar plantaardige recepten, maar ze zijn allemaal zo lekker. En toen ik zag hoe makkelijk het is om vegan pannenkoeken te maken, besloot ik het zelf te proberen en dit recept te bedenken.
En dat pakte echt goed uit met deze bananenmeel pannenkoeken. Bananenmeel is trouwens glutenvrij en het heeft een nootachtige smaak. Dus het heeft niets te maken met bananen zoals je misschien zou verwachten.
Eet jij vaker vegan of zou je dat willen? Bekijk deze vegan recepten dan zeker ook eens!
Recept: Vegan pancakes met cacao nibs
Ingrediënten
250 milliliter kokosmelk
1 theelepel chiazaad
75 gram bananenmeel
25 gram (glutenvrije) havermout
50 milliliter ahornsiroop
50 gram cacao nibs
Hoe maak je het?
Doe de kokosmelk in een mengkom. Voeg het chiazaad, het bananenmeel, de havermout en de ahornsiroop toe.
Roer voorzichtig en laat het een paar minuten staan om ervoor te zorgen dat het een stevige mix wordt. Je zult merken dat de mix steviger wordt.
Tot slot voeg je de cacao nibs toe en meng je opnieuw. Verhit wat kokosolie in een koekenpan. Gebruik een halve pollepel beslag en verdeel het over de pan. Omdat het mengsel vrij dik is, zullen de pannenkoeken ook dikker worden, dus gebruik niet te veel beslag.
Bak ongeveer 3-4 minuten aan één kant. Wanneer de randen bruin worden, draai voorzichtig om en bak nog een minuut of twee aan de andere kant.
Optioneel kun je de pannenkoeken versieren met wat extra cacaonibs en dan kun je van deze veganistische pannenkoeken genieten.
Heb jij dit recept gemaakt? Deel hem op Social Media
@organichappinessblog of gebruik #organichappinessblog
Ken jij het Organic Happiness abonnement al?
Mis nooit meer een recept en ontvang maandelijks alles overzichtelijk in je mailbox. Klik hier voor meer informatie!
Michelle
Ik ben Michelle, 27 jaar en de enthousiaste oprichtster van Organic Happiness. Ik ben dol op lekker én gezond eten en wil jou laten zien hoe lekker gezond eten kan zijn. Als ik niet in de keuken sta, ben ik in de natuur te vinden met mijn vriend Jens en hond Leyla of sta ik op de tennisbaan.